За или против религията в училище

• 37 793
  • 1 346
  •   1
Отговори
# 945
# 946
Интересни графики. Показват, че няма нужда децата да изучават религия за да стигнат някакво ниво на нравственост или каквото там искат. Обаче бързат точно нея да въведат.

# 947
  • София
Вълчев се измъкна, че няма да преподават църковни служители. Така заобикаля Член 13.
Пример за "етичност".

На мен наглостта и алчността на БПЦ ми е по-малкият проблем. Основният проблем за мен е, че едни хора са повярвали в някаква приказка. Тяхно право е. Опитват се да наложат тази приказка на други хора, при това на чужди деца. Нямат абсолютно никакво право на това. Ако искат да вярват, че някакъв мъж е баща на себе и жената е произлязла от нечие ребро, ако искат да вярват в спагетеното чудовище, ако искат да вярват, че някаква гигантска костенурка крепи Земята... Нищо от това не ми пречи, стига да не го налагат на друг и особено на чуждо дете.

# 948
Да не коментирам непорочното зачатие и биологията…
E, какво непорочно зачатие? Преди 20 страници промитите мозъци ми се скараха, че не познавам религията и че никъде не се говори за непорочно зачатие....
Обърках се Девата каква дева е? Може би зодия Дева!?

# 949
  • Deutschland/HE
Не очаквах да има толкома малко хора на протеста днес Sad

# 950
  • София
На протеста ли си?

# 951
  • Deutschland/HE
Да, специално си пуснах новини и очаквах много хора, а показаха стотина човека.

# 952

Имаше прогноза за лошо време. На следващия вероятно ще са повече. Аз лично забравих.

# 953

И аз съм разочарована. Да имаше да нямаше 200 - 300 човека. Явно хората искат децата им да учат религия и тогава няма какво да се направи - глас народен, глас божи.

# 954
Не искаме, ама сме разпръснати из България. Няма как да пропътувам 300+ км в посока, при положение, че нямам кола и ходя и на работа, в която не мога просто да си взема два дена отпуска. Ако се организира в моя град ще отида.

# 955

И аз съм разочарована. Да имаше да нямаше 200 - 300 човека. Явно хората искат децата им да учат религия и тогава няма какво да се направи - глас народен, глас божи.

Бяхме няколко човека, на които децата ни вече са завършили, но отидохме по принципни съображения. Не бих пропуснала да изразя мнението си, въпреки че не ме касае лично. Това са наистина принципни въпроси - какво бъдеще искаме за обществото ни, за страната ни...
Много съм разочарована и аз.
Надявам се на 15-ти в шествието да се включат повече хора. Включително и публични личности, които иначе не пропуснаха да заемат позиция и да се разходят по студията...

# 956
Да се смеем ли или да плачем с този министър

https://clubz.bg/161487

# 957
С "Всеки за себе си" нищо добро не се случва.
 Не знам какво може да ни обедини.

# 958
Единственото решение е бойкот на тези часове. Решили са го и ще го направят, май няма как да им се въздейства.

# 959
Ако се знае  кой стои зад това , ще е ясно защо го натрисат  на всички.
 През целия ми живот никой не ми даде нещо насила в моя  полза.

Общи условия

Активация на акаунт