Бързи здравословни въпроси и отговори – 52

• 28 753
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Здравейте!
Имам нужда от съвет и ако някой е преминал през нещо подобно.
Преди две години при рутинни изследвания на съпруга ми излязоха много еритроцити в урината. Без болки, без нищо. Урологът направи ехография, нищо.  Каза му да пие чай Ламбрев, повтори ги, бяха почти в норма. На следващата година пак в норма.
Сега направи изследвания- пак  много еритроцити. При референтни стойности до пет, неговите са 75.
Всичко друго в кръв и урина е напълно в норма.
Личният каза нищо ти няма, някоя песъчинка.
Обаче урологът ни е близък, прегледа го обстойно на ултразвук, всичко е наред- простата, мехур, бъбреци.
Мъжът ми му е казал , че предния ден е носил много тежко+ изнася целия багаж на детето от общежитието, а то е много багаж. И си сменява сам гумите на колата. Тоест мъкнене на гуми нагоре надолу.
Урологът е казал, че никога преди такова изследване не бива да се носи тежко, много влияе точно на еритроцитите
Та сега пак чай му е изписал да пие две седмици и после пак изследвания. Ако пак има еритроцити ще му направи ямр. Някакви канали на бъбреците да видел. Мен това ме тревожи. Какво може да има в тези канали. Хич не говоря за камъни и песъчинки, от това не ме е страх. От лошите работи ме е страх.
Но доколкото прочетох, на ултразвук се хващат лошите неща на тия органи.
А и при него всички други изследвания, кръвни , на урина, са идеални. И туморните маркери за простата са идеални.
Правил му е и изследване на някакъв уред, пишка в него и измерва струя и незнам още какво. Простатата му е супер.
На 52г е.
Та, въпросът ми е Ултразвукът хвала ли туморни образувания на тези органи. Самата мисъл, че иска евентуално да го праща на ЯМР ме побърква.
Ако до тук не е станало ясно, хипохондрията ми, която се обажда отвреме навреме, сега е в разцвета си.
Благодаря на всички , които са прочели тоя роман и на тези, които ще вземат отношение.

# 316
Валенцето Не се притеснявайте, ехографията на бъбреците е много чувствителна и ако имаше туморно образувание, щеше да се види.

# 317
И стерилна урина да пусне, ако няма. Може бактерия да прави тези мизерии.

# 318
  • София
Благодаря ви!
Предния път , когато имаше  и бяха още по високи, пуска стерилна и нищо нямаше. .
Тогава след две седмици пиене на чай Ламбрев всичко влезе е норма.

# 319
Бихте ли ми казали глицерол за какво се пие.Изчетох хиляди статии, но така и не разбирам каква е ползата да се пие.

# 320
Бихте ли ми препоръчали спрей/капки за нос за всекидневно почистване/промиване на носа, който да не вреди? Имам секрети в носа и ме измъчват. Знам каква е причината-Staphylococcus Aeurus. И да провеждала съм дълго време лечение и без ефект.

# 321
Бихте ли ми казали глицерол за какво се пие.
Задържане на течности, нередовен стомах и запек.

Бихте ли ми препоръчали спрей/капки за нос за всекидневно почистване/промиване на носа, който да не вреди?
https://benu.bg/tonimer-soft-sprej-125ml

# 322
  • София
Пак съм аз за еритроцитите.
Днес накарах мъжа ми да пусне урина. Преди десет дни бяха 75,днес са между 5 и 10. Според уролога е отлично. Не се е лекувал през това време. Сега ще попие чай Ламбрев десет дни и пак ще пусне.
Урологът днес му е казал, че най вероятно е било от тежкото физическо натоварване деня преди изследването.
Мисля вече да се поуспокоя.

# 323
Най-вероятно е прав урологът, но за да има наличие на еритроцити при усилие, може би има пропускливост на стените на кръвоносните съдове. Може да поиска да му назначи нещо за укрепване, Детралекс, например или нещо от този род медикаменти. Иначе нямате повод за безпокойство при така описания проблем.

Последна редакция: чт, 15 май 2025, 18:30 от DiaMia

# 324
  • Бургас
Бихте ли ми препоръчали спрей/капки за нос за всекидневно почистване/промиване на носа, който да не вреди? Имам секрети в носа и ме измъчват. Знам каква е причината-Staphylococcus Aeurus. И да провеждала съм дълго време лечение и без ефект.

Този вид стафилококи са много упорити. Все по резистентни стават към антибиотици. Можете да пробвате с хомеопатия при класически хомеопат.

# 325
Бихте ли ми казали глицерол за какво се пие.Изчетох хиляди статии, но така и не разбирам каква е ползата да се пие.
Според някои, "храни" определени полезни чревни бактерии и съответно подпомага флората, но поне на мен не ми звучи много добре да се взема ей така. Особено пък ако човек дори не знае защо го прави...
За някакви супер малки количества става дума де, да не помисли някой че с голямата лъжица.
Иначе ти ако тръгнеш да ровиш, сигурно няма нещо дето да не намериш някъде да пише че е полезно, ей така на общи приказки. За някои даже и е вярно, но далеч не за всичко.

# 326
Според някои, "храни" определени полезни чревни бактерии и съответно подпомага флората, но поне на мен не ми звучи много добре да се взема ей така. Особено пък ако човек дори не знае защо го прави...
За някакви супер малки количества става дума де, да не помисли някой че с голямата лъжица.
Иначе ти ако тръгнеш да ровиш, сигурно няма нещо дето да не намериш някъде да пише че е полезно, ей така на общи приказки. За някои даже и е вярно, но далеч не за всичко.

Изписан е на майка ми по рецепта да го приема заедно с други лекарства за мозъчен оток.Също питах и в аптеките ,но получих противоречиви отговори и ми е много съмнително това "пиене" на глицерол.Полезен ли е за организма?!

# 327
Питайте който го е предписал с каква цел е, щом като е изрично в рецепта, явно нещо е имал предвид в комбинация с каквото друго има предписано. Особено за такова сериозно нещо, не е форум с анонимни непознати мястото за съвети.
Отначало питането по съвсем друг начин прозвуча.
Има хора вземат по малко. Има други си слагат по малко в домашния сладолед да не замръзва на кристали. За полезен не знам, но не знам и да им е навредил с нещо, поне според тях.

# 328
  • Бургас
На първо четене от нета излиза, че глицерола има силно дехидратиращо действие. Т.е. отводняващо. Може би в тази посока е изписано за отток.

# 329
  • София
След преглед при кардиолог чета в амб лист малък перикарден изрив, не ми беше казано /нито лечение нито нищо./Кръвни изсл .са ми добри, нямам оплаквания. Трябва ли лечение или да направя още един преглед?  Сега го прочетох и се притесних

Общи условия

Активация на акаунт