Бари (Пулия) и Матера (Базиликата) – Красивата Южна Италия - 9

• 32 663
  • 687
  •   1
Отговори
# 615
  • София
TICKETS AND FARES

Single ticket - € 1,00

Single ticket is valid for one single journey on any of our buses.

Timed ticket 90 minutes - € 1,20

Ticket lasts 90 minutes starting from its first validation.

Day rider ticket - € 2,50

Day Rider ticket gives unlimited travel on our buses for the whole day.

Single tickets available on all our buses - € 1,50

You can buy your single ticket from the bus driver when you get on. Ticket is valid for one single journey on any of our buses.

Carnet of 10 ticket - € 9,00

Carnet of 10 single tickets.

*Малко вероятно е да ти се наложи да ползваш градски транспорт в Бари освен от / до летището, освен ако имаш някакви конкретни посещения извън традиционните туристически.

# 616
  • софия
Много благодаря!

Сега ще седна с картата и ще направя маршрутите.

Много е полезна темата.
Винаги преди пътуване прочитам няколко теми назад и така планирам всичко.
Останалите, с които пътуваме се чудят от къде имам токлова информация Satisfied .

RebelHeart теб те засичам доста често по темите за различни дестинации, по които съм пътувала.
Винаги много точни и полезни съвти даваш.

# 617
Ооо,да, така е! Аз също сама организирам всички пътувания, семейни и с приятели, ръководейки се от тук . И да, Ребел е винаги топ!

# 618
  • Mostly in my mind
Ние ползвахме два пъти градски транспорт. Като хванахме автобуса от спирката срещу университета, тя е близо до гарата. В близост до нея има магазин  Табако или нещо подобно беше. От там купих билетите за отиване и връщане.

# 619
В цяла Италия билети се продават в Tabaccheria обозначени са с такива табели .
В Бари на площада до гарата има и гише за продажба само на билети. Ако не работи, в съседната будка може да се купят.

# 620
Здравейте,
ние днес кацнахме и пътуването беше предимно с цел сафари, но ни хвана много лошо време - силни валежи, а следващите дни и вятър. 🥲
С малко дете сме и се чудим как да запълним времето на закрито, ще се радвам да дадете идеи.

# 621
  • Бургас
Здравейте и благодарности на всички, които пишат подробности и отговарят на въпроси на такива като нас.
На нас с приятели ни предстои първо пътуване до Бари.
Кацаме сряда на обяд (14ч) и летим неделя сутрин (7.30ч), т.е имаме 3 дни и половина.
От изчетеното до тук май реших първата нощувка да е в Матера, за да я видим и нощем. На следващия ден да отидем до Бари и там да останем за следващите 3 нощувки. И тук идва въпросът как да разпределя времето, така че да обиколим, колкото се може повече.
Да кажем, че ден 2 (четвъртък) е в Бари.
Петък искам да отскочим до Алберобело. От там на къде да поемем, така че да има с какво да се върнем в Бари късния следобед/вечер. С кой друг град да го комбинираме? Съответно да има и транспорт и какво да оставим за последния ден?

Много благодаря предварително.

# 622
Най-удобно е да се комбинира с Локоротондо. Ден 2 можете да отидете до Полиняно а Маре (на мен Монополи не ми допадна, иначе може да се съчетаят) или Молфета/Трани. А за Бари да оставите последния ден преди полета.

# 623
  • София
Алберобело традиционно се комбинира с Локоротондо. Те са съвсем близо, но много различни като емоция, има автобуси както и влакове между тях. Транспортът към Бари в края на деня също е лесен - влакове и автобуси. Те са същите, които ще хванете и ако приключите деня в Алберобело.
За последния свободен ден - традиционно се посещават Полиняно и Монополи. С влак от Бари, също са много близо едно до друго, като придвижването между двете е също с влак.
Втора опция - Остуни
Трета, ако сте склонни да пътувате повече, Лече. Ден е достатъчен.
Четвърта, но само ако искате да излезете от традиционните туристически места и са видите не така напудрена за туристи и по автентична тази част на Италия - Гравина или Таранто.
Всички тези опции са с влак от Бари.

# 624
  • Mostly in my mind
И аз съм Алберобело плюс Локоротондо. Монополи плюс Полиняно. Според мен, ако имате сили, може да си оставяте Бари и за вечерите. Разходки, вечеря. Simple Smile

# 625
  • София
btw, спънах се в едни безсрамно евтини самолетни билети, че и супер удобни часове и резервирах една нощувка в Бари и една в Матера.
Кацам в 9:20 и мисля първия ден да посетя Чистернино, ще ми е първо посещение там.
Доколкото виждам, въпреки че има гара Чистернино на главната жп линия към Лече, от нея няма автобуси към града. Само името е такова, но иначе въобще не е близо. Би трябвало да се слезе на гара Фазано и оттам автобус, който е през час или два според кога през деня. Вероятно към 13:30 чак ще пристигна, но времето все пак ще е достатъчно. Подвечер пътувам към Бари, нощувам и на следващата сутрин тръгвам към Матера, Гравина и Алтамура. Още не знам как ще разпределя времето, но моята любов от трите си остава Гравина. Ще нощувам в Матера - посещавал съм я само денем, а тук много пъти е писано колко е красива вечер и затова реших.
На третия ден вечерта около 20:45 е полета от Бари.

# 626
Хич не е лошо Чистернино.

Гара обаче има, казва се Cisternino Citta', би трябвало да е на регионалните. (Не сме ползвали.)

# 627
  • София
Хич не е лошо Чистернино.

Гара обаче има, казва се Cisternino Citta', би трябвало да е на регионалните. (Не сме ползвали.)
Знам я тази гара, но тя е на съвсем друга линия - тази от Франкавила Фонтана за Мартина Франка. Не е по-удобно от Бари в моя случай, пак бих пристигнал след 13:30.
Но пък бих могъл да се прибера от там за разнообразие ☺️

# 628
  • София
Да се включа с възхита относно Чистернино. То беше от онези градчета, които посетихме и харесах много заради своята камерност, спрямо другите - вероятно и то е туристически напудрено, както някой по-горе спомена, но все пак ми е фаворит. Другите са Остуни, Локоротондо и Полиняно - но извън сезон или поне по-малко туристи - потока е неспирен. Ходихме и до други места - Лече, Галиполи / много ни допадна /. В самото Бари не отидохме, защото се оказа /смях се много на моя мм, че е такъв приключенец, но съм очарована в крайна сметка/, че сме настанени в град Челие Месапика - малък, но спретнат град и удобно разположен в близост до Остуни, Мартина Франка, Чистернино и т.н. Не мога да съм полезна с друго, понеже бяхме с кола и съчетавахме плаж с разходки по околните градчета. Влюбих се в Южна Италия и ще отидем отново, защото естествено не сме видели н-и-щ-о Laughing
п.п. Препоръките са абсолютно субективно нещо, знаете. Но темата е супер полезна с информацията къде, как и какво. Аз мога само да потвърдя, ако вече е казано, че по-възрастните италианци по тези места, не отбират естествено английски, но по-младите - почти винаги поназнайват, та се оправихме, че и с помощта на chat gpt като преводач в реално време. Срещнахме приветливи и услужливи хора като цяло Simple Smile

# 629
Имам нужда от бърз отговор, моля !
   Някой който в последните дни е ползвал влак до летището  Бари Чентрале , има ли някаква промяна? Влакът върви ли?
  Автобус 16 в посока летище от Чентрале ли тръгва?

Общи условия

Активация на акаунт