🌹 Ергенът 🌹 сезон 4, тема #9: от вторник до четвъртък, 20:00

• 114 636
  • 2 326
  •   1
Отговори
# 1 770
  • София
Ергенската къща е много хубава, ама аз предпочитам гледката от вилата на момичетата.
Косара си призна за писмото, изненадах се. Мислех, че е Мартина. Но какво излезе, че била написала това което са си говорили момичетата? Кои момичета? Може би много. Ама всички мълчаха снощи. Мила картинка.

Ивет и Роси просто трябва да си тръгнат, не бива да остават още, само се излагат. Алекса дори не ми се коментира.

Е, какви бяха тези черни рози? Какво отлагане, какво време да помислят? То вече е очевиден изборът на Мартин. Ако те имат сериозни намерения спрямо него трябва да си тръгнат (Мартина и Анна-Мария ; Силвия е ясна), по-популярни няма да станат от това което е в момента, а то не е малко. Хубаво че АМ не прие розата, но какво от това, ако не си тръгне на церемонията?

Виктор е много обидчив и злопаметен. Това с емоционалната интелигентност ще го повтаря на всеки синхрон ли?
Много ги жегна Васил.

Купона им се получи добре. Като на филм направо.
Мартин и Анна-Мария се напиха май. Вярно е, че като характери май са едни и същи и за това може би могат да бъдат само най-добри приятели. За връзка ще е малко сложно. Но хитрия Мартин успя да я накара да вземе розата. В подходящия момент.
Всичко това обаче с тези черни рози за мен е отлагане на неизбежното. Дали Мартин измисли всичко това, за да ги остави още една седмица в къщата или НН впрегна всичките си способности не знам, но спасиха положението само за днес. А утре?

И церемония на розата нямаше, хаха. Ники Николов великан. Зор страх да не си тръгне някоя. Ама какво ги държите вътре толкова статисти бе хора?

Следващия епизод май ще го скипна почти целия. На Николов сълзливите тъпотии не ми се гледат. Изплискаха легена. Все едно 5 години не са виждали близките си.

Закривай.

# 1 771
Ергенската къща е много хубава, ама аз предпочитам гледката от вилата на момичетата.
Косара си призна за писмото, изненадах се. Мислех, че е Мартина. Но какво излезе, че била написала това което са си говорили момичетата? Кои момичета? Може би много. Ама всички мълчаха снощи. Мила картинка.

Ивет и Роси просто трябва да си тръгнат, не бива да остават още, само се излагат. Алекса дори не ми се коментира.

Е, какви бяха тези черни рози? Какво отлагане, какво време да помислят? То вече е очевиден изборът на Мартин. Ако те имат сериозни намерения спрямо него трябва да си тръгнат (Мартина и Анна-Мария ; Силвия е ясна), по-популярни няма да станат от това което е в момента, а то не е малко. Хубаво че АМ не прие розата, но какво от това, ако не си тръгне на церемонията?

Виктор е много обидчив и злопаметен. Това с емоционалната интелигентност ще го повтаря на всеки синхрон ли?
Много ги жегна Васил.

Купона им се получи добре. Като на филм направо.
Мартин и Анна-Мария се напиха май. Вярно е, че като характери май са едни и същи и за това може би могат да бъдат само най-добри приятели. За връзка ще е малко сложно. Но хитрия Мартин успя да я накара да вземе розата. В подходящия момент.
Всичко това обаче с тези черни рози за мен е отлагане на неизбежното. Дали Мартин измисли всичко това, за да ги остави още една седмица в къщата или НН впрегна всичките си способности не знам, но спасиха положението само за днес. А утре?

И церемония на розата нямаше, хаха. Ники Николов великан. Зор страх да не си тръгне някоя. Ама какво ги държите вътре толкова статисти бе хора?

Следващия епизод май ще го скипна почти целия. На Николов сълзливите тъпотии не ми се гледат. Изплискаха легена. Все едно 5 години не са виждали близките си.

Закривай.

Абсолютно съгласна съм. Мартин каза на синхрон преди 3 епизода, че Даниела е неговата избранница. Прекалено много дупки станаха в сценария, той се прави, че не знае, че тя там си пише книгата, за което тя му каза, сега пък иска време от останалите, при положение, че е ясно, че няма да си промени решението.

