Промениха ли се хората след пандемията?

• 13 493
  • 355
  •   1
Отговори
# 105
Умряха защото на българите им беше по-лесно да не спазват правилата и да гледат видеа по социалните мрежи за да не ги е страх. И сега, очаквано, са си извадили абсолютно грешните изводи - не трябва да се вярва на докторите, здравните организации, учените които се занимават точно с това, а трябва да се намират и гледат шарлатани които ни казват това което ни се иска да чуем.

# 106
  • София
Умряха защото на българите им беше по-лесно да не спазват правилата и да гледат видеа по социалните мрежи за да не ги е страх. И сега, очаквано, са си извадили абсолютно грешните изводи - не трябва да се вярва на докторите, здравните организации, учените които се занимават точно с това, а трябва да се намират и гледат шарлатани които ни казват това което ни се иска да чуем.
Моята любима баба почина, заразена от груб и болен болничен персонал съвсем в края на пандемията, а беше ваксинирана, бустерирана и не знам какво още. Влезе в болница заради съвсем друг проблем, който така и не уточниха, само прибраха парите от пътеката и я изписаха болна и обиждана. Още не мога да преживея ужасното им държание. Да не говорим колко брутално деление имаше на наши и ваши хора, и как на разни политици и хора и с връзки им осигуряваха моментално болнично лечение, някои от летището още ги чакаше линейка и имаха гарантирано място в болница, а обикновените хора обикаляха с линейките и лежаха по коридорите- и за двете неща знам от първа ръка.

Моята лична промяна е това, изгубих уважение, навсякъде за всичко трябва да имаш човек.

# 107
Уха, Злодеида...

Различни животни ли са, или конфигурацията е 3 кучета и 1 котка, 1 куче и 3 котки, или?
2 кучета и 2 котки. Обаче... едната котка не знае, че е котка, а мисли, че е тигър. Йоркито е всъщност Кане Корсо в тялото на йорки, а хъскито е полярна мечка... Сложничко става понякога, но какво да правим, те са ни деца. Питай ме в колко квадрата жилище се развива действието Joy

# 108
  • Бургас
Хората масово умираха от неадекватно лечение и отношение. Кадрите се оказаха от други събития. Аз гледах майка ми с много тежка пневмония и въпреки отрицателните тестове съм сигурна, че беше ковидна , но поради по-късния тестване  не излезе, отказала е да отиде в болница и слава богу. Мисля, че нямаше да се върне от там.
След ковид нямам доверие на болниците и на лекарите. Нямаш ли човек , препоръки, може да се пишеш заминал в голям процент от случаите при сериозен проблем.

# 109
Неадекватото лечение ли заразява с болести? Да припомня, че България, една от страните с най-много жертви на милион население, масово отказа да се ваксинира и да спазва мерки.

# 110
  • Бургас
В България проблемът е друг. Заразяването е едно, адекватното лечение е друго. Почти няма човек, който да не се е заразил, колкото и да се е пазил. Да, вирусът е ужасен, много различен от всичко, което досега съм усещала, то дори не е разболяване като това, което ми е познато от преди това , а някаква имунна реакция според моето преживяване,  но уврежда тялото с или без ваксина.

# 111
Е, да, но като знае човек, че здравеопазването е зле, няма лекари, сестри, само матраци, в повечето случаи отношението е лошо, прави всички възможно да се опази (не визирам никого конкретно), като заразяването е въпрос и на късмет. При нас масово не се ваксинираха, имам даже приятели, единици, които отказаха, не носеха маски, после да се обвиняват лекарите, че са те изпуснали е малко...  По едно време даже сърбите ни се подиграваха за отношението към КОВИД.

# 112
  • Бургас
Съгласна съм, човек трябва да е по-предпазлив, но и вманиачаването не полезно. Здрав разум, критично мислене. Хората  масово са с промити мозъци вече и вярват на всичко, което им се казва/ показва. В днешно време лъжата и пропагандата са нещо ежедневно и то за всичко, не само в тази сфера. Сигурна съм, че има хора, които вярват и на историите и картините от ИИ, и на  20-30 годишни коучове, които те учат как трябва да се правят нещата, а ти на 40-50 г.не знаеш.

# 113
Много са факторите и причините за високата смъртност у нас. И нивото на лекуващите, и малкото ваксинирани, и неспазването на мерките... всичко. Но за мен най-голяма вина има манталитетът "важното е моята къща да е цяла, няма значение, че цялото село гори".

# 114
Да припомня, че специално Ковид ваксините не спират разпространението, а намаляват ефекта на болестта. И повечето източници които говориха (някои още говорят) как са безполезни изникнаха в социалните мрежи. Цели групи с десетки хиляди потребилтели бяха заети да търсят "ифнормация" колко са опасни ваксините. Нямаше ни една, поне не голяма, която да търси как да не се заразим или как да изкараме болестта по-лесно.

# 115
Солидарност липсваше, абсолютно. А за пропагандата на мен приятели, които живееха в чужбина, ми разказваха как е било при тях. Ами никаква дезинформация не се е допускала по медиите, никакви конспиративни теории, не е като тук да наизлязат един куп "експерти" и да наплашат хората. И по медиите имаше ужасно много конспирации, не беше само Фейсбук проблемът.

Последна редакция: чт, 17 апр 2025, 09:06 от Анонимен

# 116
За едни това е дезинформация, за други е цензура.

# 117
Ама каква цензура, няма да цитирам статистиките накрая на пандемията у нас и у тях..
а и то само да чуеш как говореха въпросните "експерти" при нас, да не ги назовавам поименно, какъв стил, лексика, изказ имаха и ти става ясно колко са компетентни, но им повярваха хората.

# 118
Ако нямаше цензура лековерните щяха още по-лесно да се разделят с парите и здравето си. В крайна сметка най-гласовитите които искат "free speech" са най-податливи на внушения.

# 119
Ама каква цензура, няма да цитирам статистиките накрая на пандемията у нас и у тях..
а и то само да чуеш как говореха въпросните "експерти" при нас, да не ги назовавам поименно, какъв стил, лексика, изказ имаха и ти става ясно колко са компетентни, но им повярваха хората.

Каква-явна цензура. Напомням за администрацията на Байдън и натискът върху соц.мрежи да цензурират съдържаниет свързано с ковид, в определена посока.Wink

Общи условия

Активация на акаунт