❤️Септемврийски бебчета 2024-Тема 2❤️

• 12 958
  • 378
  •   1
Отговори
# 105
За бебешорите с дерматит - Angel Baby пуснаха безплатна серия дрешки за деца с атопичен дерматит или чувствителна кожа. Може да си поръчате по две от нужното. Аз вече чакам нашите бодита, които планирам да ползвам за пижами под чувалчето.
https://angel-baby.eu/module/iqitsearch/searchiqit?fc=module&mod … D1%82%D0%B8%D1%82+

Последна редакция: ср, 14 май 2025, 19:05 от Gelatto

# 106
И най-после да докарам до писане. От няколко дена все си каня и все не ми остава време.

Марти, ти си била наборка ☺. Само дето аз съм чак октомври. Честит юбилей! Пожелавам ти много здраве и много щастливи моменти със семейството! Всичко което си пожелаеш да ти се сбъдне!

Минахме прегледа през невроложката и тя ми каза да се радвам докато мога на супер кроткото ми бебе. 😆 Всичко ѝ е наред.

Ние сме на две дремки от около месец. Аз даже едвам изтиках да мине Великден. Още преди това беше почнала да ми се върти и да хленчи като я сложа за трета дрямка, а когато сме с колата из Пловдив без проблеми изкарваше интервали по 4 часа. Става към 7, първа дрямка 10:15/25 до 11:30 (рядко ми се събужда по рано). Втора дрямка 14:45/55-16:00 и си ляга към 20.

Утре сме на мерки и теглилки при педиатърката да видим как вървим с наддаването. Има ли друг който захранва по ЗВБ и бебока да си е намалил приема на мляко? Знам че трябва няколко дена да пропусна захранване ако това се случи, но се чудя защото е с малко - около 60-70мл. И се чудя дали има смисъл, защото увеличава приема на твърда храна.

# 107
И ние минахме на 2 дремки от няколко дни и е много по-добре. Дремките са му между час и час и половина всяка. Преспокойно изкарва 3-4 часа буден, после много лесно заспива. Тия дни започвам да мъча и самостоятелното заспиване, та да видим. Но пак ми се буди нощем за кърмене. През деня пък не иска да суче много много, скоро мисля да замествам и закуската.

# 108
И при нас съня като че ли се пооправи. Явно си бяха в някакъв тегав период повечето бебенца. Изведнъж моята започна да издържа по 3 часа и нещо будна. От 10тина дни за повечето приспивания започнах да я слагам будна в кошарата с биба, вместо да я приспивам на гърда. Ако улуча момента да не е преуморена заспива за 5-10 минутки макс. Нощем започна да се буди само за едно кърмене (от което гърдите ми не са много доволни, защото яде само от едната и заспива..) всъщност се буди към 1 първо, но успявам с бибата да я приспя и после в 4 вече я храня.
Започна и повечко да хапва през деня, записах я на кухня, че пюретата не ги харесва много и само хвърлям. Аааа, и обечки сложихме 😌
От към активности за сега само пълзи, не успява да лази. Изправя се на 4 крак и се клати, но като реши че ще тръгва, ляга на земята и почва да си пълзи. На вашите лазещи бебчета показвахте ли им как точно стават нещата или те сами си започнаха?
Опитва се да се изправя като се лови за мен, вчера и на кошарата се изправи (тя е на горното ниво) и така. Зъби 0!
Вие как сте? Как са мъниците?

# 109
Тъкмо стабилно спеше по час и половина два пъти на ден ииии ест се развали режима Grinning Сега новото любимо е два пъти по половин час 🫩 Не ме питайте как е толкова време будна и аз не знам. Всичко й е супер интересно, иска само да стои седнала, а вчера също се изправи няколко пъти в кошарата, та еуфорията е на макс. Сега тъкмо заспа първа дрямка и се надявам да е по-нормално днес със съня.
Азалия какво ви дават от кухнята? Аз също мисля да я запиша но със захранването сме доста ограничени към момента. Зъби също са 0 😶

