Бързи здравословни въпроси и отговори – 52

• 27 909
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Преди години за заглъхване на ухото след хрема УНГ ми беше изписал Зиртек. Мина ми, но много успива, води до сънливост.
Какъв друг антихистамин може да се ползва, който не води до сънливост?

# 616
  • София
Снощи си ударих силно главата в ръба на прозореца като се изправях. Точно отгоре на главата. Цял ден ме боли много главата, пия ибупрофен и парацетамол, но не помага. Според вас да ходя ли утре на доктор, мисля, че нямам други симптоми освен силна болка.
Щом нямаш симптоми като замайване, гадене, проблеми със зрението, по-добре недей.
Най-доброто, което можеш да направиш е да си вземеш почивка за един-два дена. Дори да има леко К, това е лечението. Вероятността да имаш нещо по-тежко е минимална. Ако до 48 часа нямаш гадене, замайване или друг неприятен симптом, всичко е ОК, но дори да имаш (недай си боже) в 90% от случаите, лечението е консервативно - т.е. почивка. Казвам го, като човек минал през няколко травми на главата. При една от тях реших да отида до ВМА и от самото ходене се влоших, а и тогава неврохирурга ми каза именно това - почивката и то първите 24-48 часа е най-добрия лек.

# 617
Ябълково сладко, от анемията е умората и сърцебиенето. При В12 на горна граница е логично да е ниско желязото, а също и вследствие на прекарания КОВИД. Трябва желязо да пиеш. Колко е инсулина на гладно? Обикновено ИР и проблеми с ЩЖ са успоредни.

Mariq Mladenova, трябва ти консултация с електрофизиолог. Имаш ритъмни нарушения. Надкамерните екстрасистоли не са много - 160, но камерните са доста - 2200, до групирани по 2. Камерните са опасни.
Изследванията може да са ОК, при здраво сърце.

Инсулин на гладно 20. 1 год се лекувам с метформин 2×750, беше 26, после падна на 16 на гладно, изкарах ковид и цял месец лежах, пих антибиотици и чакам да ми мине напълно. Нещо се влошавам.

# 618
Преди години за заглъхване на ухото след хрема УНГ ми беше изписал Зиртек. Мина ми, но много успива, води до сънливост.
Кларитин и Ериус не водят до сънливост.

# 619
И режим на хранене и движение трябва, не само метформин. Инсулин 16 - 20 на гладно е много висока стойност.

# 620
И режим на хранене и движение трябва, не само метформин. Инсулин 16 - 20 на гладно е много висока стойност.

И двете ги правя, но след лечение с антидепресанти се случиха лоши неща с метаболизма ми и още си нося последиците. Имах дни, в които съм тренирала по 4 часа + орязване на всякакви вгх. Мин година със сериозен режим веднага свалих доста кг, но вече никога не бих пила антидепресанти след това.

# 621
Кларитин и Ериус не водят до сънливост.
Също десибел ( същото е като ериус) , ксизал и другите му търговски марки ( ксалерган, зенаро).

# 622
Сега пък станах на червени точки... Не сърбят.
Скрит текст:

# 623
Има ли УНГ лекар в Пловдив, който преглежда/почиства уши с камера?

# 624

Странно ми се вижда за заглъхване?
Освен, ако сега просто не питаш кой антихистамин не действа приспиващо?
На мен са ми изписвали съдоразширяващо, Милгама и Гинко Билоба за заглъхване.

# 625
Здравейте, дъщеря ми на 15 година беше с ангина. В понеделник пи едно хапче аугментин и след 4 часа повърна няколко пъти. Сега е на Зинат и няма проблем. Одеве видях, че се изходила - едното изпражнение черно, а другото - съвсем нормално. Болка в корема няма, температура вече също. Апетит си има е даже вече е енергична - щам почна да учи. Прилагам изследвания. Притеснява ме черното изхождане.

# 626
Здравейте! Имам големи гърди и независимо дали нося сутиен или не, от жегата под тях се получи обрив и малки ранички. Сутиените ми са без банели и без подплънки, но не мога да ходя вън без тях, а раничките са болезнени. С какво да мажа под гърдите, за да се оправи кожата там? Без съвети за крем Здраве, ако е възможно.

# 627
Антибиотична пудра. И въобще, пудра за тяло, за подсушаване. Аз съм също с много голям бюст, нося сутиени само с банели и никога не са ми ставали рани, въпреки че се потя под гърдите.

# 628
Опитай с често добро измиване със сапун, добро подсушаване и бебешка пудра. Това помага при подсичане.

# 629
И памучна лента плат (резнат от тениска, например) под ластика и да се сменя със същото сухо чисто парче, колкото пъти се запоти.

Общи условия

Активация на акаунт