Промениха ли се хората след пандемията?

• 13 536
  • 355
  •   1
Отговори
# 225
5 години съм работила с маска, по 8 часа. Хайде да не си измисляме, колко много са вредни маските.

# 226
  • Melmak
Като беше пандемията, още носех очила. Наааай-гадното с маската не е дишането, а да ти се потят очилата.

# 227
  • Бургас
Всяко нещо трябва да е с мярка. Крайностите и в двете посоки са вредни.Маските са гадно нещо, но в някои случаи трябва да се прежалим.Аз съм с ринит, запушен нос и очила също.В азиатските страни май не ходят само заради вирусите, а заради мръсни въздух и не бех искала да,живея техния живот, нито да ги имам за пример.На луди ги направиха покрай ковида.

# 228
Очилата се слагат над маската, да я притискат. И не се потят. И аз работя с очила.

# 229
  • Melmak
Явно не съм успявала. За мен беше мъка, аз така и не се карантинирах. Тестове като съм правила са излизали -, а според мен съм го карала 3 пъти. И тренирах, и излизах. Според мен някои хора полудяха тотално с тоя ковид. Леля ми отключи паник атаки, но не иска да го приеме и смята, че вдига кръвно. Ходи на кардиолози, здрава е, нищо й няма.

# 230
Маските са изключителен тормоз за много хора! И дишането е сериозно затруднено. 

А защо никой не говореше за редовно проветряване на всякакви помещения? Магазини, транспорт.....
Ами мен пък ми е тормоз да се кача в автобус и всеки втори да започне да кашля и да е без маска. А това си е масово. Да, и аз кашлям, но когато е толкова сериозно гледам да си седя в къщи и бих сложила маска ако няма как да не използвам градски транспорт.

За редовно проветряване не помня в България да се е говорило много, но около ковид редовно чистеха и дезинфекцираха градския транспорт в София. Сега е ужас. Онзи ден се качих на метро влак. Целият под беше окалян все едно някакъв добитък е бил вътре. На мен ми липсва редовното почистване и дезинфекциране. Това не ми харесва, че се върна мърлявщината.

# 231
И аз се надявах културата и хигиената на нацията трайно да се повиши, но уви. Онзи ден един болен индивид в чакалнята при лекаря кашля ли, кашля, подсмърча, естествено всичко това без маска. Защо да слага и да се "мъчи с тия парцали", нали той вече се е разболял? Защо да пази клетите баби до него, които с цялата си сърдечна и всякаква друга патология са отишли на преглед? Няма нужда... Самосъзнание при много хора н я м а.
P.S. За протокола - носех маска навсякъде в затворени помещения и се ваксинирах няколко пъти, май общо 4. Не се разболях от ковид нито веднъж, както и от други вируси. Сигурно просто съм извадила късмет. Simple Smile

# 232
  • Пловдив
Да, ама имаше хора, които ги беше страх да не ги карантинират вкъщи, затворени, сами, и си ходеха болни на работа. Лични впечатления споделям.

Карантината беше отвратителен и небивал тормоз! 3пъти прекарах ковида без никаква регистрация и никаква карантина. Лекувах се съвсем навреме и компетентно, както и моите близки. Никакви последствия от ковида нямаме. Наистина беше жалко, че никой от телевизионния екран не съветваше населението да се лекува незабавно и компетентно.
Ама ти. Обаче у нас - мъжа ми беше в ковид отделение и едва не умря. Никога вече здравето му няма да е същото, при него има последствия в сърцето. Изглежда завинаги.

# 233
Лечението си е лечение, но нещата опират до организъм и имунитет. Половинката се разболя най-напред (малко преди датата ни за ваксина). Изкара го умерено тежко у дома. Аз на първо време припках и помагах, докато после не се сринах по-зле. Бях в болница и изкарах съвсем нелеко. Трудно ми е да кажа дали има последствия обаче. Тоест има, ама дали са от Ковида или ЕГН-то кой да ти каже?

После карахме още по 2 пъти леко.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2025, 19:11 от Черна станция

# 234
Да, ама имаше хора, които ги беше страх да не ги карантинират вкъщи, затворени, сами, и си ходеха болни на работа. Лични впечатления споделям.

Карантината беше отвратителен и небивал тормоз! 3пъти прекарах ковида без никаква регистрация и никаква карантина. Лекувах се съвсем навреме и компетентно, както и моите близки. Никакви последствия от ковида нямаме. Наистина беше жалко, че никой от телевизионния екран не съветваше населението да се лекува незабавно и компетентно.
Ама ти. Обаче у нас - мъжа ми беше в ковид отделение и едва не умря. Никога вече здравето му няма да е същото, при него има последствия в сърцето. Изглежда завинаги.

