Бари (Пулия) и Матера (Базиликата) – Красивата Южна Италия - 9

• 38 836
  • 777
  •   1
Отговори
# 630
Да,благодаря.Синът ми е там , поради някаква причина от летище към Чентрале не могъл да си купи билет.Не знам защо, пишело,че е невъзможно да се купи до Чентрале.Беше лятото на почивка там,знае къде какво , но......
  Утре му е обратният полет , помоли ме да питам.Да не би да има някакви ограничения по трасето на влака.В rome2 rio , приложение, показва,че всичко си е окей. Omio не ми дава никаква опция.

# 631
В края на август бях аз и от летището и после посока летище бяхме все с влака. Билети не сме купували предварително, а направо от гарата - има гише/информация точно над пероните, от които тръгва влака (не си ги спомням като номера дали бяха първите или 15-16)

# 632
  • София
Нормално се движат влаковете от / до летището : https://www.ferrotramviaria.it/en/home

Когато ти трябва нещо, почти винаги е най-добре да провериш директно при превозвача.
Омио са просто посредник, възможно е да нямат никакви отношения с този конкретен превозвач. Rome2Rio често пък дават неактуални и / или непълни разписания.

Кацам утре аз. Има Пак нещо с влаковете към Матера и Гравина, амнайсе години я чоплят тая линия, човек ще каже че е 300 километра! И все си е толкова бавна.
Сега май автобусите тръгват още от Бари, но не мога да се ориентирам в момента по цялото трасе ли или само донякъде и после с влак 😵‍💫 Ще докладвам като разбера.

# 633
Благодаря! Ще чакам да споделиш, защото и на мен ми предстои кацане в Бари, веднага нощувка в Матера,а после Полиняно.От Полиняно за летището.

# 634
  • Бургас
Мариета, по кое време ще кацнеш в Бари.
Ние по разписание трябва да кацнем около 14 ч и видях, че има през около час автобус до Матера от летището, но не са кой знае колко много опциите. Надявам се да няма грандиозни закъснения , че иначе ще увиснем.

# 635
Ние кацаме рано сутринта.Но има време, чак януари

# 636
И аз планирам за януари връщане в Бари и обиколка в района - Матера, Алберобело и ще видим дали и за какво ще остане време.
Някой, ако има идея, приемам предложения.

# 637
Монополи, Лече ,Остини, Барлета. Нашият to do list ще е следният : пристигаме в Бари,директно от летището една нощувка в Матера.От там за Полиняно, две нощувки.Ще ни е отправна точка за Монополи и Лече. Предният път бяхме в Бари ,Алберобело и Полиняно. Последното ни грабна и ни тегли пак да се върнем.

# 638
Ние бяхме до Лече предния път и много ни хареса. Определено бих се върнала и там.

# 639
  • Бургас
Аз също много харесах Лече. Тези слънчеви стени в стария град... А скулптурните елементи по базиликата мога да ги гледам цял месец и всеки път ще видя нещо ново.

# 640
  • Перник
Здравейте, букнах си билети за Бари за началото на декември (7-9.12). Интересуват ме няколко неща, които не упях да открия в темата. Полетът ни към София е в делничен ден в 7:45ч. Това означава, че ние трябва да бъдем на летището към 5:30ч. Видях, че първият влак от Бари Централ тръгва в 4:56 и в 5:13 ч. е на летището. Само, че се притеснявам, защото това е единствената толкова ранна алтернатива. Имате ли информация за надеждни тактиметрови фирми или дали има таксита някъде около гарата, което ако решим да вземем, вместо да ходим на влака. И другият ми въпрос е кога започва коледния базар в Бари?
Благодаря Ви за темата и за това, че пишете и давате полезни съвети.

# 641
Три часа на летището не са ви необходими принципно . Ще се справите с този влак.

# 642
Синът ми , оказва се, че той нещо се е оплел.Купили са си билети от Чентрале от машинките и от там са си хванали влака за летището. Засега имат 40 Мин закъснение, според приложението наУИЗ.

# 643
Здравейте, букнах си билети за Бари за началото на декември (7-9.12). Интересуват ме няколко неща, които не упях да открия в темата. Полетът ни към София е в делничен ден в 7:45ч. Това означава, че ние трябва да бъдем на летището към 5:30ч. Видях, че първият влак от Бари Централ тръгва в 4:56 и в 5:13 ч. е на летището. Само, че се притеснявам, защото това е единствената толкова ранна алтернатива. Имате ли информация за надеждни тактиметрови фирми или дали има таксита някъде около гарата, което ако решим да вземем, вместо да ходим на влака. И другият ми въпрос е кога започва коледния базар в Бари?
Благодаря Ви за темата и за това, че пишете и давате полезни съвети.

Принципно с влака тръгващ в 4:56 ще успеете да стигнете и да хванете полета.
Ние хванахме такси понеже проятелката ми държи да сме по-рано на летището и да ни е спокойно.
Поръчах от сайт такси и веднага след резервацията ми се обадиха за да потвърдят.
Във Виена последно като поръчвах такси не се обадиха, но таксито си дойде навреме.
Надеждни са такситата.

# 644
  • Перник
А, може ли да дадете сайта, от който сте поръчали таксито? Наистина ще ми е спокойно, като знам, че имаме още една алтернатива. И наистина ли на твърда цена е сумата за такситата или си имат тарифи на пробег?

Общи условия

Активация на акаунт