Термин Декември 2025 👶

• 40 368
  • 759
  •   1
Отговори
# 375
Здрасти, много съжалявам, че си била в такава ситуация и напълно те разбирам. При нея обаче не е същото, доста детайли пропуснах умишлено, но тя самата не иска да има деца, затова не разбрах защо реагира по този начин, когато й споделих.
Иначе никога не бих поставила жена, която се бори с репродуктивни проблеми или е сама да се почувства зле от моето щастие.
the_true_flower, много тъжно, че никой не се е зарадвал. При нас всички се зарадваха и ни подкрепят, освен една приятелка, която си мислих, че ще ми е най-голямата упора по време на бремеността и нямах търпение да й кажа. Тя обаче вместо да се зарадва и да каже нещо хубаво започна да се самосъжалява, че никога няма да има деца, мъж и т.н. Та, да развали ми изненадата и в момента не общуваме. Винаги съм била до нея и сега, когато аз имам нужда, тя избра да не е до мен.

Така че да не ти дреме изобщо, важното е, че вие сте щастливи и се обичате и подкрепяте.

Здравей, извинявам се, че се намесвам, но като човек, който е бил дълго време сам, забременях трудно и над 30 и тн съм била в положението на твоята приятелка. Не я съди сурово. Всяко обявяване на бременност, когато си сам често причинява самосъжаление. Това не означава, че приятелите ни не се радват за нас, просто може да са тъжни за себе си.

Сега ние сме щастливи, на друга вълна сме, но не бива да забравяме приятелите си, които са сами и да осъждаме, че не подскачат от радост. Трябва им време да свикнат.

За родители, които не се радват дори не искам да коментирам …

# 376
И на мен на първата ФМ ми казаха, че плацентата е ниско разположена, задна. Към момента не е притеснително, очаква се с времето да се вдигне, с растежа на матката. Заради това, че е задна, би трябвало да усетя бебето малко по-рано. Вчера като че ли усетих няколко движения, но може и да си въобразявам, в 14 г.с.

Днес съм на преглед, ще попитам проследяващия за ниската плацента.

# 377
Моята беше предна ниска. Имах и прокървяване. В рамките на по-малко от месец се вдигна и вече не представлява проблем за естествено раждане. В момента съм в 16-17 седмица.

# 378
Благодаря ви, звучи успокоително. Някой път като се зачета във форума и много психясвам.
Иначе аз съм 15 седмица и също ме увери, че има много време да се вдигне и доста жени в началото са с такава плацента.

# 379
Аз пък не мога да разбера хората, които не се радват за своите приятели, каквито и проблеми да имат. Това не може да е приятелство. Аз също имам загубена първа бременност, след това забременях отново чак след 2 години, като през тези 2 години буквално десетки наши приятели ни съобщиха, че очакват бебе, че са родили и т.н. Никога не съм била злобна и не съм ги карала да се чувстват виновни, че ни споделят хубава новина. Веднага след аборта ми беше най-тежко и точно тогава една приятелка ми съобщи, че чака бебе и беше с термин в същия месец, в който щях да съм и аз. Искрено се зарадвах за нея, но няма да крия, че когато се  прибрах вкъщи, си поплаках за самата мен. Това са човешки емоции, но не смятам, че една бременна жена заслужава да бъде обременявана с тях. Аз също съм имала "приятелки", пред които ставам пишман, че изобщо съм им споделила нещо хубаво - например годеж и т.н. Почваха се едни реплики "Аз ще си изгния сама, но поне ти се уреди", "Браво, поне ти извади късмет" и някакви подобни абсурди. За мен приятел, който те кара да се чувстваш виновен, че си щастлив, не е приятел. Или както има една приказка - Всеки иска да си добре, но никой не иска да си по-добре от него. - абсолютно вярно. Всеки има изпитания в живота и на никой нищо не му е дошло даром, както и да изглежда отстрани. Според мен хората, които не могат да се зарадват на чуждото щастие, няма как да са щастливи със самите себе си. Трябва да бъдем по-добри, защото никой не ни е виновен за нищо, а и не знаем щастливият човек отсреща през какво е преминал. И да отсяваме "приятелите", които тайничко ни мразят.

Здрасти, много съжалявам, че си била в такава ситуация и напълно те разбирам. При нея обаче не е същото, доста детайли пропуснах умишлено, но тя самата не иска да има деца, затова не разбрах защо реагира по този начин, когато й споделих.
Иначе никога не бих поставила жена, която се бори с репродуктивни проблеми или е сама да се почувства зле от моето щастие.
the_true_flower, много тъжно, че никой не се е зарадвал. При нас всички се зарадваха и ни подкрепят, освен една приятелка, която си мислих, че ще ми е най-голямата упора по време на бремеността и нямах търпение да й кажа. Тя обаче вместо да се зарадва и да каже нещо хубаво започна да се самосъжалява, че никога няма да има деца, мъж и т.н. Та, да развали ми изненадата и в момента не общуваме. Винаги съм била до нея и сега, когато аз имам нужда, тя избра да не е до мен.

Така че да не ти дреме изобщо, важното е, че вие сте щастливи и се обичате и подкрепяте.

