Живот на кантар - тема 5

• 37 807
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
  • Бургас
За спортуването имайте предвид многото им килограми, едно е да разхождаш 60 кила, съвсем друго - 120, спортът става приятен , когато нямаш много излишно тегло и когато го правиш редовно, в началото е супер мъка за всеки пълен и в лоша физическа форма човек, аз като бях над 100 кг и реших да взимам мерки- само по задължение и с много зор почнах да вървя пеша, едвам по половин час и ме заболяваха стъпалата, за фитнес даже не ми е минало и през акъла

Последна редакция: нд, 27 апр 2025, 18:00 от bur02

# 451
Добре, де, как се очаква живота ти да минава в спорт и диети. Това е страшна фрустрация. Стрес. Живот на кантар буквално. И какъв живот е това.
За млади хора и хора без семейство бива, мислиш само за себе си, няма други, но когато имаш семейство и ангажименти, работа...

# 452
Добре, де, как се очаква живота ти да минава в спорт и диети. Това е страшна фрустрация. Стрес. Живот на кантар буквално. И какъв живот е това.
...

ДА, ако го възприемаш така.
Обаче ако си изградиш живота по начин, който ти е приятен и полезен, това от стрес става на удоволствие Simple Smile

Бавно е, трудно е, приятели и роднини вместо да те подкрепят те смятат за изперкал... на мен ми трябваха 2 години за да стигна до ниво, в което съм повече от доволен, имам страхотен напредък /не в отслабване само/ и въпреки, че отделям всеки ден минимум час за спорт - имам ПОВЕЧЕ ВРЕМЕ от времето, когато пъшках и само намирах оправдания Simple Smile
И съм на средата на пътя, който съм начертал Simple Smile И ми е адски приятно Simple Smile ... не бързам, което е най-важното!

# 453
  • Плевен
За млади хора и хора без семейство бива, мислиш само за себе си, няма други, но когато имаш семейство и ангажименти, работа...
Който иска да бъде в добра форма/слаб/здрав, ще намери време.Който не иска си търси оправдания и причини да не го прави.И не,няма начин денят ти да е изцяло ангажиран със спорт и диети,защото не е нормално и не е живот.За да си във форма,не е изобщо нужно да си по цял ден във фитнеса.Нужно е съвсем малко,съвсем малка промяна в начина на живот и храненето за да се получат нещата.Диетата е до време,за това този режим,който ще се спазва според мен трябва да е достъпен и лесно приложим в ежедневието,и да може да става за цялото семейство.А не да се налага да готвиш отделно за няколко човека всеки ден.За спорта е нужно съвсем малко свободно време-ето например на мен са ми нужни едни 30 -45 минути дневно за да си направя 5-те или 8-те км,после съм свободна да правя каквото трябва да правя.На фитнес като ходех ми беше нужно час и половина,защото се налагаше да изчаквам други трениращи ползващи същия уред,на който исках да се кача.Отделно от това се налагаше и да се съобразявам и с работното му време.За това се отказах и отидох на бягам в парка-денонощно отворен и не се налага да чакам някой да свърши,за да вляза аз.Отделно от това е напълно безплатен,с чист въздух и много добро озвучаване пролет.Около мен е пълно с работещи и трениращи хора,значи не е толкова трудно.Фитнеса под нас отваря в 6 сутринта,а още в 5.50 спират колите с желаещите да тренират и имащи време само тогава.Аз ходя да тичам в 8.Парка вече е пълен с хора,някои от които приключват с тренировката си.Ето виждаш,който иска,винаги ще намери време да прави нещото,което иска.Имам приятелка,която е фитнес инструктор и тича като мен.Но вече не можем да се сварим да тичаме заедно,тя е свободна,когато аз съм заета или обратното.Затова тичам сама,когато ми е удобно.И вечер съм тичала,че и рано сутрин в 6(лятото,когато през деня става твърде горещо за да спортувам).

# 454
Peten, ти си ми в игнор листата, та не се хаби. Изобщо не се обръщай към мен. Аз може да съм много толерантна, но ти не разчитай на моя толеранс.
Много неща имам да кажа, но няма. Каквото и да кажа все за оправдание ще се приеме. За справка peten.

