Да преправим старите мебели с любов - тема 41

• 15 939
  • 352
  •   1
Отговори
# 75
Barbabeau, много хубави седалки! После ще покажеш ли къде ще са и как ще изглеждат столовете. Май спомена, че ще са в заведение?
Даваш ми идея с тези въжета за едни мои кашпи, които вече почнах да се разплитат във времето и не ми се иска изобщо да ги изхвърлям. Ето от тези:

Скрит текст:

Дали ще стане с тези въжета и дали ще са подходящи за на вън?

# 76
Мисля, че може да стане, ако може да се извади вътрешната част. Трябва да има място да се промушва въжето отпред и отзад. Ако имаш възможност, снимай без вътрешната кашпа, да се види каква е структурата. Важно е да разберем къде се намират металните пръчки, които държат цялото нещо. Синтетичните въжета са подходящи за навън.

После ще покажеш ли къде ще са и как ще изглеждат столовете. Май спомена, че ще са в заведение?
Ще покажа. Седалките ще са в заведение, а двете високи столчета на терасата над моята. Simple Smile

Последна редакция: чт, 01 май 2025, 19:02 от Barbabeau

# 77
Barbabeau, показвам най разплетената от всички. Утре ще се занимавам с тях да ги залепя с лепило да изкарат и този сезон. Трябва и да проверя синтетичните въжета каква цена са и да преценя дали си заслужава или да си купя нови.

Скрит текст:

# 78

Аз бих ти предложила да разплетеш до последния скъсан ред, като запазиш вертикалните пръчки, които изглеждат здрави, а и са важни за оплитането. Ползвай същия метод на редуване . Ако избереш тънко въже, подобно на настоящия материал - повтори по същия начин по два еднакви реда. Ако избереш по-дебело въже, можеш да редуваш разминаването на всеки ред.
Може да си измислиш райета от няколко цвята.

Не съм се занимавала с плетене на кошници и не знам какво да те посъветвам за завършването отгоре. Преди да почнеш, опитай се да намериш тюториъли в нета с начини за завършване на кошница и прецени кой начин може да се адаптира към твоята рамка.

Въжетата от TEMU. Grinning

# 79
Благодаря за съветите!

# 80
Може ли примерен линк за въжетата? Искам да си направя два стола и тамън ровех в Темуто за други неща, да добавя и това Simple Smile

# 81
Може ли примерен линк за въжетата? Искам да си направя два стола и тамън ровех в Темуто за други неща, да добавя и това Simple Smile
Ето пример за синтетично 4 мм.
Такова съм използвала тук в зелено, като само зелената част са ≈50 метра.

# 82
  • София
Имах малко време около 1ви май и буквално наплесках шкафа за който ви бях писала. Не ми хареса как се получи. Винтидж идеята, която беше в главата ми се оказа твърде кичозна за моя вкус, а изпълнението е "майсторът го болеше главата".
Сама съм си виновна сама - недогледала, недовиждаща, недоспала. Цял живот повтарям на дъщеря ми, че в творческите проекти освен артистичност се изисква прецизност, а сега се издъних много сериозно по тая точка - всичко е криво и направено все едно в детската градина. НО това е защото се ядосах на базовата несполука и ми мина мерака, а базовата несполука е именно, че покритието с тебеширена боя не стана равномерно. Къде сбърках?
- Първо изчистих добре шкафа с обезмаслител и вода.
- Някои повърхности имаха повече запазен лак. Не съм прешкурвала.
- Имах грунд, но не сложих.
- Първа ръка минах с неразредена тебеширена боя с велурен валяк. Не покриваше добре, имаше висок разход на боя и на по-гладките повърхности се получи кракинг ефект.
- Втора ръка минах с малко по-разредена боя. Стана още по-зле и повече се подчертаха пукнатините. Там където ги нямаше стана по-добре.
- Трета ръка се ядосах и минах с четка с неразредена боя и леко втриване. Пукнатините се заличиха, но повърхността стана на четки и мазки, а не равномерна.
- Може би можех да мина още една ръка с валяк, но свърших боята, а и времето.
От там нататък загубих всякакво желание и направих всичко през просото.
Започнах да лакирам с хибриден лак на водна основа. Първо с четка. Оставаха още повече мазки. После с дунапренен валяк - взе много да се пени. Накрая най-добре стана с велурения валяк, но без да го търкалям, а само с бързо изтегляне все едно съм с маламашка. Но всичко стана с неравномерно покритие. Абе доби съвсем провансалски вид. Head Band
Та кажете с какво боядисвате? На клипчетата в ютюб нещата изглеждаха по-лесни Joy
Много ме е срам от снимките, но ще ги сложа, за да е по-нагледно Confounded
Скрит текст:

