❤️Септемврийски бебчета 2024-Тема 2❤️

• 9 678
  • 322
  •   1
Отговори
# 240
Разписват се първите рожденици!
Тук са, 8200 и 8300 по 75 см. Не са големи, но ще пораснат Heart
Матео ходи хванат за един пръст, Тончето е нестабилен, но пък маха, пляска, казва все повече думички, вече са си човечета.
Благодаря ви Heart

Последна редакция: сб, 02 авг 2025, 12:31 от Marthina

# 241
  • Sofia
Честити рожденици Марти. Да растат щастливи и да ви даряват с положителни емоции.

# 242
Марти, честити да са малчуганите! Пожелавам ти да са много здрави и безгрижни! Animal Baby ChickAnimal Baby ChickBalloon

Кога мина 1 година.. Времето лети, наистина!

# 243
Наистина времето лети. Аз още не мога да повярвам, че са тук, че са здрави, като знам какво можеше да е..
Няма ден, в който да не се връщам към 01.08 миналата година, но днес съм особено емоционална. Нормално, де.
Благодаря ви ♥️

# 244
  • Sofia
Наистина времето лети. Аз още не мога да повярвам, че са тук, че са здрави, като знам какво можеше да е..
Няма ден, в който да не се връщам към 01.08 миналата година, но днес съм особено емоционална. Нормално, де.
Благодаря ви ♥

Много хубава дата за рожден ден имат мъниците. Да са щастливи малките лъвчета.

# 245
Още веднъж да са честити Марти 🩵🩵

# 246
Малко със закъснение, честита първа обиколка около слънцето на Матео и Тони, и от мен и от Дани! Да са живи и здрави и винаги усмихнати и любопитни!

Аз да се оплача, че Данито много ме е разглезила. Тук в рамките на една седмица я изтървах да падне два пъти 😣. Втория път си удари долни зъби горе и си разрани венеца. И изкара горните два зъба. Както си беше кротичка до сега и където я оставиш все там си седеше, сега вече без надзор само на земята.

Я кажете как ползвате чата за рецепти, защото аз няколко пъти се пробвам ама все ми дава идеи за неща дето нямам вкъщи и трябва да ходя до магазина. На мен закуската ми е най-трудно да измисля какво да ѝ направя.

Иначе за самостоятелното заспиване никога чата не ми е казвал да я оставям да се нареве. Винаги може да му кажеш какво не искаш да пробваш и той се съобразява. Аз директно му казах кой метод искам да ползвам. Мисля че на Ferber, беше, успокояване на определени интервали от време (3,5,10,15мин). Като и аз не я вдигах от кошарата. Сега даже си я оставям сама да заспи. А в апартамента като ходим спи изцяло сама, даже този месец и спалнята ще махнем, защото искам да има място за игра.

# 247
Малко със закъснение, честита първа обиколка около слънцето на Матео и Тони, и от мен и от Дани! Да са живи и здрави и винаги усмихнати и любопитни!

Аз да се оплача, че Данито много ме е разглезила. Тук в рамките на една седмица я изтървах да падне два пъти 😣. Втория път си удари долни зъби горе и си разрани венеца. И изкара горните два зъба. Както си беше кротичка до сега и където я оставиш все там си седеше, сега вече без надзор само на земята.

Я кажете как ползвате чата за рецепти, защото аз няколко пъти се пробвам ама все ми дава идеи за неща дето нямам вкъщи и трябва да ходя до магазина. На мен закуската ми е най-трудно да измисля какво да ѝ направя.

Иначе за самостоятелното заспиване никога чата не ми е казвал да я оставям да се нареве. Винаги може да му кажеш какво не искаш да пробваш и той се съобразява. Аз директно му казах кой метод искам да ползвам. Мисля че на Ferber, беше, успокояване на определени интервали от време (3,5,10,15мин). Като и аз не я вдигах от кошарата. Сега даже си я оставям сама да заспи. А в апартамента като ходим спи изцяло сама, даже този месец и спалнята ще махнем, защото искам да има място за игра.

Именно, че ми казваше да не го вдигам от кошарата повече от 1-2 пъти на приспиване, като на секундата в която го оставях, той се скъсваше да реве и според чата трябваше да го оставя по-дълго да се самоуспокоява. Както и да е, при нас не проработи този метод.

А относно ползването на чата за рецепти - казвам му какви продукти имам и да ми предложи ястие за бебе на 10 месеца. Също му казвам да ми предложи подходящи подправки за конкретното ястие.
Като аз го ползвам за зеленчуковите манджи и супите, за закуска нашия яде само кисело мляко с плодове или бисквити, друго не желае. Ни кус кус, ни попара, палачинки, нищо друго не обича. За следобедна си караме на каши с плодове, като ги правя със запасите от замразена кърма, защото с вода не ги обича. Ще изкарам още месец с тях, после ще мисля, може на кухня да минем.

