Промениха ли се хората след пандемията?

• 13 482
  • 355
  •   1
Отговори
# 90
Мила не е временно. Много неща са променени за всички. Особено отношението  между политика и хората. Аз лично преди пандемията имах повече доверие , че политиката се прави и с фокус масата население. От пандемията насам доста се замисля, защото виждам все повече други неща. Често сякаш се ровежда политика в много аспекти независимо от желанието на избирателите  Не съм сигурна дали предното доверие може да се възстанови и не съм сигурна дали това е желателно или вече е жертвано.

# 91
Имам предвид, че най-големият зор е временен, мерките са временни. А след това за всеки може би е различно, но общо взето е кой както си го направи. Аз затова написах "странични ефекти" - да, има ги, но ще се справим с тях. Това е моят начин на мислене и действие и ми помага по-лесно да минавам през подобни катаклизми.

# 92
  • Бургас
За мен има промяна. И аз смятам, че ковид беше тригер. Хората с тази дигитализация станаха още по-асоциални и егоистични. Да не говорим, че вече спокойно всеки може да си измисля, лъже, говори, продава в социалните мрежи каквото му скимне.

Ама това не е резултат от пандемията, а е следствие на някакви други промени.
Ковид промени това, че много срещи вече се провеждат по зуум, много офиси намалиха площта си и оставиха вариант да се работи и от къщи. След пандемията някои фирми и това много бързо промениха и върнаха хората обратно под надзора си, други дават този шанс само на майки, родители. Зависи и от естеството на работата.
Вярно е, че преди Ковид, някои браншове не си и помисляха да работят дистанционно, а то могло.
Асоциален и егоистичен няма как да станеш, ако не си бил. Няма как да станеш и по-екстровертен и по-социален, ако животът не ти го налага. Ковид отдавна не налага да сме егоистични и да мислим за себе си, преди да се покажем в магазина без маска.

Нищо не е променил. И сега се бутат на опашките и застават плътно зад мен. И сега ги питам дали сме заедно и дали случайно не се притесняват, че някой може да е отишъл с температура да си напазарува.  И то бабките, които трябва най-много да внимават за вируси и да не лапнат разни зарази.
Нищо ново не виждам под слънцето. Нито егоизъм, нито асоциалност. Винаги ги е имало тези качества и ще ги има.
Аз затова казвам, че е тригер. Ускори този процес. Иначе хоум офиса е моя мечта, която ковид сбъдна, но не за мен. Това, че вече можеш всичко да поръчаш, да правиш в къщи с помощта на интернет те ограничава да не излизаш. За продаването - има бум на желаещи да правят лесни пари, да препродават примерно боклуци за 5 лв по 50 лв., всеки пети да пише книги , рисува с ИИ , гледа на карти, прави хороскопи и какво ли още не.

Мен ме направи асоциална ковид с това, че ми разби имунната система, здравето  барабар с остаряването и не съм в кондиция да правя някои неща, които съм правила преди.

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 18:05 от Галчудо

# 93
Да, за по-лошо. Повече не вярват на ваксините, на медиите, на учените и докторите. Но това е реално нормалното състояние на нещата. Социалните мрежи евентуално щяха да ни докарат до тук и без пандемията

# 94
За щастие нямам много полудели хора от близките си. Повечето приемаха нещата нормално, без крайности. Честно казано нито ми се говореше 2 години за дезинфектанти, нито за маски. Някои бяха тотално луди, умираха от страх за всичко. Така не се живее.

Чак да се тревожат и умират от страх от най-малката болежка ми иде прекалено, но маските и дезинфектантите заслужаваха своето сигурно място. На мен не ми тежеше, веднъж като свикнах, но аз съм си изпълнителна по природа, какво да правиш. Спазвайки мерките, на мен ми се удаде възможност като беден студент по Ковид време да пътуваме насам-натам, много обрисахме, всичко беше евтинийка, самолетни билети, квартири на без цена. Такъв апартамент си бяхме взели на пъпа на Виена за смешни пари. То няма много значение дали ще спазваш мерки в София, или във Виена, даже там си беше по-защитено заради повечето ваксинирани и носещи маски.

# 95
Че какво трябваше да се направи? Непослушните в концлагери ли?
Поне се видя кой каква стока е.
Няма да забравя в едно село как не искаха да приемат една жена санитарка, че щяла да им донесе Ковида. Щяха да я линчуват, тя не можеше да се прибере да спи. В Англия пък една изкара всички комшии на пътя да спортуват.
Общо взето "лъснаха" хората.

