Ще има козунаци и пъстри яйчица, Великден ще посрещат ФЕВРУАРСКИТЕ деца

• 11 548
  • 281
  •   1
Отговори
# 255
 Ееей, какви хубави яйца сте направили! И козунаци месите... Вие сте страхотни  bouquet.
 Аз миналата седмица започнах да рисувам едни яйца, но все не ми остава време да ги довърша Rolling Eyes. Дано до Велиден успея. А козунак дори не искам да се опитвам да правя Laughing

# 256
  • БГ
mama-eli и mama nina, много сте сръчни! Страхотни яйца сте направили!
Аз най-после сварих моите и постигнах нов личен рекорд - от 90 сварени, само 4 пукнати!!!  newsm44

anitza, ама как го каза - мъжете,  Joy  особено единия, незнам дали ще му позволя да пипне повече от едно яйце!!! Отдавна си хапва по един жълтък през ден и с нетърпение си чака коко-то, защото му давам да си го очука и отъркаля по кухненския плот, след което аз едвам го беля, защото е станало като мрежа, на ситни черупчени трошички! А другият ми мъж - татито - днес смятал да ходи да играе футбол, това малко не ми влиза в програмата и му казах, че ще го изчакам да се върне, да приспим Марти и да боядисаме яйцата, а той взе, че се съгласи?! Сега се чудя дали да действам или да чакам до 21ч?!?!?

elix, благодаря ти за инфото - ще ми е от полза! И на мен така ми казаха + 1 олио!? А едната от хавлиите за повиване на бебето ли е или отделно да си взема друга?

Мами, сладкарки-кулинарки, чакаме снимки на шедьоврите ви на тема козунак, а защо не и торта!!!

Последна редакция: чт, 05 апр 2007, 16:46 от stefaniika

# 257
Еликс,сладките,които правя са без никакъв набухвател.Колкото дебела кора разточа,толкова стават надути.Това ги различава от класическите курабийки,които са доста бухнали,а и се правят някои с мас.Моите са само с масло.

мама ели,и твоите яйца са супер,и с кристали.Аз тази година не си купих кристали,понеже не ми се занимаваше допълнително,но.....

Сега качвам клипчето от днес с яйцата,да го видите моето страхливо момче,ка реве,вместо да се радва.Толкова е наплашен милия....

# 258
# 259
Здравейте, мами! Още веднъж благодаря за милите пожелания!!!  Hug
Тити, много хубави снимки, прекарали сте си супер. Аз на този етап не мога да се отлепя от Коки, защото не мога да дишам без него  Laughing Може би лятото групово ще отидем до островите, а догодина в Италия с ферибота.
Еликс, много си свежа с кичури, браво! Много е красива малката феичка в бяло  Peace
Аз като една блондинка да ви питам - на някой компа му да работи с Windows Vista? Явно сега навлиза и даже не бях го чувала  Embarassed Обаче  е много добре организирано всичко и страшни красоти има вътре.
Браво на мамите, които месят козунаци и боядисват яйца!!! Аз си имам златна свекърва и тя замеси едни ароматни козунаци - ммммм Peace
Пак ще се включа, но да честитя на Скъпата малките бебенца!!! Да са много здрави, щастливи и с късмет в живота!!!   bouquet

# 260
  • София
Здравейте, момичета!
  Пиша набързо преди да къпя Рая.
Днес боядисах яйцата и Рая много им се радва. Аз съм със скромните 19 бр. ПО късно ще ги снимам и покажа. Мисля да правя и курабийки, а за неделя и тортичка. Няма да има агнешко на нашата трапеза. С мъжо не сме му особени фенове, освен ако не е печено на пещ.

stefaniika - не знам дали Капчица имат сайт. Знам, че са пловдиска фирма. Цените им са с около 20 лв по - ефтини от К&К. Аз ги гледах в един магазин за детски обувки в Ст.Загора. А зимните ги купих тук от магазинче на кооператичния пазар в Люлин.

# 261
Stefaniika,да ти кажа аз за "Капчица"-имат фирмен магазин в подлеза на 'Тримонциум"в Пловдив.Преди една седмица бях там и ги гледах.Имат хубави пролетни модели тип сандалки.Струват 28лв всички модели.Ортопедични са,затова са на тази цена.Аз мислех,че като е фирмен магазин,цените ще са по-ниски,но НЕ няма такова нещо.След това си му купих на Лъчко тези,които ви показах.Така,че като идвате в Пловдив,иди и ги разгледай.По"Иван Вазов"също има детски магазини и там разгледай.Имат избор. Peace
О,забравих-продавачката в "капчица" каза,че май месец зареждат лятните модели,но пак имат и такива затворени сандалки,но ЛЯТНИ.Хайде успех при избора Peace

Мами,Лъчко днес яде таратор с пържени картофки.Така му хареса този таратор.Краставицата я настъргваме на едро и ..момчето няма зъбки,обаче си хруска краставичката.Всъщност,той си вечеря супата от кухнята,след това десерта му беше половин банан.като седнахме ние да вечеряме,залепи се за мен и хоп картофче,хоп тараторче...стана 2ра вечеря hahahaИ сега ,ако ми се буди нощес( уж от глад)......... Sick

ОЛИМПИЯ,завиждам ти за златната свекърва BlushДе да имах и аз такава...ама НЕ нямам... ConfusedАма вие сте в Гърция,така ли?Аз пак съм пропуснала WinkИ честит ти лаптоп.да си го ползваш с много здраве.За този windows vista не мога да помогна,за съжаление Embarassed

Хайде,че пак се отплеснах.ЛЕКА ВИ НОЩ.Аз лягам да си гледам филма"танцувай с мен" Party

# 262
Привет!
И козунаците са готови newsm44
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=121079
Дано да ни стигнат, це бройката не е голяма за нашите възможности Embarassed
Има ли друга мама, която прави дом. козунаци? newsm78

# 263
  • София

Аз   chef, а твоите са много хубави   bouquet  Каква доза направи-с 2 или 3 кг.брашно?

