Рисуване за начинаещи и не само - 13

• 4 948
  • 231
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Аз карам направо на белия лист. Забавното е, че имам сериозен астигматизъм и вертикалите ми са наклонени и то - пред всяко око различно 🤪

# 181
И аз правех така, обаче имам поправки (с молива) на някои завършени рисунки, които харесвам и си пазя, и ме дразнят всеки път, когато ги погледна.
Затова си купих светещата подложка от Лидл, а после си взех и по-голяма (но по-евтина) от Тему, за да мога да копирам скиците на чисто, дори когато става дума за по-големи картини.

# 182
  • София
Намира ми се вкъщи една такава подложка. Половинката си я купи за нещо друго, ама така си и остана - неползвана. Като че ли ми се струва прекалено голяма загуба на време и хартия да рисувам, после да копирам и след това да полагам цветовете. Дори и мрежа ми дотежава да правя. Налегнал ме е мързел някакъв.

# 183
Нещо не съм доволна от дебелата хартия - не понася добре много пластове боя и накрая съхне неравномерно, изглежда мърляво:

За сравнение една на Баохонг, която също е дебела, макар и не толкова - 400 гр. Също много пластове боя, но изглежда много по-ярка и равномерна:

# 184
Хммм, на мен първата ми харесва много повече 😘

# 185
Самата лилия е по-пищна, обаче отблизо  боята не стои добре.
На снимката е с много нежен розово-оранжев цвят - светъл в средата и ярък по края, не успях да го докарам.

# 186
  • София
На екрана на телефона и двете изглеждат чудесни. На живо и отблизо е различно, разбира се.
Отгоре паспарту ли имат? Как го правиш или е готово.

# 187
Готово е, и то е от Тему. През лятото нещо беше станало с профила ми - непрекъснато ми предлагаха намалени неща (повече от обичайното) и напоръчах какво ли не. В този случай, мисля, че взех целия пакет (десетина бройки) за 5-6 лв.

# 188
  • София
Редовно си мисля да си взема, но не попадам на паспарту с външен размер А4. Все са някакви странни размери, а аз имам хартия и рамки на А4 и А3.

# 189
Тези са а4 :

Сложих ги върху обикновен блок, за да се види, че са колкото него. Мисля, че са 21 на 30 см.
Не са купувани на пълна цена, опитвам се да ползвам отстъпки за всичко Simple Smile
Ако видиш едни разноцветни, които изглеждат все едно цветовете са градиентни - имай предвид, че не са. Цветни са, но пращат каквито имат.

П.п. овалните също са а4.
И рамките, които ползвам за временни, са от Тему - от тези магнитните, които се рекламираха за детски рисунки. По нашите сайтове не бяха евтини, а от там май ми излязоха по 7 лв бройката (не са със стъкло - прозорчето е тънка пластмаса).

Последна редакция: чт, 30 окт 2025, 09:54 от pppqqq

# 190
Много са красиви лилиите.

Може и да си права за хартиите. От снимка не си личи обаче. Ти си знаеш наживо.

Аз лека-полека се завръщам към рисуването. Дъщеря ми ме беше зарибила по един сериал с много сезони. Много време ми отиваше по него. Не съм рисувала отдавна- Най-сетне го изгледах и ще имам време.

# 191
Благодаря Simple Smile
Аз си пускам сериали или видеа от Ю туб, докато рисувам, но наистина - понякога не им обръщам много внимание.

Напоследък Ю туб ми препоръча това - знаехте ли, че англичаните имат тв предавания за художници и наградата е 10 000 лири? При това изглежда е повече от  едно - попаднах на две отделни състезания с различни водещи, а освен това едното е за портретисти, а другото за пейзажисти (предпочитам пейзажите, но сигурно е по-трудно и скъпо за организиране):
Скрит текст:

https://www.youtube.com/watch?v=e_o-pvOEBjM
Не знам защо видеото не се показва - случва се понякога във форума, сложила съм го правилно.

Не бих го нарекла точно риалити, защото е класически тип състезание за художници. Това от видеото върви по някаква тяхна телевизия от десетина години.

# 192
  • София
Като бодна носа в рисунката и край - не виждам, не чувам, не говоря. Въобще липсвам. Никакъв сериал, клип или звук не стигат до мен. И ако някой дойде, дори и нищо да не иска от мен, се дразня, че ме отвлича.
pppqqq, благодаря за инфото.

# 193
Прекалено ми беше интересен сериала, за да мога да рисувам в това време. За "Дневниците на вампира" става дума. Ако не сте го гледали.

Иначе и аз докато рисувам обичам или да слушам музика, или да върви някакво предаване по тв - обичам да следя "Кой да знае", много любопитни неща казват.

# 194
Успях днес да поседна малко

Общи условия

Активация на акаунт