Здравей, извинявам се, че се намесвам, но като човек, който е бил дълго време сам, забременях трудно и над 30 и тн съм била в положението на твоята приятелка. Не я съди сурово. Всяко обявяване на бременност, когато си сам често причинява самосъжаление. Това не означава, че приятелите ни не се радват за нас, просто може да са тъжни за себе си.

Сега ние сме щастливи, на друга вълна сме, но не бива да забравяме приятелите си, които са сами и да осъждаме, че не подскачат от радост. Трябва им време да свикнат.

За родители, които не се радват дори не искам да коментирам …

# 380
Здравейте! Включвам се и аз , термин 31рви декември 😃
В понеделник правих първа фетална морфология,  доктора ни каза , че има съмнения за Даун и Ди Джордж. Чество казано не разбрах точно , има някаква кост- прешлен дето минава назад , а не отпред,  имало и много здрави бебета с такава аномалия , но е и характерно за Даун и Ди Джордж. Също каза ,че с точност дали има проблем ще се види 20г.с , но ни посъветва да направим пренатален тест и да не чакаме .
Още вторник го направихме и сега сме в очакване на резултатите. Стискайте палци всичко да е напед ! И честито на всички бъдещи мами 🍀❤️

# 381
Бързам да кажа, че д-р Чавеева има часове за края на юли 18-ти и 22-ри. На мен ми е още раничко, но ако има друга мама, която й следи часовете да се записва бързо.

# 382
Чарли, стискам палци да чуете добри новини!

Какво мислите за риск на синдром на Даун 1 към 590. За Едуардс и Патау е 1 към 5 000. Верно, че съм на 37 години, ама за Даун малко ме стресна това число. Според лекарите рискът е нисък и няма повод за притеснение. Мериха също отзад на вратлето някаква течност, която изчезвала с времето. Всичко под 3,5 е добре. При нас е 1,4.

Може ли да споделите вашите резултати, моля! Да знам дали излишно се панирам.

# 383
Моя за Даун е 1:504. На 33 години съм. За Едуардс е 1:4555 а за Патау 1:13 555.

Лекарите казаха, че няма място за притеснения.

Не мисля, че и при вас има.

# 384
Извинете, къде правихте феталната морфология .
Мисля, че нямате повод за притеснение, особено ако сте правила и пренатален тест.
Чарли, стискам палци да чуете добри новини!

Какво мислите за риск на синдром на Даун 1 към 590. За Едуардс и Патау е 1 към 5 000. Верно, че съм на 37 години, ама за Даун малко ме стресна това число. Според лекарите рискът е нисък и няма повод за притеснение. Мериха също отзад на вратлето някаква течност, която изчезвала с времето. Всичко под 3,5 е добре. При нас е 1,4.

# 385
Не живея в България и тук е част от рутинните изследвания, ако майката желае.

Много ви благодаря за бързите отговори.

# 386
И аз благодаря , попитах защото при мен измериха въпросната течност на вратлето към горна граница и доста ме наплаши една докторка, та ми стана интересно къде казват, че под 3.5 всичко е добре. Тук също така ми казаха двамата лекари, където ходих на второ мнение, но въпросната лекарка съвсем по друг начин се изказа.

# 387
Моят първоначален риск за Даун беше 1:400 и ми се стори много нисък даже. Изчисленият беше 1 към няколко хиляди. Провери хубаво резултатите. Имаш първоначален и до него вдясно имаш изчислен риск. Кой от двата е 1:500?
Нухалната транслуценция на детето беше нещо от сорта 1.60 мм по спомени. Правихме пренатален тест, детето е здраво, вече е на 8 месеца и му няма нищо Grinning
Сега с второто бебенце нухалната транслуценция е 1.90 мм, първоначалният риск за Даун е 1:295, изчисленият е 1:2062, и според пренаталния тест детето е здраво.

# 388
Здравейте! Включвам се и аз , термин 31рви декември 😃
В понеделник правих първа фетална морфология,  доктора ни каза , че има съмнения за Даун и Ди Джордж. Чество казано не разбрах точно , има някаква кост- прешлен дето минава назад , а не отпред,  имало и много здрави бебета с такава аномалия , но е и характерно за Даун и Ди Джордж. Също каза ,че с точност дали има проблем ще се види 20г.с , но ни посъветва да направим пренатален тест и да не чакаме .
Още вторник го направихме и сега сме в очакване на резултатите. Стискайте палци всичко да е напед ! И честито на всички бъдещи мами 🍀❤️

Ние сме с термин 01.01, кое ли ще първото бебе на 2026 година Simple Smile поздравления, да ти е леко

Последна редакция: нд, 29 юни 2025, 09:46 от roshan

# 389
Здравейте мами, включвам се с един въпрос относно болничен с ЛКК. Казаха ми да си закупя Лична амбулаторна карта и да си я попълня. Впоследствие разбрах, че трябва да се завери при личен лекар.  Никога досега (по мой спомен, в съзнателна възраст) не съм имала такова нещо . Утре трябва да мина на комисия рабо сутрин, а въпросната карта не ми е заверена. Дали биха ме върнали според вас?

Общи условия

Активация на акаунт