Пролетта донесе най-добрата вест - най-сетне положителен е моят тест ! ~бебеправене 619~

• 33 720
  • 825
  •   1
Отговори
# 705
Ниска си е. За репродуктивно здраве е добре да е в горния край на референцията.

# 706
  • Замък сред облаците
Лале, ти си решаваш.

Салсера, зависи с какво темпо пада хормона. В тази стойност на мен ми идва под 10нмол, понякога и под 6-7 като падне.

Нани, ниско е, оптимално е да се целиш в 100-110.

# 707
Вече не знам какво да си изследвам и дали изобщо да изследвам нещо. 5 месеца не става, пусках хормони, витамини, пакет тромбофилия ( оказа се че имам - хетерозигот на протромбиновия ген и още 2 мутации), 3 узита - и трите с доказана овулация. Всичко друго в норма, homa index 0,5, тсх < 2 и тн. И бременност няма. Пия ovaboost, вит. Д, намалих цигарите и алкохола, тренирам и се храня здравословно. Не сме пускали спермограма, но мъжа ми има дете на 7г. от предния брак. Вече се чудя дали да продължавам да ровя и да си набивам още повече филми, или да си живея живота без постоянно четене, секс по график, вдигане на краката след секс и тн. Май ще е второто…
Моля ви споделете как минахте през този период и кое ви помогна на пуснете ситуацията.

# 708
  • На изток от Ада
DtulipPppp дай си време. При мен стана този път от 7 м опити.

# 709
Не мисля, че тук има някоя, която да е "пуснала ситуацията" напълно.
Но пък да си гледаш живота и кефа съм много за! И 5м са малко време, дори при напълно здрави човеци може да отнеме 1г или 1.5г

Salsera, тъп тест! Веднъж престо ми изигра същия номер. Heart

П.П. Има ли някакви особености при поставянето на фраксипарин? Странични ефекти?

# 710
  • Замък сред облаците
Няма, Аниго. Хващаш гънка, почистваш кожата със спирт, биеш на 45 или 90 градуса. Балончето въздух да е при буталото и го вкарваш и него. Щипе!!! Ще мине след 10 мин 😅 Бий сутрин че да ти е лесно после с изследванията.

П.п. Има тема в Рискова бременност с подробно инфо за биенето и за въпроси.

Последна редакция: ср, 07 май 2025, 19:48 от АА

# 711
  • На изток от Ада
Под ъгъл 45 се слага може да имаш алергия от фракси

# 712
Аниго, виж видеа и в YouTube. Половинката от там гледаше и учеше как да ми поставят инжекциите, въпреки че в НеоВитро му проведоха курс. От Фраксито ставах цялата в синини, всякаш някой ме е пребил. За това си поставям Клексан, от който не се получават такива синини, но малко повече ме боли от него и е двойно по-скъп.

Salsera Съжалявам ❤ Дано следващият тест е истински положителен.

# 713
Момичета, вие заради тромбофилия ли слагате клексан/фраксипарин? На мен АГ ми каза при положителен тест веднага да започна.

# 714
  • На изток от Ада
DtulipPppp по принцип ппи тромбофилия. Но понякога се почва и без. Например ппи инвитро понякога...
Аз бих клексан през ден. По терапията на Русев.  Нявам тромбофилия.

# 715
Ох, изкушавам се да започна да чета защо се прави, но за момента ще спестя това на нервната си система… както казахме пускам ситуацията
Благодаря на всички за отговорите 🙏

DtulipPppp по принцип ппи тромбофилия. Но понякога се почва и без. Например ппи инвитро понякога...
Аз бих клексан през ден. По терапията на Русев.  Нявам тромбофилия.

# 716
Момичета, така и така сте подхванали темата да си измрънкам малко.
Скрит текст:
Как успявате на живеете нормално в процедури за инвитро. Бях на едноседмична почивка съчетана със санаториум в прочутото Марискостиново, включих и други процедури, които да подпомогнат, яйцеклетките, качеството, циркулацията на кръвта и т.н. Върнах се заредена, положително настроена, че няма да се вторачвам в инвитрото и ще се наслаждавам и на останалите неща от живота, докато стане време за стимулация.
И бам, днес сутринта колежката ме изненадва, че точно когато трябва да ми дойде и да стартирам, тя ще е в отпуск и ще я замествам. Криво ми стана, въпреки, че имах едно на ум, че този месец заради работни ангажименти може да го пропусна, но предвид годините ми, лекарката пак ми каза, че всеки месец ми е ценен. Не мога да спра да се надпреварвам с времето. Септември ставам на 43 и все си мисля, че ще имам шанс най-много за един опит по фонд до тогава. Не знам ако се самофинансирам за колко опита ще имам финансовата възможност. И на всичкото отгоре съм с донор и не мога и да разчитам на спонтанни опити Smiley
А така позитивна се прибрах вчера, даже пак се бях навила да се срещам с нови хора и да имам шанса да срещна "моя" човек.
Знам, че всеки преминава през такива периоди и мисли, но все нещо стопирам и хем си казвам, че трябва търпение, хем на моменти не мога, защото осъзнавам, че няма време. Сега на пук на всичко съм решила да стартирам индивидуални тренировки с инструктор, за да си оправя стойката и да натрупам малко мускулна маса.
Споделете, ако имате някаква тайна и как протичат при вас месеците между процедурите.
Аниго, супер е чхг, все така да расте.
Салсера, съжалявам за разочарованието, но не губи вяра. Ще се случи чудото и за вас, сигурна съм Heart

# 717
Believe, работодателят ти знае ли за инвитрото? А и нали знаеш, че се полагат дни отпуск за дните на прегледите, почти всеки работодател смятам, че би проявил разбиране в тази ситуация. Дори можеш да отсъстваш само няколко часа от работа ако ти е наблизо клиниката.
Аз за себе си реших да споделя и не съжалявам. За мен това е приоритет преди работата ми.  Получавам разбиране и не ми се е отказвало до този момент ( дано да е така и за напред).

# 718
Еми, работодателят ми знае, но не и останалите колеги. Малък екип сме и когато един отсъства останалите трябва да сме на линия. Не искам да злоупотребявам и с разбирането, което получавам. А и си мисля, че в един момент, когато се толерира моето "безпричинно" отсъствие, колегите ще си помислят, че се ползвам със специални привилегии. Не искам да им споделям с тях защо се налага да отсъствам.
Клиниката ми е на 500км и при стимулации оставам колкото се наложи в София, защото няма смисъл да пътувам през ден такова разстояние.

# 719
  • На изток от Ада
Белив неприятно!  Дано юни е тноят месец

Общи условия

Активация на акаунт