Как да продължа с приятеля ми

• 3 252
  • 91
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Аз на такива приказки не вярвам . Нямам приятел ,познат или колега,който не би изневерил,АКО си заслужава . Изневерявал съм ,дори,когато съм обичал жената до себе си . Това не означава ,че не съм подбирал ,но съм си го търсел
Имам близки приятели мъже от повече от 30 години и ти и твоите приятели сте в някаква паралелна вселена. Харесваните мъже, както и харесваните жени, подбират. Не налитат на всичко с пулс.
Много крайно е това . Аз точно подбирам супер много по много критерии,но няма да влизам в подробности . Това какво ти си мислиш ,какво ти казват и каква е паралелната вселена са различни неща

Не знам защо, ама ми изглежда, че на средна възраст би изневерил, но за съжаление няма на кого да изневериш и с кого, нищо че имаш желание. Баш си в позицията да даваш съвети.
Как го реши без да ме познаваш? По принцип има с кой да изневерявам и го правя,когато преценя. Дори с днешна дата имам няколко резерви

# 31
Да не изхождаме от частния случай.
На мен мъже не са ми изневерявали. Говоря за връзки сериозни.
Не значи, че с друга жена няма да изневерят. Или аз няма да го направя.
Във всяка двойка е специфична динамиката.
Няма такива глупости – всички мъже изневеряват или всички жени им изневеряват.
//
PlTP, ти говориш за някакви жени, които очевидно не обичаш, не държиш на тях. Ако обичаш някого, си с пълното съзнание, че го нараняваш като му изневеряваш. Ако го правиш с това съзнание – не, ти не обичаш човека (вече или никога не си го обичал). Говоря от личен опит – загубиш ли уважение към човека до себе си, крачката е неизбежна. Но говорим за дългогодишни, сериозни отношения. Такива тип гадженца и приятелчета за чук, там можем да разтягаме морал и граници до утре.

Последна редакция: нд, 13 апр 2025, 12:54 от BasilA

# 32
Благодаря на всички, които писаха и споделиха мнение по проблема с приятеля ми. Някои заковаха пирона и уцелиха много точно моята дилема, или поне части от нея. Бояна е много права, че точно отношението на двамата е обидно и унизително да се правят, че нищо не е и да ми обяснявала оная как било просто разговор за секс между приятели, вместо да ми се извинява за наглостта да прави sexting с приятеля ми. Тя е голяма шаврантийка, експериментира със секса с еднократни забивки. Аз съм много честолюбива, вбесих се, разкрещях се и казах, че късаме, тръгнах си с гръм и трясък. След това се поуспокоих и последва най-унизителния момент за мене. Върнах се в тях да говорим пак защото реагирах малко прекалено но най-важното беше, че наистина исках да се върна, не ми се щеше да се разделяме. Знам трябваше да проявя повече себеуважение, прави сте, че си плюх на достойнството тогава, но така стана. Но сега сме в дистанция от мен от 6 седмици, той се опитва всячески да ме прикотка обратно. И не не си играя на иди ми доди ми, нито ми харесва да ми търчи по задника, ако исках да разигравам мъже имам много възможности. Наистина съм в дилема. Имаме чувства, но доверието е счупено, и той не пуска.

Питахте за връзката. От три месеца сме заедно, преди това няколко месеца писахме, излизахме, виждахме се в компания на излизания, еднодневни трипчета и само двамата, загаджвахме се. В 20-те сме, аз съм студентка, той 6 години по голям, вече работи. Познаваме се от първи курс обаче, още тогава се харесахме, имаше симпатии, но заради други хора беше трудно. От един град сме, голям, тя, приятелката, живее на друго място само да кажа.

Жени приятелки има много. Хубав мъж е и умее да общува с жени и е харесван. Аз никога не съм го ревнувала, не съм такъв човек. Още от началото на връзката ни има интерес към мен, към  нас, постоянно го питаха и мъже и жени за мен, той ми е показвал, така че съм свикала, не знам дали не съм голяма бяла птица да не казвам нищо за чатове с приятели, той е просто много общителен, но наистина не съм го ревнувала. Не съм човек, който ще го ограничава, а и аз знам как изглеждам, какво имам в главата, какво давам във връзка,  леглото, и макар да имам някои несигурности, то кой няма, си имам самочувствието. Сега се замислям че не е съвсем Ок да пише с други жени, за които твърди, че са му само приятелки, защото той явно не си пише само невинни неща. Вярвах му, вярвах му, че за него съм само аз, и много боли от тази емоционална изневяра. А то е имало и секс между тях преди нас. Дали може наистина само да си чеше егото с нея? Нямам голям опит с мъжете, той ми е втори, и се чудя как може да са такива неверни. От друга страна е много свестен наистина, има положителни качества и връзката ни вървеше добре, опознавахме се, не ми е давал поводи за ревност, освен този.

# 33
Хората в отношенията се напасват. Напасването не става с милувки и целувки - грешат, говорят, разправят се и се корегират.
За мен сте деца - 20 годишни. Човек не се ражда научен нито как се поддържа връзка, нито какво е позволено и какво не. Морала и етиката са уви разтегливи понятия.
Като ти е на сърце - дай шанс да си научи урока. Пък времето ще покаже. Ти време имаш - не бързай да раждаш само.

Има само едно нещо, което ме гложди - когато си ВЛЮБЕН, независимо дали си мъж или жена, дали си комплексар, който има нужда все да е забелязван и да зарибява някоя, но ВЛЮБЕН ЛИ СИ - друг просто не виждаш ... Имай го предвид това!

