❤️Септемврийски бебчета 2024-Тема 2❤️

• 12 953
  • 378
  •   1
Отговори
# 90
Честита да си, Марти! Желая ти здраве и много прекрасни моменти със семейство и приятели!
Препоръчайте ми ортопед за София, моля. Още не съм водила малката, освен прегледа при раждане. Казаха ми, че тогава били гледали всичко и по-натам трябва чак да идем.
Иначе при нас все си има някакви драми с нощния сън. Като я сложа да спи се буди понякога на всеки 10-15 минути вечер и реве. Ако не реагирам светкавично да я успокоя се разбужда и после няма спане поне 2 часа, понякога и повече… очевидно режима не й е окей, ама не мога да го нагодя.

# 91
Честит празник, Марти! 🥳
За ортопед ние сме ходили при Фурлакис и при Церовски. И от двамата съм доволна,като при вторият е много по-лесно с часовете, а беше също изчерпателен и готин.
Ани не бърза да се изправя, но сама си сяда много лесно вече и супер много ме кефи. Съответно смяната на памперс започва да става крайно интересна понеже отказва вече да лежи дори за малко 😆
Азалия huckleberry май го пробва не помага ли за съня?

# 92
Марти, Честит рожден ден! Да си здрава, обичана и ценена!
Аз вече сериозно обмислям да градим нова рутина за сън, защото не искам асоциацията за сън да е само сукане. Последните дни девойката си удължава интервала на будуване на 3 часа (+-) и на моменти е голяма кривотийка.
На ортопед сме били само при Фурлакис. Обяснява, но ми липсва индивидуалния подход. Изглежда като да рецитира на бърза скорост информацията спрямо месеците на бебето. При втория преглед го прекъснах няколко пъти с въпроси, за да излезе от ‘песента’, която беше почнал да ни ‘пее’.
Ние тази седмица сме на консултация при педиатъра. От сега се приготвям психически за отношението или в нашия случай- пълната липса на такова.

# 93
Д-р Атанасов в Горна Баня. С близнаците ходим при него, и приятелки изпратих, доволни сме. Благ човек, обяснява всичко.

# 94
Аз съм доволна от др. Фурсова.
Ъпдейт и от нас, Тервел се научи да сяда сам от по корем. Зъбите растат, вече са 4 и 5ти е тръгнал. Ние с баща му ходихме на почивка за годишнината ни без него. За пръв път го оставихме за 2 нощувки на бабите и честно казано много добре ни се отрази. Оказа се, че  ММ повече му трепереше, отскоро е във фаза “татко орли” , докато при мен отмина този етап.😀

# 95
Марти, честит юбилей и тук! Бъди здрава, щастлива, обичана и ценена🥰
Наблюдавайки го, консултирай се, но най-вероятно просто още не му е до това...знаеш как изведнъж започват да правят нови неща, които до предния ден не си ти и помислил,че биха могли.
За ортопед ние ходихме на 4м и после не бяхме, заведох го към 7м и доктора се учуди защо го водя. Каза,че ако всичко е било наред няма нужда детето да се води, през няколко месеца. Както и след прохожданего ако нещо не ме притеснява. Прегледите се правили на 4г, на 7г и 12г(по спомен май така каза) другото било всичко "за пари", обясни какво се случва в тези възрасти и защо са тогава. Честно казано с опита с баткото съм склонна да му вярвам, че ако няма нещо притеснително наистина не са необходими.
Моето бебе последните дни се буди около 6часа, стой будно 20-30-40 мин и пак заспива. Дано е период ,защото е доста разбиващо съня.
И нашия е голям дивак 😆 мм започва да отказва да го къпе сам, защото полудява в тази вана, мята се ,става ,всичко се мокри. А когато го обличам и сменям памперси, направо АД, като риба на сухо е и винаги реве накрая на всяко преобличане 😀

Последна редакция: пн, 12 май 2025, 08:26 от edelvais0404

# 96
Еделвайс, че то 6 часа си е баш време за ставане 😆
Ние вече правим първата дрямка с такова ранно ставане. Не знам как ще мине на две дремки това дете 🙈
Ще проверя ортопеда в Горна Баня. За Фурлакис съм със смесени чувства и ще пропусна.
Благородно завидях за двата дни бягство!
Аз имам някакви фантазии да направим едно такова за рождения ми ден ноември месец, но условностите са доста, като най-важната е дали ще кърмя още до тогава. Боже, толкова много исках да кърмя, но никога не съм си представяла, че ще успея цели 8 месеца, че и да се чудя как да отбивам и да я накарам да яде твърда храна 😅
Ии от днес започвам да махам асоциацията за заспиване на гърда. Поне с първата дрямка се получи, защото много й се спеше и заспа буквално за 2,5 минути. Та съм надъхана, ще видим по-натам 😆

# 97
Марти, честит празник! Бъди здрава най-вече и много щастлива!

Аз съм много доволна от Фурлакис, при нас имаше индивидуален подход. Малкия има леко изкривяване на едното ходило, още от корема ми (явно е бил в неудобна поза) и доста ми помогна Фурлакис с оправянето на проблема. Като цяло според мен зависи дали има или няма проблем, ако няма проблем, не виждам какъв точно индивидуален подход да има, като всичко си е стандартно при всяко дете от ортопедична гледна точка. Но с часовете е тегаво.