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 06:44 от Джаста Праста

# 455
Ми стоим си, тебе кво те бърка. Да не би ти да носиш излишните ни кила.
Ти така и не разбра, че мястото ти не е в тази тема и тъпо и упорито се опитваш да начукваш канчета, но да знаеш, че всичко си има цена и един ден ще я разбереш. Не се подигравай на нещо, което може да те сполети.
Пп Това е личното съобщение, което получих от потребителката "peten" :
"Тъпа овца си.Стой си дебела тогава.Дразниш с твоята простотия и оправдания."
Изводите оставям на вас.

# 456
Предварително искам да кажа, че не е упрек и не желая да се обиждаш, но съм твърдо убеден, че самодостатъчността е сериозен порок на съвремието.
Доста години живея уж здравословно, никога не съм бил "дебел" и промяната, която започнах да правя преди години не беше по здравословни причини.

Та живях си аз добре, до един момент, в който света на приятели и роднини, които са ми връсници започна да се променя, видях как след една определена възраст всичко започва да се случва много бързо и то в неприятна посока. Колкото по "бохемски" живееше някой, толкова по сдухан започваше да изглежда. За някои това са 30+ години, защото жив пример е това предаване, как 30+ годишни ми изглеждат на "лелички" 40+, за други това са 50+ години и така... докато осъзнаеш какво трябва да направиш и колкото по-рано го започнеш, толкова по-лесно ще ти бъде Simple Smile и приятно след това Simple Smile

Мускулите не са само визия за плажа Simple Smile това е дълголетие, това са хормони, това е тонус, настроение, сила... самочувствие Simple Smile и още много друго...
А те с разходки в планината не се поддържат Simple Smile

# 457
Скрит текст:
... и да продължа в този дух Simple Smile

Ако обърнете внимание в каква среда живеят и работят повечето участници, ще разберете до колко успешно ще могат да продължат и да запазят дори на 50% здравословното темпо.

То е невъзможно да се изолираш и физически, и ментално, ако тези около теб готвят неправилно, поръчват фаст фууд, пият алкохол, нямат нормален режим, късно си лягат, създават напрежение и не знаят как да ти помогнат, най малкото няма как да не ти пречат Simple Smile най-малкото хладилника е общ Simple Smile

Тошето според мен за прогресира в правилна посока, може би тази дама, която и преди е правила такова отслабване... но другите са с много слаба воля и нямат изградени навици и ще бъде "всяко чудо за три дена"

Ама аз тука само негатив пророкувам Simple Smile Simple Smile Simple Smile дано да греша за повечето... но например Ани, като виждам колко лесно манипулируема е и емоционално нестабилна... на нея и трябва нова работа като част от това предаване, за да се държи изкъсо Wink

Не си прав.
Аз не живея в нввмх среда с нввмх хора.
И нямам драма. Ако реше да ям извънрежимно е лично решение.
Всеки ден на работа се яде джънк и какво ли не.
Не ми влияе.

Прекрасен живот. Радва ме. Не се чувствам фрустрирана, нито стресирана Joy
Има дни ако не тренирам и се чувствам ужасно. Примерно ако се разболея от грип или сецна кръста и се дразня страшно. Викам си сега вместо да направя силова, аз тук си лежа.
Или  като не можех година да карам кростренажора много ми беше мъка. Сега мога.
Настройката е много важна.
Диета означава начин на живот.
Няма шанс хранене, което прави човек дебел да го направи слаб.
Няма как за пет месеца да направиш режим, да свалиш и после да си въобразиш, че като минеш на пици и дюнери и ще седиш слаба.
А това дали си млад и имаш или нямаш семейство е оправдание.
Познавам жени с деца и са се запуснали. Това е избор.
Познавам жени с деца, които се поддържат и го правят с кеф. Не са фрустрирани,нито стресирани.
Неслучайно казах, че трябва да се промени отношението към себе си и отношението към храната.
Имам една позната, която е чела за режим кето и нввмх, уж знае, но нищо не прави.
Тя няма промяна нито към себе си, нито към храната. Тя не може да се вгледа в себе си, че тя бърка. Его.
Празни знания са това без практика.

