Кандида Албиканс в червата и болки в гърлото

• 317
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте, открих, че имам Кандида Албиканс в червата, стигнах до това изследване, защото от ноември месец имам парещи болки в гърлото или към гръкляна от двете страни, някой път усещам и към сливиците ( не знам как точно да обясня). От близо 2 години имам много чести разболявания, но гърлото е започвало да ме боли само когато съм болна, а сега е постоянно. Изпила съм много антибиотици.., защото след опити да излекувам гърлото с всякакви неща се стига и до покачване на температура и отпадналост и вече няма накъде, а знам колко са ми навредили..и с тази гъбичка. Гърлен и носен съм правила последно преди месец и половина и бяха чисти. Някой от вас имала ли е подобен случай? Гастроетеролога казва, че не е от стомаха въпреки, че му показах изследването. Унг казва, че е възможно защото киселината изгаряла гърлото ми. Усещам нещо като киселини, но не постоянно и то по-скоро ги усетих след друг лекар унг, който каза, че имам хроничен фарингит, а паренето в гърлото е от киселините- изписа ми Нолпаза и след 5-6 дни от приема му си почуствах доста зле стомаха и тогава вече наистина ги усетих. Доста лекари посетих и още не съм намерила решение.

# 1
  • София
Независимо в червата ли е или в гърлото въпросната бактерия може да направи много поразии. Какво лечение е назначено за нея? Спазвате ли и хранителен режим?

# 2
Гъбичка е и след като разбрах, че я имам изключих сладкото и въглехидратите. Имам антибиограма, но в момента за съжаление отново съм на антибиотик и трябва да свърши лечението и започвам да я лекувам.

# 3
  • София
Аз бих дала съвет да отидете на имунолог (ако имате възможност, разбира се). Защото все пак антибиотик след антибиотик може и да я “убие” в някакъв момент, но може да прецакате друго, като например стомаха си.
Добре е да се проследи от къде идва целият проблем, за да се проведе адекватно лечение и да не се появява отново.

# 4
Здравейте,
Септември имах изолирана същата бактерия  във вагинален секрет, но не бяха пуснали антибиограма. Слагах антибиотик локално, но не знам дали съм изчистена.
От известно време имам рефлукс и хроничен фарингит, които се обажда на моменти. Имам бял език, съмнявам се, че покрай рефлукса може да съм имала гъбичката и на гърлото. Пусках 2 пъти носен и гърлен секрет и са отрицателни.
Мисля да пробвам прибиотик Био култ кандеа. Има и омни биотик с насоченост към същата гъбичка. Някои пил ли ги е?

Общи условия

Активация на акаунт