# 34
  • София
Да не изхождаме от частния случай.
На мен мъже не са ми изневерявали. Говоря за връзки сериозни.
Не значи, че с друга жена няма да изневерят. Или аз няма да го направя.
Във всяка двойка е специфична динамиката.
Няма такива глупости – всички мъже изневеряват или всички жени им изневеряват.
//
PlTP, ти говориш за някакви жени, които очевидно не обичаш, не държиш на тях. Ако обичаш някого, си с пълното съзнание, че го нараняваш като му изневеряваш. Ако го правиш с това съзнание – не, ти не обичаш човека (вече или никога не си го обичал). Говоря от личен опит – загубиш ли уважение към човека до себе си, крачката е неизбежна. Но говорим за дългогодишни, сериозни отношения. Такива тип гадженца и приятелчета за чук, там можем да разтягаме морал и граници до утре.
Ооо,напротив . Всеки е склонен за изневяра.
Обичал съм ги и то много ,но си имам собствени разбирания за тези неща . За мен е просто секс. Аз ,като обичам някой няма сила на земята ,която да ме накара да съм с друга. Като изневеря за мен е просто удоволствие . Няма вариант да искам да съм с жената с която изневерявам,да живея с нея ,да я допусна до себе си или да я обичам ,ако ще да е мис свят и да ми даде целия свят

# 35
Яко. А жената до теб какво мисли? Или очевидно нямат значение нейните мисли и чувства по въпроса. Просто удоволствие вика ахахахахаха. Доста гнусно звучи, дори и за мен, която имам претенции за широкоскроеност.

# 36
Ооо, три месеца.
Много на грешен път си в живота.

# 37
Както каза Дорис, все още сте деца и двамата и имате да трупате опит във връзките.  Разбирам, че неговото поведение предизвиква несигурност в теб, но ако иска да е с теб трябва да го разбере и той (от личен опит с връзка като вашата). Другият проблем, който виждам ,че според теб при него липсва "посветеност" във вашата връзка. Това е често срещан проблем и се решава само с комуникация между вас как се чувстваш и какво се очаква от него.

# 38
  • Melmak
Млади сте, направо деца. Ти особено и без опит. Още в самото начало помислих, че сте на около 20. Какво да ти кажа, и да се разделите не е края на света.

# 39
  • София
Яко. А жената до теб какво мисли? Или очевидно нямат значение нейните мисли и чувства по въпроса. Просто удоволствие вика ахахахахаха. Доста гнусно звучи, дори и за мен, която имам претенции за широкоскроеност.
Не казвам ,че съм прав за своите виждания ,а че съм сигурен ,че 90%от жените /мъжете ,които мислят ,че половинките им не са СКЛОННИ да изневерят са балъци.
Не съм допускал да се разбере никога . Иначе какво би мислила и чувствала е ясно

# 40
Ако човек има афинитет към полягване за удоволствия с други хора, принципно си знае, че е склонен (и му харесва), не виждам логика да си го причинява като се обвързва с някого. А и най-вече да е отговорен да не го причинява на друг човек. Без да съдя, чисто логически си разсъждавам.

# 41
Не е всеки бе, пич, не всички мъже губим акъла си като видим п*** тка.

# 42
  • София
На 20 и няколко, заедно от 3 месеца...
Животът е пред теб, момиче. Където има пушек, има и огън. Постъпи веднъж рязко, издърпай лепенката, защото ако не го направиш, а се оставиш да те gaslight-ват (провери какво значи, защото това правят), лека- полека ще нормализираш такива случки  и от там нататък пътят е тегав, пълен със съмнения и нерви, които не приличат на младо момиче. Ще си пропилееш най- хубавите години.
И адресирай гнева си към него, не само към "шаврантийката", защото оправданието в един момент ще е "тя е палава, натиска ми се и понеже се познаваме отдавна, не искам да я режа".

Първоначалната ти реакция на гняв е автентичната. И правилната. Слушай себе си. Доколкото потребителките, които ти казват, че е нормално да си пазиш бивши за приятели, по- старите потребители сме ги чели какво смятат за тези приятели и как се ласкаят от вниманието им, така че не взимай всички, които са "над нещата", за чиста монета.

# 43
  • София
Не е всеки бе, пич, не всички мъже губим акъла си като видим п*** тка.
Да,добре ,ще му предам на оня горе. То и аз не си губя акъла, мисля си много разумно . Затова и съм отказал много възможности . Пак повтарям . За мен хора ,които изключват изневярата ,като възможно действие от своя страна или още по-зле от страна на половинката си са си чисто и просто наивници

# 44
PlTP, хората, които имат проблем, осъзнавайки, че имат проблем имат склонноста да смятат, че всички други са като тях, но не си го признават.
Личностно разтройство и неспособност за вземане на житейски решения, отстояване и морални норми за правилност им липсват поради някакви причини в детството.
С две думи - повредени са!
Не ни обяснявай, че всички тук не ги разбираме нещата! Ти се замисли от къде ти е тои проблем.
Няма обвързаност, като си полягваш за удоволствието с тоя и оня - това са някакви шашавелски разбирания, които никой разумен не приема за нормални! Полегнеш ли с някоя за кефа - вече не си обвързан с никого, независимо дали другия знае или не! Проблем, пич, не житейска философия!

Общи условия

Активация на акаунт