# 96
  • Melmak
За щастие нямам много полудели хора от близките си. Повечето приемаха нещата нормално, без крайности. Честно казано нито ми се говореше 2 години за дезинфектанти, нито за маски. Някои бяха тотално луди, умираха от страх за всичко. Така не се живее.

Чак да се тревожат и умират от страх от най-малката болежка ми иде прекалено, но маските и дезинфектантите заслужаваха своето сигурно място. На мен не ми тежеше, веднъж като свикнах, но аз съм си изпълнителна по природа, какво да правиш. Спазвайки мерките, на мен ми се удаде възможност като беден студент по Ковид време да пътуваме насам-натам, много обрисахме, всичко беше евтинийка, самолетни билети, квартири на без цена. Такъв апартамент си бяхме взели на пъпа на Виена за смешни пари. То няма много значение дали ще спазваш мерки в София, или във Виена, даже там си беше по-защитено заради повечето ваксинирани и носещи маски.

То едно е да спазваш, друго е да се вманиачаваш. В парфюмната тема се избухваше с оферти, защото имаше супер цени.

По темата за промените след пандемията - нощния живот. Промени се облика на града нощем, много заведения вече са в миналото. Някои останаха да работят само петък и събота. Доста клубове затвориха завинаги. До една степен е тъжно. От друга страна много поскъпна всичко, то по-добре уикенд в Италия като цена, отколкото софийски брънч на Оборище. 😁😁

# 97
Скоро в един форум зачекнахме темата за домашни любимци, колко много повече са последните години и колко по безотговорни са стопаните и не чистят след тях, обяснението беше, че много хора са си взели домашни любимци по пандемично време, хем да не са сами, хем да имат повод да излезат (можеше да излезеш да разходиш куче). Но вече са им ненужни и не се грижат толкова за тях

Ама ти остави, а колко има, които си взеха домашен любимец и след Пандемията просто го изхвърлиха от тях си, защото нямат желание да го гледат, много бездомни кучета след Ковид. Направоо. Rage Ние имаме четириного и ума ми не го побира. Това също е последница от Пандемията, изхвърлените животинки. Иначе според мен единствената неадекватна мярка беше да ни забранят по едно време да излизаме на открито, в самото начало беше още, в паниката си го направиха. И други неуредици имаше, ама проблемът при нас беше сЛободията, не неадекватните мерки.
Ние имаме 4 домашни любимеца и не бихме ги изхвърлили за нищо на света.

# 98
  • Out of the Mix
Уха, Злодеида...

Различни животни ли са, или конфигурацията е 3 кучета и 1 котка, 1 куче и 3 котки, или?

# 99
Че какво трябваше да се направи? Непослушните в концлагери ли? ...
И подобно изказване и предложение имаше от един немски политик, в изправителни лагери мисля искаше да ги праща и да им спира пенсиите ... Изобщо не знам какви хора са лъснали, но политиците стигнаха невероятни висини.

# 100
И подобно изказване и предложение имаше от един немски политик, в изправителни лагери мисля искаше да ги праща и да им спира пенсиите ... Изобщо не знам какви хора са лъснали, но политиците стигнаха невероятни висини.
И едни български политици също го казаха в ефир това.

# 101
НАшите пък ако не повторят нещо като папагали . А най-странното е , че знаейки мнението на хората тези политици пак се кандидатират. Какъв човек може да си , който по такъв начин да можеш да не се срамуваш. Изобщо. И да знаеш, че вреди на политиката и пак да пазиш място и да си пазиш гърба. Значи , че или политици стават много странни хора със много странни качества или просто не ги интересува политиката, страната , света, народа ... ами само себе си знаят.

# 102
То и едни доктори всяваха паника със среднощни пресконференции, един (сега политик) ни разправяше, че ще има дефицит на чували за трупове и т.н., но никой не понесе наказание, предвидено в НК.

# 103
Провинението на един не оправдава провинението на друг.

# 104
Абсолютно прав излезе, че сума ти народ умря. Разбира се, забравени са сега, няма нужда да слагаме маски в магазините и достъпа до Гърция не е ограничен - кеф и купон!

Общи условия

Активация на акаунт