Ще е яко само, ако на “последния ергенски запой” се напият и нацелува АМ 😂 Даниела ще изтрещи

Последна редакция: пт, 11 апр 2025, 15:26 от Ellymio

# 1 772
Купона много ми хареса. Без Даниела и Ферай си стана страхотно парти. Мартин беше във вихъра си и точно на мястото си. Не знам как ще се разбере с Даниела по този параграф - та той е центъра на купона, а тя е такова дЪрво, че изобщо не виждам как ще станат нещата.
Не бих нарекла Даниела дърво. Двамата са различни, със собствена представа за разпускане. По време на партито Мартин беше в обичайната си зона на комфорт. Убедена съм, че в друга обстановка, нетипична за него, и той би се чувствал вдървен и би изглеждал скучен...
Скрит текст:
На мен например подобни партита или дискотеки, в които се дъни чалга, не са ми по вкуса и не бих се чувствала на място. За сметка на това една от мечтите ми е да видя как изглежда атомна централа отвътре. Искам да видя залата с контролните пръти, забити в земята. Искам да ми разказват за какво служи всичко, а аз обичам да слушам истории... И някак си не искам тези мечти да си останат под формата на снимки, филми...искам да ги видя с очите си и да ги преживея в себе си. Аз съм един от хората, който искаше да отиде на екскурзия до Чернобил. И ако цялата идея ви се струва налудничава, това беше напълно възможно само допреди няколко години.✌️ Спомням си, че съпоставях откъде би ми излязло по-изгодно като цена такова пътуване и само година и няколко месеца по-късно избухна войната (тук дори не коментирам ковид обстановката, която беше константа през него период). Тук се сещам и с радост ще цитирам, макар и по спомен, думите на Мартин към Мартина - "Никоя цена не е прекалено висока за едно ново усещане." 🙂 А залата, която описах, е на втори реактор, който преустанови работа през 2000 год.
Ето, в очите на някои Марто е веселяк, шоумен...докато в моите дори определенията "скучен" и "сухар" биха били непълни да опишат това, което аз виждам в него.🙂 Ако един мъж не е готов да те хване за ръката и да ти покаже света, който искаш да видиш...на какво би могъл да те научи и какво би могъл да ти даде на края?

Относно предположенията, че Мартина и Анна-Мария са най-удачният избор за Мартин на база общи черти - и тримата са парти натури (за разлика от Даниела), опитът ми сочи друго. Хората, които избираме за приятели, са тези, които са ни привлекли на база познатото в нас. Но хората, в които избираме да се влюбим, ни привличат заради различията ни. Неслучайно повечето силни връзки са и кармични, учещи ни на уроци. С вметката, че говоря за нормалните хора, при Мартин и Даниела няма истински дълбоки чувства.

# 1 773
АМ-цупеници 5-7-ми клас.Тази ми е най-неприятна от всички събрани.Може би защото не са ми по вкуса нагли,нахакани и немного умни жени.
Някой назад беше драснал,че Даниела идвала от гетото,та ми е интересно за гр.Чепеларе ли се има предвид? И кой квартал в този град е гето,че не ми е известно?
На мен ми направи впечатление вчера-Косара си загаси фаса в белите стълби и си го остави там.Това /ако не е някаква оптична измама/е откровена мърлявщина.

Последна редакция: пт, 11 апр 2025, 14:07 от Морана

# 1 774
На Роси проблемът не ѝ е външият вид (за мен е красива, а и Виктор, и Васил я харесаха на пръв поглед), нито свенливостта и пасивността. В живота, всъщност, резервираните и хубави жени обират най-дръзките и волеви мъже, защото някой все пак трябва да свърши работата със свалянето и кандърдисването, и това няма да е мацката. Освен това тези мъже често са много привлечени и дори силно влюбени, иначе откъде мотивация за толкова обсаждане и кандърдисване. Другите мъже ги мързи, така че пасивността може да е много добър филтър за темперамент, характер, сила на чувствата, сериозност на намеренията.

Някъде в поведението и излъчването е проблемът, в характера, в начина на общуване. Ако изобщо има проблем, все пак тримата ергени не са всички мъже на света. Да се връща в Калифорния Роси и да си хване някой tech bro с плочки, сърф и голям бял апартамент.

# 1 775
На мен ми направи впечатление вчера-Косара си загаси фаса в белите стълби и си го остави там.Това /ако не е някаква оптична измама/е откровена мърлявщина.

И на мен това ми направи впечатление. Но реално май не ги дадоха да стават и да тръгват от стълбите, може да си е взела отпадъка на тръгване? Което по никакъв начин не оправдава това, което направи, без значение какъв цвят са стълбите.
Да не говорим, че си тръскаше пепелта във въздуха. Rage

# 1 776
Наистина когато Ферай говореше, че е разочарована, че не е поканена на партито, откъде го изтърси Даниела това..Нищо, ти ще си поискаш подарък, или той ще ти донесе подарък...Тази жена е като обсебена от идеята си за подаръци, които ще я валидират като жена...Прави са момичетата да се нервят на Мартин, че точно този човек го върти...
Горката Ферай...затвори всички пътища към Васил и се изложи много, а за нея всичко е минало уникално...
Беше ми смешно в началото като Мартин се застраховаше Васил да не пипал Даниела,...че те другите ергени грам не я харесват нито физически, нито възгледите ѝ. Точно малката Даниела във Ферай отблъсна толкова много Васил...Как наистина е възможно Мартин да е толкова заблуден. Представям си, ако Даниела беше на партито колко фасони к сърдни и нови поводи за подаръци щяха да се появят...

