Да преправим старите мебели с любов - тема 41

• 23 432
  • 516
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Ако няма вие да го правите, майсторът ще се оправи и с цвят и с всичко. Ако е само едната боя аз лично изобщо не бих се занимавала с майстори... И байц и боя се нанасят мн лесно, за лаковете ми е малко по-търсене, но когато са качествени няма кой знае какъв проблем и с тях, ама миришат повече и за това аз не ги харесвам много. По принцип най-много предпочитам байц и масло или цветно масло, но там малко по-ограничено е с цветовете.
Цветът явно е тюркоазен някакъв (синьо-зелен) затова и избива на синьо на снимки.

# 511
Това не е класически витраж,но това няма значение."Разходете" се по сайтовете за байцове,масла и лакове и вижте какво се предлага.Ето едно предложение на първо четенеhttps://furnitureclinics.bg/darvo/bayts-za-darvo-za-vanshni-

# 512
  • Варна.
Това не е класически витраж,но това няма значение.

Защо мислите така?

# 513
Ами заприлича ми на фолио,но е напълно възможно да не съм видяла добре и да греша.Ако е така извинявам се.Все пак ставаше дума за дървената част на вратата.

# 514
Не, не е фолио, витраж си е.
Много благодаря за сайта, вижда ми се пълен с много практични неща, за които не бих се сетила да потърся. Например тоя восък дали би бил достатъчен за запълване на наранените места?
Притеснявам се от сваляне на вратите с цел шкурене и подобни, за да не им се счупи стъклото, а и дали ще ми уцелят цвят… Ако само с восъка се попълнят ударените места, ще е супер. Ще разгледам и помисля още.
Честита нова година, изпълнена с радост и успехи на всички ни!

# 515
Аз бих ги пришкурила, както са закачени, удареното, ако е по дълбоко има кит за дърво, с восък ръбовете не мисля, че ще станат. Ще търся тониран лак /по избор мат или сатен/, първо ще боядисам местата с "дефектите", да не изпъкнат отново и после една ръка цялата врата.
Да кажа, че лаковете на водна основа изобщо не миришат.
Другото е да я пребоядиша с по тъмен цвят боя, без да сваляш цялата боя, само леко с шкурка и където има нараняване, но ще изгубиш ефектите, а ти държиш на тях.

# 516

Общи условия

Активация на акаунт