Бързи здравословни въпроси и отговори – 52

• 27 933
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Може ли някой да ми подскаже какъв проблем имам. Заспивам нормално и нищо не ме притеснява, но на сутринта имам изключително неприятна болка в гърлото.

# 601
  • Бургас
Проблема с разстройството при малкия от онзи ден, си беше изцяло от притеснение за матурата.
Всичко е наред.

# 602
Може ли някой да ми подскаже какъв проблем имам. Заспивам нормално и нищо не ме притеснява, но на сутринта имам изключително неприятна болка в гърлото.
Аз съм така, ако не пия вода преди лягане

# 603
Да не би да спиш с отворена уста или дори да хъркаш и от това да си усещаш гърлото сухо и като "продрано" сутрин? Запушен нос евентуално и пак дишане само през устата заради това?
Вода и аз пия и до последно преди да легна, но пък и това не е за всеки - някои се будят да ходят до тоалетната после...

# 604
Здравейте
Имам резултат от холтер.Знаете ли какво би могло да означава!Имам тежест  и стягане в гърдите от около месец.Щитовидни хормони в норма,ПКК в норма всички показатели. Благодаря!
Нодален ритъм означава, че синусовия възел от време на време не работи и ритъма се води от AV възела между предсърдията и камерите, което води до забавен пулс, може да доведе и до припадъци.
Екстрасистолите са множко, щом са до бигеминия. Така само от описанието не може много да се каже. Трябва да се види и кардиограмата. Кардиолога не ви ли препоръча нещо?

С това стягане и тежест, най-добре да се направи коронарография. Исхемичната болест на сърцето може да е причината за ритъмните нарушения. Каква ви е възрастта? Холестерола как е? Евентуално ако сте много млада може да се предприеме и скенер на коронарните артерии.

# 605
Хора, някой някога преборил ли се е със слънчева алергия с нещо що годе успешно?! Снощи едва тъпях кожата си... Беше непоносимо! 😟 Ериус леко успокои сърбежа, та можах да поспя, но вече отминава действието му и усещам как пак започва. А става неистов! Още пъпчиците не са толкова изразени, а едва се търпи.
На слънце съм стояла потопена до шия във водата, нито минута изпружена да се пека. Да не говорим, че аз трябва да пия вит. Д непрекъснато, за да си набавя нужното иначе просто няма как да го получа.

При алергиите помагат само антихистамини, а в по-тежки случаи и кортикостероиди. Освен за пиене, може да мажеш и с мазило, примерно фенистил гел, че попива лесно.
Имай предвид, че реакцията може да не е предизвикана от слънцето, а от слънцезащитен крем. На мен ми се случи преди 2 години, мазах се през цялото време с крема на дъщеря ми и нямах проблеми. Като свърши, към края на морето, си купих някакъв бебешки, 50 фактор, уж най-добрия, но с него веднага направих реакция. Явно към някоя от съставките.

# 606
Два дни слизам на външния басейн когато вече е сянка и освен че обривите се успокоиха като вид, не ме и сърбят. Днес не съм пила Ериус, но пряко слънце не ме е виждало. Съответно не съм се и мазала със слънцезащитен лосион. Иначе това ползвам
Скрит текст:
Хм, ти ме накара да се замисля, дали пък не е от него, Diorela. 🤔

# 607
  • Бургас
А как преценихте, че е слънчева алергия. Имали ли сте друг път. Малко е странно на зряла възраст изведнъж човек да получи такава.

# 608
Здравейте
Имам резултат от холтер.Знаете ли какво би могло да означава!Имам тежест  и стягане в гърдите от около месец.Щитовидни хормони в норма,ПКК в норма всички показатели. Благодаря!
Нодален ритъм означава, че синусовия възел от време на време не работи и ритъма се води от AV възела между предсърдията и камерите, което води до забавен пулс, може да доведе и до припадъци.
Екстрасистолите са множко, щом са до бигеминия. Така само от описанието не може много да се каже. Трябва да се види и кардиограмата. Кардиолога не ви ли препоръча нещо?

С това стягане и тежест, най-добре да се направи коронарография. Исхемичната болест на сърцето може да е причината за ритъмните нарушения. Каква ви е възрастта? Холестерола как е? Евентуално ако сте много млада може да се предприеме и скенер на коронарните артерии.
Благодаря за отговора!
На 46 години съм,холестерола ми е в норма.Препоръчаха ми магнезий 1 месец,след това отново холтер за 24 часа и после незная.

# 609
От години имам, но някои лета е просто непоносимо. Аз имам алергични реакции към много неща...

# 610
А какви са оплакванията, Maria? По какъв повод е този холтер?
На обикновен кардиолог не бих се доверила.
На мен в Пловдив никой не ми препоръчваше аблация, само един стажант в спешното. Добре, че взех решение сама и живея спокойно 11 години.

# 611
Снощи си ударих силно главата в ръба на прозореца като се изправях. Точно отгоре на главата. Цял ден ме боли много главата, пия ибупрофен и парацетамол, но не помага. Според вас да ходя ли утре на доктор, мисля, че нямам други симптоми освен силна болка.

# 612
На мен в Пловдив никой не ми препоръчваше аблация, само един стажант в спешното. Добре, че взех решение сама и живея спокойно 11 години.
Благодаря!
По повод стягане и тежест в гърдите около 2 седмици постоянно.

# 613
Според вас да ходя ли утре на доктор, мисля, че нямам други симптоми освен силна болка.
Да, отиди.

# 614
.

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 01:34 от Diorela

Общи условия

Активация на акаунт