Да преправим старите мебели с любов - тема 41

• 16 150
  • 369
  •   1
Отговори
# 360
Интересно ми беше да видя идеи за midcentury мебели в модерен апартамент. В повечето случаи са със запазен цвят, но има и сполучливи боядисани:

# 361
Аз избягвам да запазвам неща, ако не са в моя стил - каквото и да ги направя, както и да ги преработя, няма да се спогодим и все нещо ще ме яде. По-скоро на такава мебел бих търсила друго място (в смисъл на дом, на стопанин), отколкото да се мъча да я прекроя по начин, който не съответства на цялостното й излъчване и стил. Имах подобен шкаф от търновската ми баба и той отиде в едната от селските къщи, там пасна идеално. 

# 362
  • София
Много полезна информация, благодаря ви. Запазвам си линковете за боите.
Кубратова, права си, ако има кой да го изнесе, давам му го. Но той е широк и тежък и според мен не може да се мръдне в цял вид. Затова се изкушавам да го реновирам. Но е толкова запазен, че ще е грях да се строши и изхвърли като боклук.
anmasu, имам една midcentury секция и друга по-ниска мебел. Може да станат свежи като се боядисат.
Имам един месец да мисля какво да запазя. Реновацията е много удовлетворяваща, защото правиш от нищо нещо.

# 363
  • София
mid century има уникални, страхотно красиви мебели, които и сега като стил са модерно, изчистени, прекрасни линии... Тия тумбестите, даже не знам дали са от средата или от преди това, но цялата серия на мен са ми много неприятни. Няма никаква елегантност в тях, като мамути от праисторията са ми.

# 364
От средата са - даже като се търси с Обектив, излизат същите и има информация, че са от около 1955-та година. Ами има вариант да се махне горната част, ама знам ли. Но наистина, ако е трудно да се съчетае, не го запазвайте - пуснете го някъде и тъкмо ще си го и изнесат. Аз имам стая, която правих несъобразено, крайният резултат не е красив, така че мисля, че винаги трябва да се мисли за цялостна визия, с внимание към детайла.

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 22:58 от anmasu

# 365
  • София
Angel dust, верно като мамут стои.
Ще потърся групи във ФБ, сигурно ще го харесат, но изнасянето според мен е почти невъзможно. Има хора, които харесват старинни мебели.

# 366
Силвър, знаеш ли групата за преправяне във ФБ, пусни го там.

# 367
  • София
Силвър, знаеш ли групата за преправяне във ФБ, пусни го там.
Благодаря ти, ще го пусна.

# 368
По принцип съм съгласна с Кубратова за запазване на оригиналната визия на старинните мебели. Но, ако тя по никакъв начин не се връзва с представата за твоето жилище има два подхода:
1. Правиш стария шкаф фокусен център по най - бруталния начин. Боядисваш го в цвят абсолютно нехарактерен за стила - тюркоазен, маслено зелен, наситено син, за най - смелите червен или цикламен Simple Smile .
2. Боядисваш го в цвета на стената пред, която ще стои и той визуално изчезва, но можеш да си го използваш пълноценно без да тежи в пространството. Можеш да си избереш най - красивата клетка за папагала и да си шаренее на воля на един монохромен фон Simple Smile.
Аз бих се постарала да запазя старите мебели, щом са в добро състояние. Направо си е грехота да се изхвърля масив и да бъде заменен с все по "рехавото" ПДЧ, от които изработват повечето мебели напоследък.
Ако се спреш на преправяне, ще се радвам да споделиш резултата Silver cloud.

Последна редакция: вт, 14 окт 2025, 00:21 от pep_si

# 369
Имах подобен кухненски бюфет. Живея в жилището, останало от родителите ми. Цял живот не можах да накарам баща ми да махне бюфета. Боядисвах с различни цветове акрилни бои, мислех даже да купя някакви елементи, които да залепя и патинирам. Също съм мислила и да го изрисувам, все пак имам такова образование и цял живот с това се занимавам. Е, в първият момент, когато имах възможност да направя изцяло нова кухня го изхвърлих тържествено. Не знам какво го правиха ремонтаджиите, разбиха го и го изнесоха. Новите шкафове събират много повече неща и са много по-удобни, много се радвам, че го разкарах, независимо от мнението на много хора покрай мен. Беше със същите извивки като показаният шкаф, който аз лично, намирам за изключително грозен. Ти ще решиш йакво ще правиш. Има и момент, че този шкаф е нов и интересен за теб, а моите ми бяха втръснали до смърт.

Общи условия

Активация на акаунт