Бари (Пулия) и Матера (Базиликата) – Красивата Южна Италия - 9

• 38 854
  • 777
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Лолита, за мен температурата на водата беше идеална - около 26 градуса - особено с оглед високите температури на въздуха и силното слънце. Прилагам извадка от сайт за температура на морската вода - явно през 2024г. е била още по-топла:

В Бари е била с около градус надолу - около 25 - не бих я нарекла студена.

В Созопол е била най-студена, дори през август:

Възможно е в конкретния момент да сте случили на течение.

# 601
Ребел, благодаря! Винаги с точна и ценна информация! А на такива като мен, дето забравят и по няколко пъти , благодаря!
   Лолита, ние бяхме в края на октомври.Аз се къпах на прочутия плаж в Полиняно, Острието на моняхинята май се казваше. Синът ми беше в началото на юли. Луди -млади, скачали са  от скали, и на свободна зона. Обиколили са плажове и в други места. В Монополи също се къпали на някакви скали.
   Сега , както казах ,имаме билети за януари. Имам  Рд тогава и приятелка ми подари това. Отиваме семейно, с мъжете си, и на тях предният път им хареса много.И съвсем умишлено , когато няма много туристи.

# 602
  • Mostly in my mind
Възможно е значи някакво течение да сме улучили. Имаше вълни и водата беше мътна.

# 603
А как се ползва плажът в Барлета? Плащат се чадър и шезлонг, към заведение са или е свободна зона?

В Барлета има свободна зона на плажа.

# 604
  • София
Ние през юни бяхме в Барлетта и ходихме на плаж на първата оградена зона след свободната в ляво от пристана. За 2 шезлонга и чадър платихме 25 евро, но беше уикенд. През седмицата е 18. Качвала съм снимки от плажа в тази тема. Lido Ginerva май беше. В тази платена зона има заведения, бани, тоалетни, зони за хранене с храна от вън, детски кът, игрища, съблекални - въобще за каквото се сетите. Удобно ни беше от апартамента в стария град, на 7-8мин пеша от там.

# 605
  • Den Haag
Другата седмица в 8:45 кацаме в Бари, предполагам, че ще успеем да хванем автобуса за Матера в 9:15. От това място ли трябва да го хванем ?

Мисля да купя билетите предварително. Надявам се да случим на хубаво време и да няма много валежи.

# 606
Здравейте,

Предстои ни пътуване до Бари, след което планираме да вземем автобус от летището в Бари до Матера. Проблемът е, че не успявам да закупя билети за този маршрут чрез Omio – появява се съобщение, че плащането е неуспешно. В същото време успях да закупя билети за следващия ден от Матера до Бари.

Мога ли да разчитам, че на място ще имаме възможност да закупим билети за 6 души за конкретния автобус и час?

# 607
  • София
Пътуващите с автобус от летището до Матера, моля, след като пристигнете да споделите в темата къде точно сте пристигнали.
Видимо от Гугъл Мапс и Стрийт вю, автогарата която беше точно до гара Матера Чентрале вече не съществува и доколкото се ориентирам по строителните дейности, по-скоро ще стане парк.
В същото време има новоизградена автогара по-далеч обединена в един транспортен хъб с гара Serra Rifusa в покрайнините на града.

# 608
И аз следя.

# 609
Ние пристигнахме на спирка Comune de Matera , а отпътувахме на следващият ден от спирка Terminal bus Via Don Luigi Sturzo Matera. Инфо от 11 септември .
Здравейте,

Предстои ни пътуване до Бари, след което планираме да вземем автобус от летището в Бари до Матера. Проблемът е, че не успявам да закупя билети за този маршрут чрез Omio – появява се съобщение, че плащането е неуспешно. В същото време успях да закупя билети за следващия ден от Матера до Бари.

Мога ли да разчитам, че на място ще имаме възможност да закупим билети за 6 души за конкретния автобус и час?

Мисля , че можете . Ние също си хванахме автобуса за Матера от летището . Бяхме по - малко от 10 човека качващи .

# 610
  • Mostly in my mind
А влаковете не ги ли оправиха? Нали до 10 септ беше срокът

# 611
Ние пристигнахме на спирка Comune de Matera , а отпътувахме на следващият ден от спирка Terminal bus Via Don Luigi Sturzo Matera. Инфо от 11 септември .
Здравейте,

Мисля , че можете . Ние също си хванахме автобуса за Матера от летището . Бяхме по - малко от 10 човека качващи .
Опитайте да платите с друга карта. Ние пътувахме на 31.08.25 и автобуса беше пълен, а за някои автобуси бяха свършили местата.

# 612
  • софия
Предстои и нашето пътуване до Бари.
Остава да  планираме посещенията.

От летището разбрах, че с влак можем да стигнем до града.
От там обаче, как стои въпроса с градския транспорт?
От къде се купуват билети, има ли някакви карти?

В самия град Бари освен стария град какво може да се посети - Археологически музей Санта Сколастика, замък Кастело Свево, крайбрежна алея ?
 Единия ден ще е сафарито и се чудим кола за 1 ден ли да наемем или за 3 / колкото ще сме/.

Ей такива въпроси ми се въртят в главата.

Ще съм благодарна на отзовалите се.

# 613
В градския сме плащали или с точни пари на шофьора, или  с карта на устройство в автобуса.

# 614
  • София
TICKETS AND FARES

Single ticket - € 1,00

Single ticket is valid for one single journey on any of our buses.

Timed ticket 90 minutes - € 1,20

Ticket lasts 90 minutes starting from its first validation.

Day rider ticket - € 2,50

Day Rider ticket gives unlimited travel on our buses for the whole day.

Single tickets available on all our buses - € 1,50

You can buy your single ticket from the bus driver when you get on. Ticket is valid for one single journey on any of our buses.

Carnet of 10 ticket - € 9,00

Carnet of 10 single tickets.

*Малко вероятно е да ти се наложи да ползваш градски транспорт в Бари освен от / до летището, освен ако имаш някакви конкретни посещения извън традиционните туристически.

Общи условия

Активация на акаунт