# 83
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Мисля, че си сбъркала първоначално, че не си леко пришкурила лакираните повърхности. Още повече, че не си слагала и грунд. Не си писала дали, но от грапавините, които видях на снимката, май не си шкурила и между ръцете с боята. Май няма как да стане равномерно гладко при тези обстоятелства.
Не съм фен на винтиджа, но няма как да не кажа, че идеята и цветовите ти комбинации са много подходящи за стила. Самият цвят на шкафа много ми харесва. Бих обаче заменила орнаментите с правоъгълни лайстни, а цветния тапет с нещо от плетен ратан или зебло. Така шкафът би придобил карибско-тропически вид.

# 84
  • София
Дори не се бях замислила, че между отделните ръце трябва да пришкуря. А то е логично, особено там където съм дала на детето да маже с малка четчица по ъглите и то се е стекла капка.
Нямам никакво време, а и желание да коригирам сега. ММ го запълни с книги вече. Урок ми е, че трябва да отделям достатъчно време за подготовка... обаче...
Искам или не искам имам едни стари кухненски шкафове. От онези белите гланцираните със сива лайсна по края. Тия шкафове са в кухнята на мама от 70-те год. Наредени в три реда във височина: Долен ред, горен ред и един най-горен ред, който стига до тавана.
Долен и горен ред си отиват. На тяхно място идва моята кухня, която е в лайм зелено и венге. Но най-горния ред е запазен (рядко се е ползвал), а и ще ми върши добра работа да събера там неща на мама, които не искам да хвърлям. А и нямам много време да демонтирам (трябва да се преместим до 25ти май).
Та като се преместим и имам повече време ми се ще да опитам да интегрирам този най-горен кухненски ред. И имам следните варианти. Обърках се и не знам кое е подходящо.
- акрилен грунд и отгоре латекс в цвят лайм.
- акрилен грунд и отгоре латекс + лъжица гипс (по рецептата) в цвят лайм.
- винилово фолио в цвят венге.
1. Решението няма да е трайно. До 3 години това жилище ще бъде напълно изпразнено. Но временно да не дразни окото и да върши работа. Не се търси съвършенство, а да не се олюпи на 2рия месец.
2. Шкафовете са на около 1.90 - 2.00м. от пода и погледнато отдолу дребни дефекти няма да се виждат.
3. НЕ мога да ги сваля, за да ги боядисвам/облепям. Трябва да се кекерча на стълбичка и с вдигнати ръце. Затова ми се ще да е с валяк и по възможност да не ми капе много по главата.
Почти не мога да повярвам, че би станало, но ако имате предложения съм отворена за съвети.

# 85
Имах сходна ситуация в жилище на родител - залепих фолио. Не мислех, че ще е дълготрайно заради изпаренията и овлаоняването. От 2017 г. досега не се е разлепило. Купено е от магазин на "Тони Бад", но дали конкретното фолио е негово производство или е на друг производител, нямам спомен. Преди залепването е нужно акуратно сваляне на всякакви наслагвания - с обезмаслител и отмиването му.

# 86
  • София
Според мен ще стане по - добре ако отгоре се мине с масло. Ще се фиксира, поизравни и може би ще стане по - завършено.

# 87
Ама той е станал страхотен! Не знам какво не му харесваш. Мазките и четките изглеждат направени нарочно и много му отиват. Аз принципно не съм почитател на тези цветни стикери, които лепят по всичко намазано с тебеширена боя, защото обикновено става цигания, но при теб се връзва чудесно с цвета на боята. Много, много ми харесва!

# 88
  • София
-Бе щеше ми се да е по-прецизно, но ММ каза, че така нямало да му е уроки.
-Може ли да се мине масло върху вече лакирано?
-Мислех фолио да, ама трябва да се изкатеря на егати стълбата... Защото ако накарам мъжа да ми демонтира вратичките, се опасявам, че после няма да успеем да ги монтираме обратно. Иначе само за вратички става въпрос. Отгоре е скрито от таван. Отдолу ще са моите шкафове. А страниците се крият една друга допирайки се.

# 89
Е как масло върху лак 🙄 точно нищо няма да стане.

Общи условия

Активация на акаунт