# 1 777
Както Данка е проучвала материалното състояние на Мартин, така той трябваше просто да прочете "книгата" й и щеше да му стане ясно по какво му текат лигите.

# 1 778
Не, помолена е от друга да напише това, за да не излезе от тях. Тя не го изрече, но в по-късен cut Васил каза нещо от сорта на "Значи Ана-Мария те е накарала".
Във вчерашния епизод момичетата коментираха, че вероятно Косара го е написала, подстрекана от Ана-Мария. Ферай е седяла до Косара и е запомнила почерка.

За мен липсваше ясен синхрон, в който Косара да каже стегнато и ясно: "Аз го написах, но Ана-Мария ме помоли да го направя". Като в Съдби на кръстопът. Като за малоумни. Малко монтажът е като за филм, претендиращ за Оскар - трябва да следиш всичко, за да схванеш. А всъщност типът на предаването е да е easy-to-watch и да можеш да разбираш всичко, докато си цъкаш на телефона.

# 1 779
Най ми стана смешно като Мартин на няколко пъти натърти, че Данка била казала думата "любов" по време на въпросите и отговорите. Явно наистина влюбения човек чува само каквото му се иска. Аз чух - ще му харча парите, имам изисквания, трябва да се силен, да не изпада в трудно положение, да има пари, да е богат, да е със силен характер и все в тоя тон, а той милинкия чул думата любов. хехехе Доообре.

# 1 780
Аз пък искам да има реюниън след време и да се коментират разни неща, които са останали висящи. Например, искам да питат Мартин какво мисли за изгонването на Елвира, след като се оказа, че всичко, което е казала, е вярно и след като след нейното изгонване нещата, които е казала и заради които е изгонена, си се говорят от всички и пред всички.

# 1 781
Хм, аз съм поколение Z,  честно казано съм останала с обратното впечатление, че по-скоро сме по-социално неловки и не толкова емоционални. Но, знам ли.

Иначе, нереалистично е да очакваш, че сме в книга/филм и ти просто ще стои и съществуваш, а някой ще се влюби и бори за теб, просто на добра дума, че вътрешно си много добър човек. А ако в същото време правиш странни неща, като да обясняваш на всички за почти целувки, отказваш рози, на следващия ден приемаш, в контекста на предаването, то се създава едно разминаване между какво показваш и казваш на пръв поглед и това, което правиш.

# 1 782
Аз пък искам да има реюниън след време и да се коментират разни неща, които са останали висящи. Например, искам да питат Мартин какво мисли за изгонването на Елвира, след като се оказа, че всичко, което е казала, е вярно и след като след нейното изгонване нещата, които е казала и заради които е изгонена, си се говорят от всички и пред всички.

Това ще се бистри тепърва по подкастите, на които ще гостуват. А тук все ще се намери по някоя добра душа да преразкаже накратко кай какво казал. Hug

# 1 783
Както Данка е проучвала материалното състояние на Мартин, така той трябваше просто да прочете "книгата" й и щеше да му стане ясно по какво му текат лигите.
Има някаква статия, че Мартина си тръгвала, защото разбрала, че Даниела била поканена в предаването от Мартин. Колко е вярно, не знам.

# 1 784
Тцтцтц-потребител, вземете се в ръце и овладейте възмущението си. Аз не оценявам поколението Z на база помагали ли са ми с количка в подлез. Напротив, работя с него.
Да, плачът им е чест и необичаен за моето поколение

Няма какво да овладявам. Аргументирах мнението си и то е че не съм съгласна с вашето. Такива глупости има навсякъде, няма какво да се възмущавам. Както съм написала и в предния си коментар - достойнствата на поколението z са много повече от това с количката. А това, че смятате плачът и показването на чувства за нещо лошо е достатъчно красноречиво и показателно за вашата ретроградност и липса на емоционална интелигентност. Плачът не е проява на слабост, а на сила и смелост - да покажеш чувствата си въпреки това, че може някой да те съди (както правите Вие).
Вземете се в ръце и излезте от село, а докато го правите извадете и селото от душата си.

Telesilla и на мен Ивет много ми харесва. Дори смятам, че тя е най-красивата там и й отива много тъмното червило - готик красавица. Личи си, че е естествено красива.
Косара действително се гримира много повече и е много по-неестествена. Въпреки, че казва, че няма корекции, е доста очевидно, че има и именно това я прави нелицеприятна поне за мен. Някои мъже също не си падат по този чалга имидж.
Подкрепям напълно мнението Ви и Hazel не съм регистрирана от няколко часа 😏 Ако това е толкова важно тук, за да изкажем мнението си. Разочароващо е, че във форум за мами се плюе по младото поколение, нашите деца!

Последна редакция: пт, 11 апр 2025, 16:18 от Catfish

Общи условия

Активация на акаунт