Пролетта донесе най-добрата вест - най-сетне положителен е моят тест ! ~бебеправене 619~

• 33 298
  • 825
  •   1
Отговори
# 60
  • Be realistic - plan for a miracle.
Браво, Ванила! Успех и стиснати палчета.
За ембриолоЖКИТЕ при Станулов се носят легенди и много момичета се отказаха от него заради тях. Сега виждам защо. Нахални, нарцистични и със съмнителна компетентност. Като цяло - седиш и се молиш да минаваш между капките с тях.
Новината за многото ембриончета е изключително радостна обаче и наистина това е лъч светлина!
Хайде да се вкопчва здраво настоящото 😁
А може ли да ми припомниш защо правите ПИД вие?

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 08:10 от Preggo

# 61
Е щом са се преместили с него, едва ли са чак толкова зле, иначе нямаше да ги препоръча.
Егото на доктора е голямо и винаги да покаже, че грешката не е в него.
Успех Ванила, някой път тия недоразумения са на късмет!!

# 62
Всичко хубаво, ама само като видиш как се е държала впоследствие ембриоложката с Ванила само защото Ванила е посочила грешка (на което има пълно право) и ти става ясно.
Посочването на недоглеждане или претупване в толкова чувствителен бранш, в който са те, трябва да се посреща смирено и да се отчита пропуска, като се поднася извинение на пациента. В случая е имало едва ли не нацупване от страна на ембриолога за това, че някой си позволява да му посочи негова грешка. Някой, който е там, за да им пълни хазната на цялата клиника.
Това се нарича gaslighting.
Че имат его всички - имат. Компетенции - не коментирам, виждам, че има ембриони, явно там нещата са ОК.
Просто казвам, че не е редно това поведение, в което индиректно на Ванила някой ѝ върти очите за това, че иска пълен професионализъм, на който също има пълно право.

# 63
Аз мисля, че работят добре момичетата. Станулов нямаше да има такава висока успеваемост, ако не беше така. Конкретно сега проблемът беше в комуникацията в екипа. Дано не се случва стандартно така, а да е единично изключение. Аз и затова исках да се изясни ситуацията, защото мисля че са много отдадени на работата си.

Допълвам се, че прочетох новия коментар на Прего - напълно съм съгласна.

Прего, искаме ПИД, защото единствената ми бременност за 4 г опити беше с малформации, а нямаме абсолютно никакви фактори да не става. Сравнително млади сме ( почнахме опити преди 30 г.) и всичко изследвания са ни много добри. Покрай аборта се консултирах с доста генерици и те ми намекнаха, че щом няма друга причина да не става, проблемът може и да е в гените. Не че със стандартен ПИД ще де реши това, но поне е стъпка в тази посока.
ПС: Иначе ембриолога ми обясни, че индикаторите за ПИД са възраст над 38 г., лош кариотип или няколко аборта с един и същ дефект на плода.

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 09:55 от ВаНиЛа

# 64
Кантарион, привет, чела съм те по старите теми, макар че отскоро участвам в тях, радвам се, че наминаваш да ни ръсиш с прашец, дано захване хаха.
А момичета, спорадично ми е попадало, че някои от вас са пробвали иглотерапия, Прего, Ванилка май, Слънце? Не съм сигурна, може да се бъркам, но имате ли добър ефект от тях? По колко дни продължават сесиите горе долу? И дали сте ползвали някакви болнични за това, защото за Пловдив не намирам специалист, а в София да пътувам всеки ден ще е мъчение.