# 264

Аз   chef, а твоите са много хубави   bouquet  Каква доза направи-с 2 или 3 кг.брашно?
В рецептата пише " брашно, колкото поеме" , но за 12 яйца ми отиде малко повече от 3кг. Замесвам два пъти по 6 яйца, че да мога да го преборя Grinning Преди 3 год. подарих една машина за месене на свеки и е много доволна. Всяка година ми благодари. Ще взема да се глобя и за мен да си купя, че днес получих мускулна треска Mr. Green

# 265
Добро утро, мамета!
Аз още нищо не съм приготвила за Великден, нямам никакво време, дано да успея за събота. Дори украсата не  съм извадила  Embarassed
Аз козунаци съм месила само една година, станаха хубави, обаче така от четвъртък до неделя няма ли да изсъхнат? И аз правя курабии, ще видим тази година. Две три години взимам от тези бои от Метро - седефените супер са, обаче тази година и това не можах да направя.
Имам страшно много работа  покрай на мъжа ми фирмите, по-цял ден търча напред назад, даже Криси вчера каза, че мъжа ми трябвало да ми плаща заплата  Laughing
Тити, страхотни снимки

# 266
Здравийте  и  от  нас,мама Деси  и  Михаела.Моята  щерка е  родена  в Русе,3 600кг  53см,но  живеем  в  София.Темичката  е  страхотна,Браво  на  вас!а,забравих  на  12.02.2006г  е  родено  слънчицето  ми.Относно  майчинството  го  получавам  на  20то   число,от  работодателя,без  проблеми.Мисля  да  боядисвам  яйца  в  събота,а  да  си  призная  козунаци  не  правя.Ние  имаме  6  зъба,в  момента  ни  никне  друг  и  сме  кисели.Приятно  ни  беше,чао  и  лек  ден  от  нас! easter

# 267
  • БГ
Добър ден и от нас! Как е днес, на Разпети Петък, настроението при вас - Великденско, разбира се!!!

Ето ги и нашите яйца, имам забележки към себе си, но смятам да не се втелясвам много-много.

mama nina, Лъчето явно наистина е наплашен, Марти много се радваше като го галих с яйцето http://images14.snimka.bg/002578273-big.jpg. А за пърженото - аз още нищо не съм давала. За магазина на Капчица, мисля че, се сещам, откриха го преди месец и половина, до цветарския магазин в подлеза на Тримонциум, но незнаех, че е техен. Следващата седмица ще си ходим, така че непремено ще го посетя.

irinopolis, намерих сайт, но се оказа невалиден, явно не са го подновили. И аз снощи реших да спретна една тортичка, но най-обикновена - желирана, плодова. Чакаме снимки на курабийките и тортата ти! И Марти много се радва на яйцата, но отдалече http://images14.snimka.bg/002578275-big.jpg.

mama-eli, поздравления, прекрасни козунаци!!! В готварския форум има тема за хлебопекарните и аз отдавна съм се запалила, освен да месят, пекат хляб, кекс и козунак, варят сладко, абе страхотно улеснение, дано скоро се сдобием с такива!!!

krasykm06, в теб ни е надеждата, ти си нашата гордост, намирай време и ни изненадай с някой шедьовър!

OLYMPIA, аз съм брюнетка, но си признавам, че за такъв Windows Vista още не съм чула! Ще взема да се разровя, а защо не и да си го инсталирам?! Блазе ти за свекървата - мечта, ама тя да не е слънце, та да огрее навсякъде! Приятно изкарване на празниците, доколкото разбрах сте в Гърция, ще чакаме снимки!

good mamma, добре дошла! Да ти е жива и здрава дъщеричката и много да ви радва!

Мами, спирам, че то мен ако ме оставят спокойно пред компа, нямам спиране!

Успешен ден на всички!

# 268
Включвам се само да кажа аз какво знам за въпросния Windows Vista - това е най-новата версия на Windows, т.е тази след XP.  Както досега вървяха - Windows 95, Windows 98, Windows NT, Windows XP, сега е Windows Vista  Peace
Въпроса е там, че като всяко ново нещо все още не е доизпипано напълно и има разни бъгове.
Това е моята информация, мамите, които разбират повечко от компютри може да ме поправят, ако съм се заблудила  Rolling Eyes

# 269
Привет мами  bouquet

Вчера си взех Марти,малеее не мога да ви опиша реакцията-първо се засили към мен да ме гушне,после като ревна...и накрая вдигна Т-37.8,може ли от вълнение и емоции да има Т?Майка ми каза,че не е имал през седмицата.С баща му беше подобно,но без Т.

Аз реших вчера да си боядисам яйцата,винаги ги правя в четвъртък,ето какво се получи:

Поздравления на мамите,които си правят козунаците smile3501,аз си купувам Embarassed

Ако неуспея да се включа-Весели празници на всички!

Общи условия

Активация на акаунт