# 248
Охх Марти със закъснение и аз да се включа, да са ти живи и здрави лъвчетата ! Все така борбени и победители в живота. Heart
Не съм писала от 100 години, но ви чета от време на време.  Нашата девойка е вече 76см. 8кг,  с 8 зъба от днес официално на 11 месеца. Не е тръгнала да ходи, за сега тренира стоенето права без опора и клякането от същото положение. Няма желание да прави крачки и като някой я държи за ръката. С храната и ние сме скарани от известно време от бебе, което си изяждаше всичко сега едва я карам да си изяде 1/2 от порциите, според педи е заради жегите. Хапва си вече и кози продукти въпреки, че още сме на специалното мляко. И аз се замислям дали да не я запиша на кухня, защото явно и писна да яде пюрета от буркани пък нямам възможност да й готвя, само баба й я глези от време на време. Blush

# 249
За рецептите от чата - правим заедно списък какво яде детето като продукти и с какво разполагам и той ми дава подробни идеи. Даже помни от захранването какви продукти са ни били по особени.

За хапването и моята маймунка изведнъж с много зор започна да яде, от както сме на кухня нещата се обърнаха на 360 градуса. Всичко и харесва без грис (то и аз не го обичам де 😅) и си хапва с наслада, така че ако имаш възможност опитай с кухнята.

# 250
Ем, по принцип плаче ли като го сложиш в кошарата буден, примерно с играчка да си играе? И като се събуди веднага да почва да плаче като види че е вътре. Да не се е образувала негативна асоциация. Данито сутрин понякога се събужда към 06:45, аз я вдигам към 07:00-07:15, през това време си гука играе си с една кърпичка с глава на мече и един заек и търпеливо си ме чака да я взема. А пък и през деня до преди да тръгнем по почивки седеше и си играеше в сгъваемата кошара.

Много готина идея, да му казвам какво имам хладилника, не се бях сетила 😅😅😅. Не знам дали е някакъв ЗВБ период, но от известно време не иска да яде с ръце, а само с вилица - баница и палачинките даже 😅. Трябва да ѝ набода нещо и да дам вилицата. Преди си се наяждахме двете, сега трябва първо на нея да помогна и после аз да ям 🤣. Относно количествата, тя винаги е яла малко, и АМ ни беше под минимума за възрастта и теглото, само се притеснявах. А пък тя си наддава, та вече съм я оставила, колкото иска да яде.

# 251
Не Мери, сутрин и аз си лежа 30мин, докато той си играе в кошарата, през деня като имам нещо да свърша го оставям да си играе там, няма негативна асоциация. През нощта като се събуди за хранене не плаче също. Просто не може да се отпусне да заспи. Случвало се е по половин час да се самоуспокоява в кошарата, унася се и накрая започва да се изнервя и избухва в плач и трябва да му помогна да се доунесе. Но пък ако го сложа леко унесен, се доприспива сам. Проблема е да го сложа буден и да си заспи изцяло сам. А правихме опити поне 10 дни да го слагам все по-буден и не става. Уж до седмица трябваше да стане. 😄 Абе интересен е. Изби 6-тия зъб и вече спим спокойно засега 🥳 с 1-2 будения за кърмене, което за мен си е почивка 😂

Последна редакция: ср, 06 авг 2025, 11:43 от EM6632

# 252
Може да е малко рано да се самоуспокоява напълно сам в кошарата. Поне със сина ми беше по-късно. На около годинка и нещо. Малката е започнала да се буди към 5 и нещо, 6. Уж я кърмя да я доприспя, но само се мята и почти не спи след това. Но пък изби второто зъбче и се надявам поне нощем да спим по-спокойно

# 253
И при нас е абсолютно същото.. Само последните нощи се събужда при нас госпожицата, защото в момента избиват 2 зъба. Права се оказах, че докато пробият тези горе ще тръгнат и следващите зъби долу. Grin

Не Мери, сутрин и аз си лежа 30мин, докато той си играе в кошарата, през деня като имам нещо да свърша го оставям да си играе там, няма негативна асоциация. През нощта като се събуди за хранене не плаче също. Просто не може да се отпусне да заспи. Случвало се е по половин час да се самоуспокоява в кошарата, унася се и накрая започва да се изнервя и избухва в плач и трябва да му помогна да се доунесе. Но пък ако го сложа леко унесен, се доприспива сам. Проблема е да го сложа буден и да си заспи изцяло сам. А правихме опити поне 10 дни да го слагам все по-буден и не става. Уж до седмица трябваше да стане. 😄 Абе интересен е. Изби 6-тия зъб и вече спим спокойно засега 🥳 с 1-2 будения за кърмене, което за мен си е почивка 😂

# 254
Да, явно е малък още, затова ще оставя така нещата на този етап. Вместо да се мъчим по час да се “самоприспи” и да изпада в истерии, просто го гушкам и за 5мин се случват нещата. На мен като цяло не ми пречи, даже ми е приятно да се гушкаме, стига да не се буди излишно нощем заради асоциация, но засега май няма такова нещо. Само ще пробвам да намалям кърменията на този етап.

Азалия, на колко дремки е малката? Може да й е време за махане на дрямка, нали ранното събуждане това означавало уж.

B, да, те като тръгнат зъбите и няма спирка. При нашия първите избиха на 7 месеца,  малко си починахме и изведнъж тръгнаха един след друг останалите. Сега се надявам на малко почивка (поне месец ако може 😄)

Общи условия

Активация на акаунт