Бари (Пулия) и Матера (Базиликата) – Красивата Южна Италия - 9

• 37 856
  • 778
  •   1
Отговори
# 150
Само да кажа, че през летния сезон не препоръчвам да отивате на пристанището без билети. Това е доста остаряла информация и просто свършват. Поне 2-3 седмици предварително купуване онлайн, с каюта за нощта, ако не сте 20-годишни бекпекъри, де Simple Smile

Иначе наистина за Бриндизи е по-евтино, но пък са по-стари и раздрънкани фериботите, отколкото до Бари (с каюта не е проблем).
Магистралите може да се плащат изцяло с карта, както в Гърция, така и в Италия.

# 151
Само да кажа, че през летния сезон не препоръчвам да отивате на пристанището без билети. Това е доста остаряла информация и просто свършват. Поне 2-3 седмици предварително купуване онлайн, с каюта за нощта, ако не сте 20-годишни бекпекъри, де Simple Smile

Иначе наистина за Бриндизи е по-евтино, но пък са по-стари и раздрънкани фериботите, отколкото до Бари (с каюта не е проблем).
Магистралите може да се плащат изцяло с карта, както в Гърция, така и в Италия.

Пътувала съм няколко пъти и съм купувала билет два часа преди отплаването на кораба без никакъв проблем.
Можех да резервирам и легла за нощувка, но предпочетох да пътувам на палубата.
Последният път, когато бях там, беше през август 2019 г.

На кораба има самообслужващ ресторант, така че можете да хапнете нещо за вечеря, след това да се разходите на палубата с морския бриз и по-късно да отидете в салона с креслата или в каютата с леглата.

Предимството да купите билет преди отпътуването е, че ако например възникне проблем по време на пътуването и закъснеете, не губите билета си и можете да отпътувате на следващия ден.

Ако сте резервирали билет и не пристигнете навреме, компанията Grimaldi ви позволява да отложите отпътуването с 2 дни, в зависимост от наличността и с евентуални доплащания.
Освен това, през високия сезон има повече кораби, които обслужват същия маршрут, и в този случай е по-добре да избягвате Grimaldi.

Последна редакция: пн, 02 юни 2025, 23:53 от HildaSanders

# 152
2019-а е преди шест години.
Грималди са най-големите мизерници, които правят този маршрут, препоръчвам Миноан.

# 153
Не мисля, че се е променило много през последните 6 години.

Въпреки това, тези, които говорят английски, могат да се обадят по телефона, за да проверят дали има възможност за закупуване на билети на място.

Билетна каса на Grimaldi Lines
+30 26650 24404
Minoan Lines
+30 26650 23077

# 154
Не мисля, че се е променило много през последните 6 години.
Да, само дето туризмът през тях е нараснал В ПЪТИ.
Но усещането, че си говоря с ИИ бот, не ме напуска, така че спирам.

# 155
  • Milano
А цената каква е в последният момент?

Аз купувам януари за август, по друго направление, но все пак ми се струва абсурдно във висок сезон да се рискува.

# 156
А цената каква е в последният момент?

Аз купувам януари за август, по друго направление, но все пак ми се струва абсурдно във висок сезон да се рискува.
Цените са променливи и зависят и от гражданството.

Пристигнахме на билетната каса и аз прецених коя е най-удобната цена.

Не съм тук, за да ви убеждавам.
Само разказах моя опит.
Можете да закупите билети дори месец преди заминаване (може би ще платите дори по-малко).

# 157
  • Milano
Просто аргументирайте фактите по някакъв начин - не сте пътували във висок сезон, линията не се запълва, затова правят промоции на касата и т.н. нещо такова.

Аз не съм пътувала по маршрута, бих искала да направя сравнение.

За запълването вече имаше различно мнение.

От моят опит на пътуваща през август, когато се излиза отпуска 2-3-4 седмици и цените са двойни на останалите периоди, купувам много по-рано, защото последната се увеличи с ок. 600-700 евро за трима с кола и каюта, като по едно време каютите свършиха.
Палубата не е за мен.
За тази година за момента цената е по-висока с ок.300 евро в сравнение с януари.

Има базова такава, която е най-висока.
Останалите дори с 5 евро по-евтини са наречени промоция с невъзвращаема стойност, освен ако не си направил застраховка.

Това за Tirrenia и Moby, не мисля че Грималди е по-различна.
Странни са ми намаленията на база гражданство.
Потърсих, но няма такива в сайта им - само за младежи, възрастни, студенти, освен резиденти по островите (continuità territoriale).

За останалото съм ви го казвала и друг път, че за мен преписвате/превеждате с преводач или intelligenza artificiale и не защото българският не ви е майчин език.
Отлично се справяте с разказите и обясненията.
Просто все едно се чете брошура на туристическа агенция или превод на някоя статия с остаряла информация.