# 458
Navy и всички списващи искам да кажа, че на никого не се обиждам и комуникацията ни е полезна и ползотворна. Възприемам всяко мнение, но не и откровените обиди. С Елора се "сдъвкахме" порядъчно, но си се разбрахме и си останахме приятелски настроени потребители, но откровени обиди няма да търпя, както към мен, така и към останалите.

# 459

Не си прав.
Аз не живея в нввмх среда с нввмх хора.
И нямам драма. Ако реше да ям извънрежимно е лично решение.
Всеки ден на работа се яде джънк и какво ли не.
Не ми влияе.

Статистически съм прав Simple Smile Ти си "пич", от скоро те познавам, но си с дух, воля и принципи и си далече от "ревльовците" в това предаване..

# 460
  • Наблизо
Темата зави в кофти посока.

Ако говорим за участниците,честно казано и при тях е ген кой ще прилича на леличкани кой на чичо.Славко например беше най-тежък и честно казано изглежда доста младолик.Мартин беше като топка в началото и не изглеждаше възрастен.Полито например и слаба и дебела(а тя Никига не е била много дебела) си е баба.Противчева и дебела и слаба има вайб на леля,идва от много кръглото и лице и бузи,които сега отслабвайки пък почнаха да увисват.

За “поддържането” - всички познаваме майки героини (и бащи,ама на тях им е често доста по-леко около врата).Дали са такива,които за сметка на съня си фитнезират,имат супер шанса всичко да им е на хвърлей,неболедуващи деца,постоянен хоум,приятна и лека нестресираща работа,баби винаги на разположение и тн.
Няма нужда на другите да им се начуква канчето,че не успяват да намерят време повече от един-два пъти в седмицата да се “поддържат”.

Най-важното е ментално да си спокоен и в кондиция.Без това и да изнемогваш по цял ден във фитнеса и да си перфектен във всичко друго,ще избие някъде-я хранително разстройство,в депресия ,я автоимунно.
Затова и е хубаво,че участниците работят с психолог.
Защото и яз познавах една перфектна.Цял живот ставала в пет за да тренира и да чисти,после закуска и водене на децата на училище,след това работа,после вечеря,домашни,гладене и ако остане време-спане.Разви бързоразвиваща се деменция на млади години от всичкият този стрес и натоварване.
Затова нищо на всяка цена.

Последна редакция: нд, 27 апр 2025, 19:14 от BeautifulM

# 461
Стана мега досадно това проповядване. Все едно някакви сектанти са налазили темата да обясняват кой е пътят и истината, и живота. И го казвам като човек, който спортува редовно от 20+ г.

# 462
Ани беше + 1.2 кг
Сонай + 0.6
Той отпадна.
Не ми хареса, че Ани не отпадна въпреки че има по-лош резултат. Видя се че яде плодове (в кухнята , сцената с тортата, ядеше киви) между храненията, защо? Хормони не хормони, не е честно. Изглежда доста подпухнала напоследък, сигурно и вода задържа.

# 463
Те казаха с Мартин, че ядат снак. Едва ли е в нарушение на режима. Съмнявам се да са на стриктни 3 хранения на ден. Пък и едно киви има сигурно 50-60 калории, ако е дребно - още по-малко.

# 464
Винаги ми е било интересно като някакви хора, които никога не са били дебели започнат да ми четат някакви лекции. Както беше казал някой по-горе - знаете ли какво е да тичате със 120кг тяло? Аз знам. Знам какво е да тичаш с 60кг тяло. 10 години си задържах 60кг и после се разболях от ковид и станах на 40г и леко полеко нещата тръгнаха надолу. Понякога докато се усетиш какво се случва и нещата са заминали. Отказвам да приема такива хора, които сочат с пръст и казват ооо теб те мързи, оо ти само ядеш и т.н. Айде бъдете малко по-толерантни и разбиращи и по-малко злобни. Цял живот така и не разбрах на някои хора какво им пречат дебелите...

Общи условия

Активация на акаунт