Бързи здравословни въпроси и отговори – 52

• 27 336
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
  • Бургас
Имайте предвид, че някои антибиотици много влияят на КЗ и инсулин. В листовките на някои дори го пише като нежелани реакции, че може да причини временно повишаване. За жалост има хора, при което това не е само временно. Не зная вие кой точно антибиотик сте пили.

# 661
Имайте предвид, че някои антибиотици много влияят на КЗ и инсулин. В листовките на някои дори го пише като нежелани реакции, че може да причини временно повишаване. За жалост има хора, при което това не е само временно. Не зная вие кой точно антибиотик сте пили.
Аугментин по 2 на ден, за 9 - 10 дена, но докато бях болна изцяло спрях глюкофажа, защото се чувствах много зле. Не можех да пия вода, симптомите бяха подобни на тези от първия тежък ковид, който карах 2021 г. Бях като замаяна и после ми падаше косата много, имах и ангина този път, храчки  и много силна кашлица. Не съм сигурна дали е бил 1 вирус или 3 различни, започна на 01.05 и продължи до 29.05 (до спирането на антибиотика), но в момента още имам умора, пада ми коса, храчки и т.н.

# 662
Ясно ли е кой вирус е бил? Това е характерно за КОВИД.

# 663
Не, не направих тест, но предполагам е ковид. Последните 3 год (от 2021 насам) го изкарвам веднъж годишно. 2021, 2022 и 2023 се тествах, когато имах такъв продължителен вирус и се оказваше положителен за ковид. След 2021 (зимата на 2022г) се тествах за антитела и бяха доста завишени. Но 2021 г. цялото ми семейство го изкарахме, като аз най - тежко. 2 седмици на легло. После месеци възстановяване.

# 664
Както са писали по-назад, ИР в повечето случаи се повлиява много трудно и много бавно. Нерядко отнема години, за да спадне нивото на Инсулина (както беше при мен, въпреки режима и отслабването).
Ако лечението е едва от декември насам, е много рано да говорим за резултати.

Иначе, в случай че е налице хипофункция и/или Хашимото, това трябва спешно да се адресира чрез въвеждането на синтетичен хормон, защото, в противен случай, последствията ще са сериозни.

# 665
Както са писали по-назад, ИР в повечето случаи се повлиява много трудно и много бавно. Нерядко отнема години, за да спадне нивото на Инсулина (както беше при мен, въпреки режима и отслабването).
Ако лечението е едва от декември насам, е много рано да говорим за резултати.

Иначе, в случай че е налице хипофункция и/или Хашимото, това трябва спешно да се адресира чрез въвеждането на синтетичен хормон, защото, в противен случай, последствията ще са сериозни.

Ами фт4 е 15.70, фт3 4.93, тсх декември беше 1.79, сега е 4. И знам, че отнема време, най - вече качествен продължителен режим, движение, мускули.... благодаря за мненията. Така се успокоих, че не е много фатално.

# 666
  • София
Здравейте. От близо година и половина ми се появи дисхидроза по пръстите на ръцете, рецидивираща през известно време. Мазала съм както хомеопатия, така и предписани от дерматолог кремове, но няма нещо което да стопира повторна поява и съм отчаяна дали изобщо това заболяване ще има край. Моля ви ако някой е запознат с проблема да сподели съвет.

# 667
На мен ми помагаше Ламизил крем. След две намазвания сърбежа спира, а след 5 няма и следа. Отдавна не са ми излизали мехурчета, но в един период беше често и то през лятото.

# 668
  • пустинята Гоби
Може би трябва консултация с друг лекар, диета и щадене на кожата на ръцете (от измивни средства, препарати). Моя позната преди години имаш подобен проблем, реши го с диета, ръкавици и хомеопатия (аз не вярвам в последната и го отдавам на диетата).

# 669
Преди 4 месеца дарявах кръв и сега пак отидох, тъй като знам, че периодът е 2 месеца между две дарявания. Обаче ми отказаха и казаха, че имам забрана от 6 месеца заради нещо си, но не разбрах защо. Какво би могло да е? Да посетя ли лекар? Изследванията ми бяха ок тогава, след това имам и ПКК с малко завишен холестерол.

# 670
Преди 4 месеца дарявах кръв и сега пак отидох, тъй като знам, че периодът е 2 месеца между две дарявания. Обаче ми отказаха и казаха, че имам забрана от 6 месеца заради нещо си, но не разбрах защо. Какво би могло да е? Да посетя ли лекар? Изследванията ми бяха ок тогава, след това имам и ПКК с малко завишен холестерол.
Имате право да получите резултат от изследванията от кръвния център и конкретна информация, "заради нещо си" не е отговор. Важно е да знаеш "защо" иначе и да идеш при ЛЛ или хематолог, какво точно ще го питаш?

Ама как се задоволявате с  "имам забрана... заради нещо си, но не разбрах защо", ами доразпитвайте на място...

# 671
Да, права сте, обаче имаше много голяма опашка и аз се притесних. Казаха ми заради "инхибитори" ли беше, "антитела" ли беше.... или нещо такова, просто не можах да разбера. Казаха ми, това е, следващия....

Последна редакция: чт, 26 юни 2025, 12:59 от Анонимен

# 672
Здравейте,
Напоследък мъжът ми е под голям стрес в работата и в някои лични ангажименти и като допълнение на това преди 2 седмици ни си роди 2ро детенце. Та сега освен напрежението добавяме и безсънието.
Бихте ли препоръчали нещо без рецепта, което би помогнало в случая?
Основно ми се иска да е нещо, което да помогне за съня, но ако в допълнение може да му помогне и за тази нервност и напрежение, ще е чидесно. Hug

# 673
Бихте ли препоръчали нещо без рецепта, което би помогнало в случая?
Основно ми се иска да е нещо, което да помогне за съня, но ако в допълнение може да му помогне и за тази нервност и напрежение, ще е чидесно. Hug
Мелатонин, Алора...

# 674
Изтеглете си Е-здраве и минете през някой офис на Здравна каса да Ви го сдвоят. Там са отразени резултатите от изследванията при кръводаряване,

Общи условия

Активация на акаунт