# 110
Здравейте, момичета!

Трети ден се очертава да е с 2 дремки госпожицата, които са по над час, което е рекорд за нея. Не малко пъти съм писала за нейните 30-минутни дремки.
Относно захранването, не съм сигурна колко е правилно, но сутрин последната седмица първо предлагам попара, 30-40 мин. след нея предлагам гърда. Така процедирам и на обяд. Тя не изяжда пълна порция за месеците си, максимумът ни е 120-30 грама, зависи. Правя паузата, защото още борим рефлукса и ако не я направя има по около 3 повръщания. По малко, но все пак си връща.
Все още яде само домашни зеленчукови пюрета, купешките не са на почит, макар че риба ще вкарам с такова.Да видим.
От миналата седмица предлагам парченца- краставица, картофче, сухар, а пюрета вече не ги пасирам гладко, започнах с намачкването, за да я стимулирам да дъвче. Иска ми се да комбинирам ЗВБ с пюретата, дори почнах да се оглеждам за рецепти за бебешки бисквити и т.н., за да си ги хваща с ръчичка и да хапва изследва храната сама.
Миналата седмица (доста наситена беше и откъм храна, сън и т.н.), бяхме и на консултация - 7,7 е вече, друго съществено няма. Имаме 2 зъбчета, които избиха в края на април, лазенето още е войнишката, прави опити да вдига дупето по-високо, но е далеч още. Повече време прекарва седнала, но ако аз я поставя в тази позиция, още не е открила, че може и сама.
Дълго стана, може и да се повтарям с последното ми писане. Animal See No Evil

# 111
Ние сме с плаващ режим - няколко дни на 2 дремки, няколко на 3. Не мога да им хвана спатиите.
Бяхме на 15.05 на консултация - 8200 и 8100, 74 и 73 см. Фини и високи господа се очертават май Grinning
Матео иска да ходи постоянно, като те държи за двата пръста. Изправя се като се хване за крака ми, но за кошарата не се е сетил още.
Антонио ще ходи на рехабилитация. Едното краче му е много нестабилно, като стъпи го криви или изобщо не иска да стъпи на него.
Зъби - Матео избива 6ти, Антонио - 0.

# 112
Здравейте и от нас. Ние миналата седмица бяхме на спа почивка и малкия доволно си поплува, хареса му, но и много го изморяваше. Вероятно и много хора около него, шума и тн също.
Аз май казах вече, че е на детска кухня от 3 седмица вече. Като за сряда съм планирала да го захраня с риба. Отделно бях взела кокосово мляко, но не му хареса и после повърна няколко пъти. Реших да не давам пак. Днес дадох веган Сирене, което пак е с кокос и учудващо доста се доближаваше до истинския вкус, но не му хареса. Иначе обича много да похапва, давам му бисквити, един зрънчо от дм и някой плодове примерно като киви да сш гризка, справя се добре, но предпочита аз да му подам и да гризне.
Когато го стимулираш с нещо ходи покрай дивана държейки си за него, но ако ние го държим не проявява интерес да ходи.
В момента пробиват нови два зъба и много го тормозят.

# 113
  • Sofia
Ние бяхме една седмица на физиотерапия,през юни продължаваме. Висок е 73 см и тежи 8300. Опитваме да оправим шията от която се криви, но малко късно откриха проблема. Чудя се сега какво да правя като не е приет на ясла. Майчинството ми е да 3 ноември…

# 114
Моите ли момчета са най - малко кг? Grinning
Май да.

# 115
Моите ли момчета са най - малко кг? Grinning
Май да.

О, съвсем не Grinning Доносената ни госпожица е 65см и 6.8кг

# 116
Да, ама е мома и е по - малка от моите. Ама нищо де, не са съвсем зле Grinning

# 117
Вафличка нали има и втора година майчинство. За София ако не е прието детето май вариантите са частна ясла или кооператив.
Марти финни са момчетата като теб 🫶
Аз ще го премеря другата седмица ,за да се обадя на лл да и кажа,че се разбрахме вече ако няма нещо да не ходя само за това. Но предполагам е 9кг и нещо, доста си тежи,а някак самия той е по набит, мисля,че и на височина е дръпнал.

# 118
Моята много мъчно дърпа на височина. С 300 зора вече е 67 см. Но на килца започна да наддава /8,400/, въпреки че е само на кърма и почти отказва друга храна.

# 119
Здравейте и от нас! Марти с доста закъснение, но бъди много здрава, щастлива и успешна! 🌸

Аз като гледам ние пък от момиченцата май сме най-тежички, цели 9 кг я изтеглиха 😅 на 71-72 см. Напоследък завърна хапването в норма, но сега сме в процес да заместим закуската. При нас спането стана странна работа, вие тук минавате на по 2 дремки, а моето девойче стана тоолкова поспалива. Днес първия иб едва издържа 2 часа. Вече не знам на какво се дължи. Една нощ спи 10:30-11 часа, на следващата 8:30 🤦♀ вече се изчерпах от към идеи какво се случва. Отделно пак активизирахме АД и този път не знам от какво. Нито съм давала нещо ново, нито пък сме натъртвали на нещо. Днес хапнахме царевично безглутеново зрънчо 😂 новия ни фаворит буквално.
Със зъбките сме още само с 2, но се научихме да хапем мама уж на целувка 😂. Още не лази, опитва се да се катери по мен и постоянно иска да се сгуши, за да докопа нещо.

Общи условия

Активация на акаунт