Не само аз, а и всички мои близки. Никой не е стигал до болница. Вероятно имунитета и гените имат значение. Но аз не забелязах това, което написах по-назад-да се повтаря многократно на населението да се лекува незабавно и компетентно. Тогава няма нужда и от болници. Дори лечението го уговаряхме по телефона с моя близка, която лекуваше точно такива болни. А личната я уведомявах, че сме го прекарали. Не разчитах на нея да ни лекува.
Маската беше непоносима за мен и навсякъде бях без маска. Личната беше принудена да ми носи зелените рецепти на входа на болницата. В супермаркетите влизах след 21ч., когато почти нямаше хора и за маски не е имало разправия. Но веднъж по Витошка се карах с полицаи точно заради маската! Съвсем бяха откачили на тема маски и в началото им се щеше да ходим по улиците с маски!!! Това, ако не е средновековно мислене и неграмотност, какво е?
В Германия може и да се е проветрявало, но не и тук. Дезинфектантите нямаха такова значение като проветряването. Откакто се помня в транспорта винаги е било мръсно.
Почти всички мои приятели и познати прекараха ковида кой с ваксина, кой без.......

Последна редакция: пт, 05 сеп 2025, 23:56 от vl

# 235
  • Пловдив

Не само аз, а и всички мои близки. Никой не е стигал до болница. Вероятно имунитета и гените имат значение. Но аз не забелязах това, което написах по-назад-да се повтаря многократно на населението да се лекува незабавно и компетентно. Тогава няма нужда и от болници. Дори лечението го уговаряхме по телефона с моя близка, която лекуваше точно такива болни. А личната я уведомявах, че сме го прекарали. Не разчитах на нея да ни лекува.
Маската беше непоносима за мен и навсякъде бях без маска. Личната беше принудена да ми носи зелените рецепти на входа на болницата. В супермаркетите влизах след 21ч., когато почти нямаше хора и за маски не е имало разправия. Но веднъж по Витошка се карах с полицаи точно заради маската! Съвсем бяха откачили на тема маски и в началото им се щеше да ходим по улиците с маски!!! Това, ако не е средновековно мислене и неграмотност, какво е?
Чакай малко, аз не казвам ВСИЧКИ. Ти казваш всички, "всички твои близки". Е, аз ти казвам, че някои от моите най-близки за малко не умряха и имат последствия от Ковид. Или аз лъжа, че мъжа ми е бил болен от Ковид? За мен карантината не е била достатъчно строга и хората малко си носеха маските. Носенето на маска не е непоносимо, стотици хирурзи в България, хиляди по целия свят влизат всеки ден и оперират с часове с маска.

Беше точно преди ваксините. Едва после се ваксинирахме. Ваксините за Ковид не спират да се разболееш, а подпомагат по-леко протичане.
И да приемем, че сме с лоша генетика, явно има такива хора, не заслужаваме ли да живеем?

# 236
Хах сравнения явно не пасват на някого.
Янтра . Всеки заслужава да живее. Обаче не може да се обвиняват живеещите . Тeзи мъдреници 3г. по-късно кой обожавал маски и кой трябвало да носи от солидарност и подобни ми се виждат страшно ненужни.
Не може да се спре разпространяване на вируси между хората. Всичко покрай короната го показа.

Обаче мен друго ме притеснява напоследък и то е, че непр. чувам за болестта рак. Вече не мога да заговоря някой без да ми каже, как или е болен или бил болен или негов близък е болен от рак. Не знам с какво и как да го свързвам, но преди пандемията такова нещо не съм срещала. Нали питате как се промени ... та за мен така се промени.
Не знам каква маска може да се препоръча срещу това.

# 237
  • Пловдив
Хах сравнения явно не пасват на някого.
Янтра . Всеки заслужава да живее. Обаче не може да се обвиняват живеещите . Тeзи мъдреници 3г. по-късно кой обожавал маски и кой трябвало да носи от солидарност и подобни ми се виждат страшно ненужни.
Не може да се спре разпространяване на вируси между хората. Всичко покрай короната го показа.
Не може да се спре, но да се ограничи разпространението и оттам смъртността - може. За мен това показа ситуацията.

# 238
Белла, защо пишеш глупости? Никой не умира от удоволствие да носи маска. Но има хора, отговорни към здравето си и отговорни към здравето на околните.
Който е носил маска с цел защита, както трябва, не под носа или защото има изискване за маски, се е предпазил. Със сигурност не е стигнал до болница.

# 239
Ако са носили правилно маска, как са се заразили ?

Общи условия

Активация на акаунт