Ох и аз трябва да го минавам на 2 дремки май, че почна да ми се буди в 6-6:30 от два дни и не съм доволна. Ще видим как ще стане. Сега го държах буден 3:30ч, ще пробвам постепенно така да изместя и махна последната дрямка до няколко дни. После ще пробвам да го науча сам да заспива. Не знам това как ще стане, направо невъзможно ми се вижда, но е време вече.
И аз завидях за почивката, така ми се иска и на мен.. 🤭

# 98
Ани вече е на две дремки повечето дни. Беше започнала да става към 7/7:30 но му хванахме цаката- гладна е и кърмата вечер вече не й стига. До скоро я кърмих към 12:30 и после към 4/5. Откакто започнах да давам и малко адаптирано мляко към 4/5 вече спи до 8:30-9.
Проклетия дерматит пак се активизира. Направихме 5 дни на кортико и беше изчезнал изцяло. Спряхме и айде пак по старуму. Хем знам че така ще стане, хем човек все се надява...
Давам стотици левове за кремове и всичко е до време, дори да е помагало в началото. Ужас някакъв

# 99
Аз не знам моите как да ги мина на две дремки, дайте акъл. Стават около 7.
Първата дрямка я правят около 10. И тук е уловката, че понякога спят половин час, понякога един. Втората дрямка е около 13 и 30, според зависи от първата спят или 30 мин или час. И третата е около 17 часа. Лягат към 20 и 30. Както и да го мисля, не мога да го измисля..

# 100
При нас последния интервал е много голям. Сутринта става обикновено в 8. Първа дрямка от 11 до 11:30/12. И после към 15 до 17часа. Вечер пие млякото в 21 и ляга. Но не знам защо се буди в 6часа ,със сигурност не е наспан, все пак това са по-малко от 10часа нощен сън, но и не намирам причина, надявам се да е период.

# 101
Еделвайс, щом е голям вечерния интервал и се буди рано може да е преуморен. Защо не пробваш по-рано да го слагаш, може да си позволиш към 20 часа. Аз малката я слагам и към 19-19:30 понякога. При нея проблема е ако не е спала достатъчно през деня или е била на две дремки с много дълъг ИБ, тогава е ужас и будене през 10-15 мин цялата първа половина на вечерта.
И преди съм писала, когато сина ми мина на две дремки започна да ляга в 19 часа и спеше сутрин до 7-8, което е идеално за възрастта им. Някъде тогава се оправи целия режим, спря да се буди нощем напълно и тн. Сега при малката с кърменето особено не съм оптимист, че ще започне да спи по цяла нощ преди да я отбия. Ще видим какви филми ще играем 🥴🥴🥴

# 102
Мисля си,че не е от това, защото това го прави от 4-5дена, а той е на този режим от над месец. Попринцип никога не е спал повече от 10,5ч нощен сън и си мисля, че ако заспи в 8 и нещо ще доведе до ставане в 7 и съответно пак голям интервал вечер, а ставане в 7 и лягане в 8 не устройва нашия начин на живот. Ще се мъчим така за сега 😐

# 103
На мен честно казано ми се иска да нагодя малката по нашия начин на живот. Особено лятото с баткото навън не си е работа в 18:30 да ги прибирам да ляга, тепърва разхлажда по това време.. много сложно, значи.. ейй.. 😁😁

# 104
И при нас  има подобен проблем с крачето, та затова и съм разочарована, че на втория преглед си "пееше" песента за 6м. 
По въпроса с дремките- девойката ми има много редки дни с по 2 дремки. В момента по-скоро прави прехода към тях, но нощният сън последните дни при нас е тегава история. Видях, че се пада някакъв скок в растежа, а  вероятно тръгват и горните зъбки.. Обрисувано в часове- едва тази нощ имахме ~3.30 часа непрекъснат нощен сън. Sweat Smile

Аз съм много доволна от Фурлакис, при нас имаше индивидуален подход. Малкия има леко изкривяване на едното ходило, още от корема ми (явно е бил в неудобна поза) и доста ми помогна Фурлакис с оправянето на проблема. Като цяло според мен зависи дали има или няма проблем, ако няма проблем, не виждам какъв точно индивидуален подход да има, като всичко си е стандартно при всяко дете от ортопедична гледна точка. Но с часовете е тегаво.

Общи условия

Активация на акаунт