# 65
Ванила, стискам палци! 🤞 Дано да имате успех.

# 66
kattes, аз съм ходила в Салус първо февруари 2024 г., всеки ден се ходи без неделя, а после предлагат поддържащи ежеседмично по веднъж.
В Салус бях взела целия пакет - иглотерапия, физиотерапия и масажи и така - около месец.
Аз не продължих с поддържане тогава и сега година по-късно се завърнах към иглотерапията отново поради някои хормонални и циклични проблеми. Обаче вече ходя при едно момче, което ми е по-удобно като местоположение и съм супер доволна от него. Сега съм веднъж в седмицата и ще продължим по-продължителен период, поне аз така съм решила.
Като минат 2-3 месеца ще споделя по-конкретни резултати, защото съм си дала почивка от клиниката в момента; май месец възнамерявам да пусна полови хормони и да посетя на 2-3 ден за разглеждане на обстановката Grinning
Болничен за такова нещо - едва ли. По-скоро потърси нещо локално около теб, Пловдив е голям град и съм 100% убедена, че има, така че да можеш да ходиш ежеседмично. Аз си ги нагласям в обедната почивка.

П.П. Цъкнах само в гугъл "акупунктура Пловдив" и ми излезе първи резултат тази дама: https://dr-rakadjieva.com/

# 67
Kates, аз ходя при жената на Калчев - Гергана Марковска. Тя си специализира точно в репродуктивна иглотерапия и в нейния център правят и физиотерапия и масажи с такава насоченост. За иглите се ходи един път седмично, но май имаше и някакъв по-интензивен пакет с физиотерапия, който се прави по друга схема. Според мен може да си запазиш час за консултация и ще ти предложат някакъв вариант удобен за теб. Центъра се казва Салус и е близо до околовръстното, та ще ти е удобно като локация. А аз живея точно до него, та може и кафе да пием. 😊

Иначе за кръвоток май и кално лечението се препоръчва. Д-р Анн ми беше говорила за центъра в Поморие. Там сигурно може да отидеш с болничен за 10 дни на процедури.

Радвам се, че имате посока за действие и стискам палци за бързи резултати. 🤗

# 68
Много благодаря момичета Kissing Face
Прего, тази май не прави неща за репродуктивна насоченост, аз я гледах одеве..то това е, че такава акупунктура, която да специализира в репродуктивните проблеми не намирам..Но много благодаря, че си се занимавала Heart
Ванилка, запазих час при нея, много благодаря! На 28 ще се консултираме и дано измъдрим нещо, което да е окей от Пловдив, защото много ми се иска да пробвам иглотерапията, от доста време съм я зачела, ама ме е страх да не е при някой гол и бос , че не е проста работа ;д Ще разпитам и доктор АнН значи. А за кафето задължително ще пиша като имам път, а ти дано си на чай дотогава Wink HeartSunglasses

# 69
kattes, пише в описанието, че се занимава с хормонален дисбаланс, менструални нарушения, и т.н., което за мен си е валидно за репродуктивна иглотерапия.
Но понеже днес скучая на работа, ето, намерих още един линк за Пловдив, където в описанието вече си пише в прав текст "репродуктивни проблеми" Simple Smile https://kinesiolife.bg/igloterapiya-plovdiv/

При Марковска е много готино, аз се чувствах перфектно там, като на спа Grinning
Но си е скъпо и времеемко, та и по-оптимален вариант пак е добре, стига хората да са читави. Пожелавам скоро да намериш твоето място!

# 70
Момичета, влизам с добри новини от пренаталния тест.. всичко излезе наред и вече знаем, че ноември чакаме малко момиченце! Ръся ви с розов прашец, все още плахо, надявам се следващите седмици по-смело и обилно! Sparkling Heart

# 71
Fayona, йейй Heartpulse

Да продължават хубавите новини!

# 72
  • На изток от Ада
Браво Фей! Как мина времето вече да ни ръсиш.

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 13:23 от nasito8988

# 73
Къпя се в розовия прашец. Heart Щастие за вас!

# 74
Момичета, влизам с добри новини от пренаталния тест.. всичко излезе наред и вече знаем, че ноември чакаме малко момиченце! Ръся ви с розов прашец, все още плахо, надявам се следващите седмици по-смело и обилно! Sparkling Heart

Ей така съм в розовото:

Общи условия

Активация на акаунт