Бързи здравословни въпроси и отговори – 52

• 28 693
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
А водите от типа на тонимер не помагат ли?  Те овлажняват и прочистват.

# 301
  • Бургас
Не. Носа ми не е задръстен, че да ме почистват. Просто вътрешната преграда ми е крива и пречи на дишането. Вижда се на ренген, нещо като S-образна е.

# 302
Тогава с какво помага  ксилометазолинът? Ако не е набъбнала лигавица а самата преграда която си стои една и съща?
Явно има и набъбване, за да ти помага той.
Ако свалиш тегло, помага с хъркането ако то ти е от него, около но са не знам колко мазнини има, обикновено пълен човек хърка понеже се натрупват мазнини и в задната част на езика, те са към висцералните реално.
Евентуално общо възпаление ако свалиш, да има по-малко набъбване, знам ли.
Или виж из тубата за клипчета за такъв дрениращ масаж на лицето ако не си пробвала, те не са само за красота. Може пък да помогне поне малко, не губиш нищо да пробваш.

При мен маслата помагат точно за отпушване, дори и когато нямам секрет който да мога да издухам, а си е типичен оток - знаеш как примерно ако легнеш на една страна веднага едната ноздра спрямо другата имат разлика.
Имаше комбинирано някакво антихистамин с деконгестант, ами като не мога да се сетя името сега...
За съжаление, деконгестантите не ги продават отделно, а са все комбина - или с антихистамин, или пък за настинки с парацетамол.  Търсила съм - няма, щели да го вземат да се друсат с това че било като стимулант. Абе хора, аз го искам за когато си лягам като съм болна... Grinning

# 303
Момичета, помощ 🙏🙏- суха кашлица особено силна нощно време (мед с лимон , хомеопатия...не помагат).

Понеделник следобяд сме при личната с детето и двете сме с тази проклета кашлица без други симптоми.

# 304
Въпреки безумната реклама, която слава на Бога спря за момента, приятелка е много доволна от сиропа "Мария мед" за децата. Каза, че много им помага.
Иначе съм варила всякакви видове домашни сиропи. И накрая, за да се спи някак - либексин.

# 305
  • Бургас
Сега проверих в интернет какъв е състава на този сироп Мария мед. Лечебна ружа. На моя син като беше малък сиропите от ружа също много му помагаха. Навремето (преди 10 години) имаше други марки, български при това и бяха от порядъка на 3-4лв. После ги спряха, за сметка на разни скъпи и известни марки. Буквално съм търсила по разни малки сайтчета и складове за да се снабдя с тези сиропи, защото известните марки с ружа нямаха такъв ефект като българските. Не зная, концентрацията ли беше друга, но имаше разлика. Но явно и на тези са вдигнали цената като гледам този Мария мед колко струва.
Ето този беше, но тогава опаковката беше с друга картинка. Срока му на годност беше 10 дни след отваряне, т.е. не беше много натъпкан с химия.
https://apteka.framar.bg/30063421/%D1%80%D1%83%D0%B6%D0%B0-%D1%8 … D1%86%D0%B5%D1%8F

Последна редакция: пн, 12 май 2025, 13:31 от Irene Adler

# 306
  • in Wonderland
Здравейте, търся препоръчка за добър хирург в Пловдив или Стара Загора за херния над пъпа, за възрастен, който да извърши операцията лапароскопски.

# 307
Здравейте, търся препоръчка за добър хирург в Пловдив или Стара Загора за херния над пъпа, за възрастен, който да извърши операцията лапароскопски.
Отидете в София при д-р Тушев, за да сте напълно сигурни, че операцията ще е перфектна.

Последна редакция: пн, 12 май 2025, 17:00 от DiaMia

# 308
Сега проверих в интернет какъв е състава на този сироп Мария мед. Лечебна ружа. На моя син като беше малък сиропите от ружа също много му помагаха. Навремето (преди 10 години) имаше други марки, български при това и бяха от порядъка на 3-4лв. После ги спряха, за сметка на разни скъпи и известни марки. Буквално съм търсила по разни малки сайтчета и складове за да се снабдя с тези сиропи, защото известните марки с ружа нямаха такъв ефект като българските. Не зная, концентрацията ли беше друга, но имаше разлика. Но явно и на тези са вдигнали цената като гледам този Мария мед колко струва.
Ето този беше, но тогава опаковката беше с друга картинка. Срока му на годност беше 10 дни след отваряне, т.е. не беше много натъпкан с химия.
https://apteka.framar.bg/30063421/%D1%80%D1%83%D0%B6%D0%B0-%D1%8 … D1%86%D0%B5%D1%8F

Аптека Ерудита не могат ли да приготвят такъв сироп от лечебна ружа?
Вариант 2 - в билковите аптеки, примерно на  ул. "Поп Богомил", продават ружа, за да се прави отвара, чай в домашни условия.
https://myherbs.bg/product/medicinska-ruja-althaea-officinalis-koren

# 309
От изваден зъб, може ли да се вдигне температура след 3 часа?

# 310
От изваден зъб, може ли да се вдигне температура след 3 часа?
Да. На мъжът ми му вадиха мъдрец и първата нощ напращо щеше да се спомине от болка и температура... На мен са ми вадили, но аз не съм осещала да имам. Различните организми по различен начин реагират. Разбира се, възможно е и да е съвпадение с настинка.

# 311
На майка ми изкараха кътник, разрязаха го на две и го изкараха, болка няма, но температурата и играе 37 - 37,8, дадох аналгин, но под 37 не спада, антибиотик имам само Аугментин вкъщи.

# 312
И за какво ще ѝ давате антибиотик? Ваденето на зъб си е стрес за организма, 37 не е притеснителна температура, ако се прояви в ден два след ваденето. Ако след това продължи или се повиши драстично, тогава - лекар

# 313
  • София
От стрес температура не се вдига.
За антибиотик - лекар трябва да прецени.

# 314
  • Бургас
Зъболекаря, който е извадил зъба да прецени и да й изпише антибиотик. Нека я погледнат да не се окаже, че има нещо забравено вътре.

Общи условия

Активация на акаунт