Зелената карта на автомобила в ЕС не е нужна например.
Пасажа с ледената бутилка вода от фризера, защото било много топло и т.н., не е непознат факт.
Измисляте данъци несъществуващи от 15г. и т.н.
За човек, живеещ в страната не е трудно да ви хване, дори само от едно написано изречение.

Не съм имала проблем с плащането с карта по магистралата и аз никога.
Има си оператори в случай на проблем.

# 158
Тренират ИИ, не се връзвайте!

# 159
Просто аргументирайте фактите по някакъв начин - не сте пътували във висок сезон, линията не се запълва, затова правят промоции на касата и т.н. нещо такова.

Аз не съм пътувала по маршрута, бих искала да направя сравнение.

За запълването вече имаше различно мнение.

От моят опит на пътуваща през август, когато се излиза отпуска 2-3-4 седмици и цените са двойни на останалите периоди, купувам много по-рано, защото последната се увеличи с ок. 600-700 евро за трима с кола и каюта, като по едно време каютите свършиха.
Палубата не е за мен.
За тази година за момента цената е по-висока с ок.300 евро в сравнение с януари.

Има базова такава, която е най-висока.
Останалите дори с 5 евро по-евтини са наречени промоция с невъзвращаема стойност, освен ако не си направил застраховка.

Това за Tirrenia и Moby, не мисля че Грималди е по-различна.
Странни са ми намаленията на база гражданство.
Потърсих, но няма такива в сайта им - само за младежи, възрастни, студенти, освен резиденти по островите (continuità territoriale).

За останалото съм ви го казвала и друг път, че за мен преписвате/превеждате с преводач или intelligenza artificiale и не защото българският не ви е майчин език.
Отлично се справяте с разказите и обясненията.
Просто все едно се чете брошура на туристическа агенция или превод на някоя статия с остаряла информация.

Зелената карта на автомобила в ЕС не е нужна например.
Пасажа с ледената бутилка вода от фризера, защото било много топло и т.н., не е непознат факт.
Измисляте данъци несъществуващи от 15г. и т.н.
За човек, живеещ в страната не е трудно да ви хване, дори само от едно написано изречение.

Не съм имала проблем с плащането с карта по магистралата и аз никога.
Има си оператори в случай на проблем.

Аз не съм с българско гражданство, а италианско.
Българският език не е моят майчин език.
Не съм бот, а просто човек от плът и кръв, който не говори правилно български.

Когато пътувахме с кораба, с нас беше една българка. Тази жена плати половината от цената на билета в сравнение с нас, защото нейният паспорт беше български.

Прав си за зелената карта, валидна в европейските страни.
Казах да се провери зелената карта, защото си спомнях, че са имали проблеми.
Тъй като при връщането пристигнахме с 15 минути закъснение за качване на кораба и изпуснахме кораба за Игуменица, взехме този за Албания, който тръгваше два часа по-късно.
Успяхме да сменим кораба и държавата за 30 минути, защото не бяхме купили билетите предварително.
В Албания обаче трябваше да платим зелената карта, защото забравихме да го направим в България.

# 160
  • Пловдив
HildaSanders,пишете пълни глупости-магистралите и в Италия,и в Гърция могат да се плащат и с карта,и в брой(in contanti,io parlo la lingua italiana molto bene).Националното гражданство(на страна,членка на ЕС) не е определящ фактор при плащане,имам личен опит-съпругът ми е французин,аз съм българка,имаме и българско,и френско гражданство и двамата.

# 161
  • Sofia
Здравейте,  може ли препоръка за фирма за наем на кола от летището в Бари?

# 162
  • Германия
Ние се завърнахме от Калабрия, както бях писала летяхме от Германия до Реджо калабрия и сме много доволни. Никак даже не е скучно там долу както беше писано тук.
Градът има дъъълга плажна алея на нива, много оживен център с пешеходна зона над 2 км, не можахме да стигнем до края. В музея също отидохме, видяхме бронзовите статуи , беше първата неделя и беше безплатно
Цените много приемливи, пица на плажно заведение 6 €.
Ходихме с влака до Scilla, плажувахме, децата се мокриха.  Ходихме с ферибот до Месина. Много приятно, повечето туристи са местни.
Сладолед на корем, панини и пица с картофи беше върха.
Етна се виждаше през цялото време и ден след нас изригна...
Скрит текст:

# 163
Здравейте,
Предстои ни пътуване до Бари началото на юли с деца на 7 и 14г. Резервирала съм 4 нощувки в Монополи. Искаме да посетим задължително сафарито и Алберобело. Ще бъдем с градски транспорт. Изчетох темата назад, но се обърках малко. Въпросът ми е как да стигнем от: Бари до Монополи;  от Монополи до Фасано и от Монополи до Алберобело. Приемам и всякакви други съвети Simple Smile Благодаря.

# 164
Здравейте,  може ли препоръка за фирма за наем на кола от летището в Бари?
И аз още се мотая с наемането на кола Flushed
За пръв път ще го правя, какво ли не изчетох по темата и все още се притеснявам, че с нещо ще сгреша Flushed

Общи условия

Активация на акаунт