Промениха ли се хората след пандемията?

• 13 516
  • 355
  •   1
Отговори
# 300
Ковид ваксини реакцията беше от ден до пладне, 1 вечер само ме втресе и то след първата, след следващите нищо не ми се случи. А и Ковид минах почти без симптоми

# 301
Няма вече реакции след ковидните ваксини.

Аз ако си сложа, със сигурност пак ще се случи какво ли не. Последно, лятото направих реакция към профилактична ваксина за бяс. На всяка една от трите дози ръката ми беше червена и ме сърбеше по цяла седмица. От ковид ваксините имам не просто реакция, от грипните също - последно бях 24 часа на легло с 39 темп. Самият ковид ваксинирана или не - не карам леко, но не стигам до болница. Ако се разболея от грип (ваксинирана или не) съм на ллегло. Съответно за мен с ваксина, без ваксина все тая.
Какво е общо състоянието на човека, имунитета му, как му протичат заболяванията е строго индивидуално и  от там вече  как реагира на ваксина и как боледува ваксиниран още повече. Не знам защо в тази тема всеки гледа от своята камбанария, но прави глобални изводи.

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 09:15 от _re_ge

# 302
  • Другата България
То да е само в тази тема.....
Вероятно това е нормално за анонимно общуване, но няма как да е убедителен аргумент за защита на гледна точка.
По принцип.

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 09:17 от Merri_An

# 303
Аз не се ваксинирам никога за нищо. Мъжът ми  обаче след ваксината за ковид не се е разболявал от нищо и сенната хрема му изчезна. Това вече е четвърта година, беше от първите ваксинирани.
Според моите данни емболия обаче направиха ваксинирани хора, а не неваксинирани. Това по повод китайския случай разискван в темата

# 304
Странични ефекти могат да се появат след пиене на антибиотик, примерно. Имах тази година сериозен Крон пристъп защото ми се наложи за пръв път от години да вземам антибиотик. Хора всякакви и реакции също така всякакви.

# 305
На мен пандемията ми показа истинското лице на част от фирмите в България. Някои до последно не искаха да пускат в хоум. Моята тогавашна не пусна част от служителите си, не знам на какъв принцип. Имаше и мишкарски истории - караха ни да се крием от проверяващите полицаи. Това голяма, западна фирма уж, не ЕТ Иван.

А за ваксината - аз се въксинирах с онази ваксина, която спраха. И я спряха буквално 10 минути след като ми я биха, супер "късмет"!
Не бих си сложила отново, но грипна бих.

# 306
Kamelia, да не си мислила, че на големите фирми им пука за здравето на служителите или изобщо за тях самите? Просто искат да работят, ако може повече за по-малко пари. Аз реално толкова се радвам, че дойде локдауна, защото буквално преди него животът минаваше само в работа и пътуване до работата. След него е различен, поне за хората, на които не им се налага да си губят деня в пътуване до работа и обратно. Но мисля, че това е бъдещето за все повече хора и фирми, и изобщо хората ще потвърсят отново връзка с природата.

# 307
  • Варна
След локдауна много хора са супер притеснени.
Тези дни майка ми лежа в инфекциозното с ковид и доколкото разбрах първи случай за сезона. Лек случай, но майка не може да пие лекарства заради алергия.
Но първо трябваше да минем през личната с току що направения тест. Една жена от чакащите много се притесни, помоли да мине преди нас. Няма проблем. Не ѝ знам историята. Но тази притеснена жена нямаше маска. А чака пред лекарски кабинет. Обаче стриктно следеше моята майка да я носи правилно.
За мен много голяма част от информацията по време на локдауна беше изкривена и манипулативна.
Всички ваксини досега имаме, но ковид ваксина-не.
Нямаше нито едно лице, на което да повярвам какво се случва наистина.

В дните, когато тук се разшумя за смъртоносен вирус, моят мъж все още беше в Китай, даже близо до Ушан. От мен научи за истерията и успя да се прибере няколко дни преди да затворят границите. Толкова за новините, с които ни заляха тогава.

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 18:28 от Стейси Грей

# 308
А защо с този лек вариант се е наложило да бъде в болница?

# 309
  • Варна
Дева, уточних го в предния коментар. Алергия.Животозастрашаваща ако даже пие един парацетамол за температурата.

# 310
Не знаех, че съществува алергия към всички лекарства. Много неприятно.

# 311
  • Варна
И аз не вярвах, че има друг, ама приеха още една жена с друго заболяване и алергия към всичко.
Такива пациенти трябва да са постоянно под наблюдение и урбазон.
Нали, и да не са взели лекарство, пак може да се стигне до задушаване и шок.
Викала съм линейки за майка, винаги идват до 10 минути

# 312
Получихме чудесен урок, че сме прашинки, а битието ни миг.
За съжаление много хора имат краткосрочна памет и продължават постарому.

# 313
  • София
Помня как една позната, която често пътуваше до Китай изведнъж получи емболия без никаква причина. Лекарите направо бяха в потрес. Това беше поне година-две преди пандемията и жената почина.

Сега мислим, че може би е ставало въпрос за ранен, неустановен случай на коронавирус, като се има предвид къде е пътувала. Нали някои пациенти с Ковид правеха емболия.

Бих искала да видя Китай, но след нейния случай все отлагам.

Емболия не е рядко явление при дълги полети. Пише го навсякъде.

# 314
В дните, когато тук се разшумя за смъртоносен вирус, моят мъж все още беше в Китай, даже близо до Ушан. От мен научи за истерията и успя да се прибере няколко дни преди да затворят границите. Толкова за новините, с които ни заляха тогава.

Познавах човека, който донесе ковидЪ от Ушан. Отиде си доста бързо и съвзем неочаквано. Остави жена, малки деца. Толкова за истерията тогава. Обясних си, защо две седмици преди това мнозина азиатски туристи във Виена бяха със "скафандри". Не им се е струвала истерия.

Общи условия

Активация на акаунт