Бързи здравословни въпроси и отговори – 52

• 28 017
  • 736
  •   2
Отговори
# 360
  • София
Мини ангиома не е ли?

# 361
Здравейте! Не съм сигурна дали тук да птам, но не открих по-подходяща тема.
Някой вземал ли е/запознат ли е с т.нар. лазерно устройство за измерване на кръвната захар Hermsa, поставям го в скрит ткст, за да не е като реклама  Звучи чудесно, ама ми е малко като "ей тая кутийка с хапчета и си свалил 20 кил". Rolling Eyes
Ще ми се да е ок апаратчто, за да взема.

# 362
annysy Сайтът изглежда страшно фалшив, също така измерването на кръвната захар с лазерно устройство звучи абсурдно

# 363
И кръвна захар, че и кръвно налягане... че и невероятна точност - сатурация и пулс ще ги измери със сигурност, но за тези двете ми е съмнително, че и точно да е.

# 364
Satisfied Знаех си аз, ама друго е да ти каже и друг Simple Smile Благодаря, момичета!
Наистина звучи измислено, макар нали има някакви часовници /бях си взела от Али-то/, които освен всичко друго, можеха да мерят, опс, не е правилен изразът, по-точно показваха, че измерват и кръвна захар. Е, имашуе отклонение 1-2-3 от това с глюкомера, ама това  друга тема, добре за няколко месеца
самият часовник умря Simple Smile

# 365
Приятел си е взел някакъв такъв часовник, хем не е евтин хич, но забравям да го питам тоя сензор за кръвното налягане колко се доближава до каквото казва нормален апарат (говоря за пак оптичен сензор а не от тези на които каишката се надува като маншет). Твърди че бил проучвал и че действително имало вече такива сензори, то ясно че не е пряко измерване но пък може и да са го измислили някак. Не разчита на него, хипертоник е и си мери с апарата. За кръвна захар не знам, неговият мисля че няма такова нещо предвидено.
Не са нещо масово де, дори и да се окаже че има такива сензори разработени. Ти представяш ли си ако вършеха работа със сигурност - дали щяха хората да си купуват нормални глюкомери и да се бодат постоянно, освен че и лентичките са постоянен разход при тях. Всеки ще си закачи едно такова и няма да се занимава. А за нещо толкова пробивно ново и да не е масово разпространено, само като видиш тая цена и ти става ясно че е прекалено хубаво за да е истина.

# 366
Има такива на Сименс, но не са 55 лева, а над 500 и не са с лазер.

# 367
Имам завишени еритроцити - 5.57 при референтни стойности 3.9 - 5.15. Трябва ли да се притеснявам?

# 368
Не, може и да не си пила достатъчно вода. Хематокрит
и хемоглобин изследвани паралелно с еритроцитите могат да дадат някакво инфо, самостоятелно изследвани еритроцити почти нищо.

# 369
Здравейте, в момента има ли вирус, от 2 седмици се чувствам болна, бях болничен, но си продължава - отпадналост, чувство за студ, изпотяване, кашлица, дразнене в гърлото, сухота в лицето, не знам какво е.

# 370
Защо не се тества, да знаят какво да лекуват?

# 371
То пък като се тестваш... Ще знаят какво не е. Преди малко си направих тест, не е нито грип А, или Б ( това си го знаех), не е ковид, не е RSV,  не е ADV. Нещо друго е.

# 372
То пък като се тестваш... Ще знаят какво не е. Преди малко си направих тест, не е нито грип А, или Б ( това си го знаех), не е ковид, не е RSV,  не е ADV. Нещо друго е.

Да, и аз това мисля, ще взема тест за ковид и грип, но се съмнявам да покаже нещо. Просто от 1.05. не мога да разбера що за вирус е това, продължава толкова време.

# 373
Аз взех такъв, за доста вируси.
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030030017

След месец не зная дали ще ти реагира теста.

Последна редакция: вт, 20 май 2025, 23:40 от Diorela

# 374
  • София
Идеи за невролог, който умее и ЕМГ да прави?
София

Общи условия

Активация на акаунт