Бързи здравословни въпроси и отговори – 52

• 28 030
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
  • София
На мен в столичните аптеки ми искат. В Ремедиум ходя предимно.

# 346
И на мен не ми искат.

# 347
Пила съм Фурантрил, моят опит с него е такъв - първия час на 10 минути. Лекарката ми ми беше назначила след това Зорничка. Тя пък е твърде кротка. А сега пия комбиниран с диуретик препарат и всичко е под контрол.

# 348
На кого кое му е леко и силно... Аз съм виждала и рецепти с по цял стек кутии Фурантрил за месец, мисля че 10 кутии идват. Т.е. 120 таблетки на месец, за постоянно ги вземаше човекът, смятай. И вероятно и на него му е било малко, та имаше и още някакъв диуретик добавен отгоре на това.
Лекар трябва да решава за тия неща, а не споделен опит от някого си как на него му е действало лекарство по рецепта.

# 349
За когото и да е, Фурантрил е агресивен диуретик и лекар ще ти го каже това. Действа бързо и мощно, затова и спортистите взимат него. Не е нужно от такава лекция за нещо, което може да си купи всеки даже само като попита в аптеката "ще ми предложите ли някакъв диуретик". Дори не го препоръчах аз!

# 350
Препоръки за лекар, клиника за диагностициране на гръбначно изкривяване при дете?
Пловдив и София по възможност, благодаря!

# 351
Моля за мнение: суха кашлица по всяко време, и преди да съм яла, и след. Не пуша. Сякаш нещо ме дразни в гърлото и искам да го разкарам, но без успех. Изписват ми някакви леки лекарства за алергия без тест. А преди години съм имала рефлукс и ми бяха изписали Гавискон, като го пиех, усещах как лекарството слиза надолу 🙃 Но сега на моя глава пробвах, е, няма действие. Не знам вече какво ще да е.

# 352
Може пак да е рефлукс, ако е непосредствено след хранене.

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 18:52 от Rosita

# 353
Може пак да е рефлукс, ако е непоследствено след хранене.
И преди да съм яла си кашлям. Сутрин докато се излежавам например, още не яла нищо, пак имам нуждата да се разкашлям. Или и през деня, независимо, че съм яла преди часове.

# 354
  • София
Нещо изпитано да ми предложите за прищипан нерв в дясно при ребрата.

# 355
Отиди на лекар първо. Може да не е точно нерв.

# 356
Витамин В комплекс.

# 357
  • София
Нещо изпитано да ми предложите за прищипан нерв в дясно при ребрата.
Невролог.
Изписват Диклак+Фелоран+Невробекс, ако има и други фактори - Аркоксия.

# 358
Здравейте!
Някой сблъсъквал ли се е с подобен проблем? Излезна ми тази точица,която не минава може би вече трета седмица. Изглежда подкожно,не е болезнено,не усещам нищо, но и не изчезва? За какъв вид специалист трябва да се посети? Съвсем случайно я видях,в началото помислих,че е нещо като трънче даже.
Благодаря!

# 359
При мен цялата вътрешна част на китките е обсипана с много такива съвсем ситни червени точици. Скоро се бях загледала и се учудих колко много са.

Общи условия

Активация на акаунт