Бари (Пулия) и Матера (Базиликата) – Красивата Южна Италия - 9

• 32 618
  • 687
  •   1
Отговори
# 630
  • Бургас
Автобусът тръгва от Чентрале, но има и междинни спирки, от които можете да го хванете. Пуснете го в Гугъл мапс, излиза целият маршрут. Имайте предвид, че разписанието не се спазва особено. Това е Южна Италия, все пак Simple Smile

# 631
Да,благодаря.Синът ми е там , поради някаква причина от летище към Чентрале не могъл да си купи билет.Не знам защо, пишело,че е невъзможно да се купи до Чентрале.Беше лятото на почивка там,знае къде какво , но......
  Утре му е обратният полет , помоли ме да питам.Да не би да има някакви ограничения по трасето на влака.В rome2 rio , приложение, показва,че всичко си е окей. Omio не ми дава никаква опция.

# 632
В края на август бях аз и от летището и после посока летище бяхме все с влака. Билети не сме купували предварително, а направо от гарата - има гише/информация точно над пероните, от които тръгва влака (не си ги спомням като номера дали бяха първите или 15-16)

# 633
  • София
Нормално се движат влаковете от / до летището : https://www.ferrotramviaria.it/en/home

Когато ти трябва нещо, почти винаги е най-добре да провериш директно при превозвача.
Омио са просто посредник, възможно е да нямат никакви отношения с този конкретен превозвач. Rome2Rio често пък дават неактуални и / или непълни разписания.

Кацам утре аз. Има Пак нещо с влаковете към Матера и Гравина, амнайсе години я чоплят тая линия, човек ще каже че е 300 километра! И все си е толкова бавна.
Сега май автобусите тръгват още от Бари, но не мога да се ориентирам в момента по цялото трасе ли или само донякъде и после с влак 😵‍💫 Ще докладвам като разбера.

# 634
Благодаря! Ще чакам да споделиш, защото и на мен ми предстои кацане в Бари, веднага нощувка в Матера,а после Полиняно.От Полиняно за летището.

# 635
  • Бургас
Мариета, по кое време ще кацнеш в Бари.
Ние по разписание трябва да кацнем около 14 ч и видях, че има през около час автобус до Матера от летището, но не са кой знае колко много опциите. Надявам се да няма грандиозни закъснения , че иначе ще увиснем.

# 636
Ние кацаме рано сутринта.Но има време, чак януари

# 637
И аз планирам за януари връщане в Бари и обиколка в района - Матера, Алберобело и ще видим дали и за какво ще остане време.
Някой, ако има идея, приемам предложения.

# 638
Монополи, Лече ,Остини, Барлета. Нашият to do list ще е следният : пристигаме в Бари,директно от летището една нощувка в Матера.От там за Полиняно, две нощувки.Ще ни е отправна точка за Монополи и Лече. Предният път бяхме в Бари ,Алберобело и Полиняно. Последното ни грабна и ни тегли пак да се върнем.

# 639
Ние бяхме до Лече предния път и много ни хареса. Определено бих се върнала и там.

# 640
  • Бургас
Аз също много харесах Лече. Тези слънчеви стени в стария град... А скулптурните елементи по базиликата мога да ги гледам цял месец и всеки път ще видя нещо ново.

# 641
  • Перник
Здравейте, букнах си билети за Бари за началото на декември (7-9.12). Интересуват ме няколко неща, които не упях да открия в темата. Полетът ни към София е в делничен ден в 7:45ч. Това означава, че ние трябва да бъдем на летището към 5:30ч. Видях, че първият влак от Бари Централ тръгва в 4:56 и в 5:13 ч. е на летището. Само, че се притеснявам, защото това е единствената толкова ранна алтернатива. Имате ли информация за надеждни тактиметрови фирми или дали има таксита някъде около гарата, което ако решим да вземем, вместо да ходим на влака. И другият ми въпрос е кога започва коледния базар в Бари?
Благодаря Ви за темата и за това, че пишете и давате полезни съвети.

# 642
Три часа на летището не са ви необходими принципно . Ще се справите с този влак.

# 643
Синът ми , оказва се, че той нещо се е оплел.Купили са си билети от Чентрале от машинките и от там са си хванали влака за летището. Засега имат 40 Мин закъснение, според приложението наУИЗ.

# 644
Здравейте, букнах си билети за Бари за началото на декември (7-9.12). Интересуват ме няколко неща, които не упях да открия в темата. Полетът ни към София е в делничен ден в 7:45ч. Това означава, че ние трябва да бъдем на летището към 5:30ч. Видях, че първият влак от Бари Централ тръгва в 4:56 и в 5:13 ч. е на летището. Само, че се притеснявам, защото това е единствената толкова ранна алтернатива. Имате ли информация за надеждни тактиметрови фирми или дали има таксита някъде около гарата, което ако решим да вземем, вместо да ходим на влака. И другият ми въпрос е кога започва коледния базар в Бари?
Благодаря Ви за темата и за това, че пишете и давате полезни съвети.

Принципно с влака тръгващ в 4:56 ще успеете да стигнете и да хванете полета.
Ние хванахме такси понеже проятелката ми държи да сме по-рано на летището и да ни е спокойно.
Поръчах от сайт такси и веднага след резервацията ми се обадиха за да потвърдят.
Във Виена последно като поръчвах такси не се обадиха, но таксито си дойде навреме.
Надеждни са такситата.

Общи условия

Активация на акаунт