Бързи здравословни въпроси и отговори – 52

• 27 389
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
С нистатиново олио се маже, докато заздравеят раничките и мине червеното.

# 631

Може ли примерна марка?

Благодаря за съветите!

# 632
С нистатин, ако има гъбична инфекция. Ако няма гъбички, с нищо няма да помогне.
https://medpedia.framar.bg/%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8% … D1%82%D0%B8%D0%BD

ПС Възможно е да има и гъбична инфекция, тя се развива лесно при потни, недишащи части от тялото.

# 633

Може ли примерна марка?

Благодаря за съветите!
Няма марка, те си го правят, но имат готови, казваш в аптеката нистатиново олио и това е. С него може да си мажеш и други кожни раздразнения и ранички.

# 634
Имам въпрос относно здравното досие - може ли лекар специалист (не личния) да види в досието ми ако съм била на преглед при друг лекар.
Искам да отида за консултация другаде, но не искам лекуващия да разбере.

# 635
Имам въпрос относно здравното досие - може ли лекар специалист (не личния) да види в досието ми ако съм била на преглед при друг лекар.

Не може, за жалост.

# 636
Здравейте,

Имам от около шест месеца лека подпухналост под мишницата, която не се усеща като оформена бучка. Не е болезнена, няма зачервяване или промяна в кожата. През януари, когато я установих, ми беше правена кръвна картина и ехограф на гърди и мишници – всичко беше в норма. След това през април отново кръвни в норма.

Оттогава състоянието не се е променило, но все пак бих искала мнение дали е нужно наблюдение, повторен ехограф или консултация със специалист.

# 637
Приятелка има такава. Спомням си, че лекар ѝ е казал, че е нещо като трета гърда. Извинявам се за лаишкото обяснение.

# 638
Щом всички показатели са добре, не бих се занимавала повече.

# 639

Искам да споделя, че ходих при един очен лекар и след 2-3 мес. взех направление отново за очен лекар и последният започна да ми се изказва, че да обикалям лекарите не е от най-хубавите практики, че колегата му написа не е правилен диоптър, астигматизъм. Аз се почудих, откъде знае, но здравното досие направиха достъпно за лекарите с цел те да могат цялостно да преценят състоянието на пациента, а те го използват за упреци и закачалки в рода "що си ходила при друг?"

# 640
Ако са в една и съща клиника се вижда. Аз така съм ходила при двама АГ, същите коментари имаше.

# 641
Здравейте възможно ли е закъснение на цикъл от започване на метформин. Пия го от около 06.06.

# 642
По-скоро друга е причината.
С дългосрочен прием по-скоро подобрява  цикъла според мен.

# 643
Ужас още повече се притесних. Знам че дългосрочно регулира но си мислех че в началото при започването може това да е причината.

# 644
Колко е закъснението? Много причини може да има, освен забременяване, и някои са банални. Не сме машини все пак. Но ако цикълът ви е идвал на 28-30 дни, примерно, 3-5 дни не са закъснение и понякога се случва. Зависи от много неща. Години, хормонални промени... Абе много са.

Общи условия

Активация на акаунт