Бързи здравословни въпроси и отговори – 52

• 27 937
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Уф, и аз с проблеми с цикъла. Идната седмица съм на гинеколог, от няколко години не съм ходила. Последните 2,3 цикъла са малко по-различни, накрая при изчистването имам кафеникаво течение и кафеникави съсиреци (като малки кафяви кончета), съответно понякога продължава това кафеникаво зацапване по-дълго. Като се доизчисти всичко нямам никакви зацапвания. Още нямам 40, надявам се да е хормонално, естествено съм на тръни заради цитото и т.н., не знам защо не ходих толкова време, преди ходех на шестмесечие.
Случвало ли се е на някой такова “изчистване” от МЦ с такива съсиреци ?

# 541
Здравейте. Чудих се къде да пиша и питам - дали тук или в темата за Замразен трансфер. Присъствах на разговор, където акушер-гинеколог обяснявяше нещо, свързано със Замразеният трансфер,но не знам, доколко съм разбрала правилно.
Става дума, че със всяка извадена яйцеклетка или че със всеки замразен трансфер на яйцеклетка, се скъсява цикъла на жената. В моят случай да кажем  цикъла  ми ще се скъси с 2 или 4 ри години, тъй като имам 4ри Инвитро опита . Правилно ли съм разбрала или не.
Не смятам, че се скъсява, родих с инвитро, слава Богу от първия път, сега съм на 45 и имам още цикъл, а и ще имам поне още 4-5 години според АГ.Всичко е строго индивидуално, с всяка процедура инвитро намалява яйчниковия резерв.

# 542
  • Сливен
Благодаря.

# 543
Браво, Ирене! Да си спокойна!

Дидка, как е близкият ти?
А детето как е? Heart

# 544
  • Burgas, Bulgaria
Няколко пъти ми се е случвало да ме боли шията ,отпред ,встрани от трахеята, от ляво .
Наболява и отминава.
Сега от два дни същата болка ,не минава. Боли като прегръщам.  Не гърлото.  Все едно е едната страна на щитовидната жлеза  - възможно ли е ?
Като говоря ,като се напъвам пак боли .
Вода пия и боли при преглъщане.  И все едно ме кара да накашлям, много рядко, леко .
Окачена работа ама на някой да му е позната ?

# 545
мадам тиква Да, най-вероятно е щитовидната жлеза (може да е тиреоидит, възел....). Добре е да ви прегледа ендокринолог, който да назначи изследвания.

# 546
Здравейте. Чудих се къде да пиша и питам - дали тук или в темата за Замразен трансфер. Присъствах на разговор, където акушер-гинеколог обяснявяше нещо, свързано със Замразеният трансфер,но не знам, доколко съм разбрала правилно.
Става дума, че със всяка извадена яйцеклетка или че със всеки замразен трансфер на яйцеклетка, се скъсява цикъла на жената. В моят случай да кажем  цикъла  ми ще се скъси с 2 или 4 ри години, тъй като имам 4ри Инвитро опита . Правилно ли съм разбрала или не.
Има нещо вярно в това твърдение. Аз имам 5. И при мен се скъси. Обаче дали точно с 1 година за всяка извадена яйцеклетка, не знам. То не е само до стимулациите според мен. В някои случаи предизвикват и изкуствена менопауза, та това също няма как да не влияе.

# 547
Намалява малко яйчниковият резерв, но според мен трудно да се каже че ще докара по-ранна менапауза с еди колко си години... Тя не зависи само от това. Има и жени които никога не са правили стимулации и пак приключват рано-рано с цикъла.

# 548
Мадам тиква, когато бях с подостър тиреоидид (възпаление на щитовидната жлеза), точно имах болки в едната страна на шията (съответния лоб на жлезата), болки при преглъщане и куп други оплаквания.

Та, не е зле да се прегледаш при ендокринолог. Пусни и пълен пакет щитовидни хормони + црп и суе.

# 549
Момичета, в голяма паника съм. От вчера ме боли определено място до зърното на лявата гърда. Много е болезнено на допир, а от днес сутринта е и леко зачервено. Преди 6месеца ми се случи същото само, че на дясната гърда, но тогава нямаше зачервяване. Ходих на 2 прегледа с ехограф януари и ми казаха, че имам мастопатия и оттам идва болката в гърдите понякога. Но сега съм супер притеснена, защото това място е и зачервено. Не знам при мастоптия дали е възможно да има и зачервявания. 
При мастопатията май не би трябвало да има зачервяване. За мен е много тревожно, веднага на лекар специалист, а не някой случаен. Има един специфичен възпалителен процес с бързо развитие, дано обаче да е фалшива тревога. Стискам палци.

# 550
  • Бургас
Някой знае ли какво означава една миома да е капсулована. Скоро ходих на преглед да видя дали е нарастнала. Ходих при друг лекар, не при този при когото ходя обикновено и той ми каза, че била капсулована, т.е. имало капсула. На въпроса ми какво означава това отговори уклончиво. Та не можах да разбера това хубаво ли е, лошо ли е, какво означава.

# 551
Според мен е хубаво.

# 552
За болка в мускул или сухожилие, вероятно от дълго вървене на какъв лекар се ходи - на ортопед, или на невролог. Болката е в меката част на прасеца, и над глезена на единия крак само.

# 553
kristinia Ортопед

# 554
Някой знае ли какво означава една миома да е капсулована. Скоро ходих на преглед да видя дали е нарастнала. Ходих при друг лекар, не при този при когото ходя обикновено и той ми каза, че била капсулована, т.е. имало капсула. На въпроса ми какво означава това отговори уклончиво. Та не можах да разбера това хубаво ли е, лошо ли е, какво означава.
Доброкачествените тумори обикновено имат капсула, злокачествените нямат и прорастват в околните тъкани.

Общи условия

Активация на акаунт