Бързи здравословни въпроси и отговори – 52

• 27 328
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
  • Бургас
Определено не е алергия.
И аз съм за инфекция от спори/гъбички.
Може кучето да ги е хванало наскоро от разходка навън. Според мен и то трябва да се третира с нещо. Заведете го на ветеринар. Даже ветеринаря може да ви е по полезен относно какви изследвания да направите на детето. Важното е да не се пипа и чеше за да не ги внесе вътре в тялото.

# 706
  • София
Какъв е най-дългия болничен, който ЛЛ може да издаде? Ако е примерно 7 дни, предполагам се включват и почивните?

Благодаря Flowers Hibiscus

# 707
Календарни дни са на болничния, не работни както на отпуск от работа. Получава се обезщетение само за работните дни през този период обаче.
До 14 дни може от ЛЛ.

# 708
И общо 40 за година.

# 709
  • София
40 дни за година не ме интересуват, не злоупотребявам (естествено дано не ми се наложи да взема толкова дни по болест, пу пу). Последно съм взимала болничен преди 2 години за 5 дни може би бяха.
Просто с напредването на възрастта самото боледуване (макар и обикновено) ми протича все по-дълго време и ми се щеше да взема (поискам) малко повече дни за обикновен вирус.

# 710
До 14 може, за вирус също.

# 711
Личния колкото даде и после специалист дава повече, но до 30 дни.

# 712
Вече не дават по много, ако не си след операция.

# 713

Така изглеждаше с мехурите.
Почерня много бързо и по настоящем е така

Нямаме котка, а куче което живее с нас вече седем години.
Кажете какви изследвания да пусна. Нашата лична за всичко ме праща на кръвна картина, даже на кожен няма да ни изпрати
Има толкова много варианти за заразяване ОСВЕН от кучето.... Защо повече все за животните се хващате... 😒
Не знаете какъв човек стои отсреща и за една дума..може и да си натири кучето ( не казвам, че този случай е такъв...)

# 714
По-скоро прилича на химическо изгаряне. Няма как да е от кучето толкова бурна кожна реакция.
Дано е по-добре момичето вече и пишете  какво се оказа!

# 715
  • Бургас
Микозата е общо наименование на всички гъбични инфекции. И така сборно наистина може да се зарази човек от всичко. При въпросната потребителка е хубаво да се направи натривка и да си види кои точно гъбички са, защото някои видове наистина се пренасят предимно от животни, други предимно от човек. Освен това различните гъбички се лекуват по различен начин. При някои се лекува и цялото семейство, при някои се лекува и домошния любимец.

# 716
Здравейте, на някого случвало ли му се е нещо подобно и да се притеснявам ли? Личната ми лекарка е на 400 км и не знам дали да търся лекар наблизо

Тази седмица вторник-сряда почнах да се чувствам странно, все едно леко ми се върти главата, също някаква слабост или не знам как да го опиша в прасците и ръцете, в началото като че ли по-сковани ги чувствах, после някак си се промени все едно потрепват все едно съм вършила усилена физическа дейност. Единия пръст на крака ми се сгърчи също. Няколко дни ми е едно странно пред очите. Според вас на какво може да се дължи? Пия достатъчно вода, на 33 г съм. На моменти май не го усещам, но е така последните няколко дни

Здравейте, да се самоцитирам - пуснах си изследвания. Като цяло са добре, но ТСХ ми е завишено - 9. Дали тези усещания може да са от щитовидната? По принцип имам хипофункция и Хашимото и не съм пила хормон. Последно тсх не беше толкова високо. На този етап 6 дни по-късно остана усещането за сковани/стегнати мускули на ръцете и краката. Даже и в ченето. По-рядко потрепвания, тук там ме подва болница в някоя точка по тялото. Иначе си взех магнезий и витамин б12, което също ми е към долната граница, но в норма (преди две години беше много под нормата и въпреки това не се чувствах така)

# 717
Като цяло са добре, но ТСХ ми е завишено - 9.

Какви са стойностите на FT4 и FT3. Иначе, не искам да те плаша, но TSH е много завишен.
А защо не пиеш хормон?

# 718
Ще прикача снимка на хормоните. Като казваш да не ме плашиш-какви са рисковете? По принцип докторката ми беше казвала че ТСХ се гледа за бременност.
Иначе предните пъти като го мерих не беше толкова високо и тя ми каза, че принципно трябва да пия хормон, ама не е спешно. Каза ми ако искам да си взема Тирохелп, хранителна добавка.

Преди година и половина ми беше 4 и нещо и началото на 2025 беше 6 и нещо

# 719
Здравейте и от мен. Ще бъда благодарна, ако коментирате резултатите ми.

Общи условия

Активация на акаунт