Британска златна късокосместа котка

• 807
  • 26
  •   1
Отговори
# 15
Искам само да обобщя малко как изглежда постът ви отстрани, да видите и вие колко абсурдно звучи всичко
Има една жена, която никога не е имала животно, не си стои вкъщи с месеци, не знае котешките навици, не знае характеристиката на породата, единственото което я интересува е дали бузите на котката ще са големи, като дори не си прави труда сама да потърси нужното и животно.
И има още една жена, която има 2 малки деца и мъж, който не желае котка вкъщи. Има и майка, която вече има животно, чиято безопасност не е приоритет, щом е бягало от вкъщи и не е кастрирано. Но новото животно може да стои там, или в къща, в която не го искат или да пътува през океана на всеки няколко месеца. Неговото психично състояние при цялата тази подмятаница също не е приоритет, важното е  бузите да са големи и да е гушливо???

# 16
Ще ме извинявате, но бягството дори не знаете как се случи. Майка ми нямаше никаква вина и си изплака очите. Не ми говорете за приоритети. Освен това котката избяга малко, след като беше взета.
За останалото съм донякъде съгласна. Заради това пуснах темата. Исках да чуя мнения и гледни точки.
Само не коментирайте майка ми, без да сте наясно със ситуацията.

# 17
О, ако котката на майка ти не е кастрирана, съжителството с мъжка котка ще е чудно. Много по детски ми звучи цяла история. Човек, който често пътува на такива дълги разстояния не е подходящ за стопанин на домашен любимец. За котките си е голям стрес дори напускането на дома, пък какво остава пътуване със самолети - то е шум, клатене, непознати миризми...  Котките по принцип се привързват най-много към един човек, могат да толерират и други, но винаги си търсят техният човек.

# 18
Моята прогноза в случая е, че ако се грижиш за котето през повечето време, то в крайна сметка ще се привърже към теб вместо към реалната собственичка и на твоята приятелка в един момент ще й омръзне този ангажимент и ще каже “какво ще кажеш да ти го подаря и да си остане твое, аз май много пътувам и да гледам коте не е моето нещо”. Да му мисли мъжа, който не обича котки.

# 19
О, ако котката на майка ти не е кастрирана, съжителството с мъжка котка ще е чудно. Много по детски ми звучи цяла история. Човек, който често пътува на такива дълги разстояния не е подходящ за стопанин на домашен любимец. За котките си е голям стрес дори напускането на дома, пък какво остава пътуване със самолети - то е шум, клатене, непознати миризми...  Котките по принцип се привързват най-много към един човек, могат да толерират и други, но винаги си търсят техният човек.
Боже, съвсем изключих. Да, не е кастрирана. Тоест, тя отпада, като вариант. Оставам само аз и съм под голям въпрос. Мъжът ми заради нея може би ще направи компромис, защото тя е като част от семейството.
За пътуванията до САЩ й казах, че не е удачно и ще изтормози животното, още когато ме помоли да търся. Но тя настоява, че нейни приятелки го правят.
Аз какво мога да кажа. Не е за мен котката. Може да звучи абсурдно, но разказвам нещата точно каквито са в нейните представи. Прекарва и месеци и в Испания, но до там поне полетите са кратки и ще си я взема със сигурност.
О, не. Аз котката няма да я осиновя, абсурд. Мога да я гледам, но не и за постоянно.

Последна редакция: нд, 13 апр 2025, 23:36 от Forest rain

# 20
Имам две шотландски клепохи котета. Втората я взехме на 6 месеца и буквално я спасихме от лоши стопани , които са си я взели , но не са помислили за момента в който трябва да пътуват за дълго и просто са решили след свикване в дома да я продадат. Взехме котето много уплашено и му трябваха 2 месеца за да свикне с новия си дом, та дори да се научи как да ходи до тоалетна в пясъка си .Да не говоря , че са пестили от котешка храна и е хранено само с шунка и бут... Просто абсурдно и се радвам , че в точния момент я открихме и още същия ден беше у дома .
Голямата беше на 6години тогава и отне време да свикнат , но вече всичко се нареди както трябва.
Животното е ангажимент с който трябва приятелката ви да е наясно. С това пътуване и често отсъствие от дома котето е обречено на самота.. По - добре да не купува нищо.

ПП иначе Британска и Шотландка са почти еднакви с малки разлики. Котките ми са женски и с много благ нрав. Не обичат да се гушкат , но в същото време спят при нас, най-често при синът ми . Много чисти животинки, не правят бели , или поне моите. И много много красиви .

# 21
Да имаш животно е огромен ангажимент и един от най-важните въпроси, които един бъдещ собственик трябва да си зададе е кой ще гледа животното ако той иска/трябва да пътува някъде.

Няма място за сравнение между пътуване за един уикенд, за седмица и за няколко месеца. Аз нямам котка, но имам куче, което въпреки че е възпитано, е от порода, която не е добре дошла никъде и абсурд да слуша непознат човек, така че и хотел не е опция. Съответно, като пътувам за 2-3 дни остава само вкъщи без проблем. За по-дълго пътуване, свекърва ми идва вкъщи и се грижи за него. Повече от седмица не съм пътувала никъде откакто го взехме, точно защото няма кой да се грижи адекватно за него толкова дълго време.

Мисълта ми е, че 2-3 дни е нищо за куче или котка. В случая с твоята приятелка обаче говорим за месеци. Не познавам човек да отсъства месеци и да има животно и да има и изградена връзка с това животно. Аз затова нямам кон (вече) - защото коня пък абсурд да го оставиш дори за два дена, там е по-сложно и от котката.

Последна редакция: пн, 14 апр 2025, 17:58 от Little Queen

# 22
Разбира се, че ходим на почивки. Близка приятелка се грижи за котките, докато ни няма. Те я познават и са спокойни. Знаят, че ще се върнем след няколко дена.

Но ако ги вземахме с нас на почивка, това би било огромен стрес за тях, който в никакъв случай не бихме искали да им причиним. Това не са кучета, кучето е спокойно, когато е със стопанина си, а котката - когато е у дома си. То едно 5-минутно пътуване с кола до ветеринаря каква драма е, какво остава да се размята котка като багаж по летища и самолети. Който иска да причини това на животинката, явно няма представа от психология и поведение на котката.

Котките са интелигентни, емоционални и чувствителни същества. Толкова лесно е да бъдат стресирани и наранени, а последиците са толкова трудни за преодоляване. Тъжно е, когато хора си вземат животно за плюшена играчка, без да се замислят дали ще е щастливо с тях или не.

# 23
Да, на майка ми котката точно така избяга. Татко е затворил клетката по пътя към ветеринаря. Те живеят в апартамент, но татко има и къща. Минали от там, понеже е трябвало нещо да свърши. Извадили клетката, за да не я оставят сама в колата. Тя се размяукала, майка ми отворила, за да я гушне и тя избягала. После баща ми я намери в двора на къщата, но след две седмици.
Явно куче е по- добър вариант, но тя не желае да го разхожда. Затова иска котка.

# 24
Аз ще й предам информацията, която получих. Ще дам координати на развъдник. И тя ще реши какво да прави. Благодаря за мненията.

# 25
Аз моята част я свърших. Споделих масовото мнение какво е. Изпратих й списъкът с развъдниците. ММ не е съгласен да гледаме животни у нас. Предупредих я, че на мен няма да може да разчита. Не възнамерявам да й се меся и да я разубеждавам. Решила е вече.

# 26
  • Sofia
Заключвам темата.

Общи условия

Активация на акаунт