Промениха ли се хората след пандемията?

• 13 478
  • 355
  •   1
Отговори
# 345
Съжалявам, Янтра, дано всичко със сина ти е наред Heart Exl

# 346
  • Пловдив
Съжалявам, Янтра, дано всичко със сина ти е наред Heart Exl
Така ще я кара. Но грипа, както и Ковида, не са безобидни. И двете са нанесли щети на моето семейство.

# 347
  • Deutschland/HE
Янтра, какво препоръчват лекарите? Да се ваксинира ли в бъдеще против грип или не?

Херпес Зостер е много коварен. Познавам човек, който го удари в очите. Обмислям да купя и донеса на майка ми, защото явно в България няма да започнат да я продават.

# 348
  • Пловдив
Да се ваксинира. Иначе на нормалния живот в момента не му пречи. Лечение няма. Умерено спортуване и нормален начин на живот. Не става за професионален спорт. Не е толкова сериозно, но го има.

# 349
Единствената ми братовчедка, която не беше ваксинирана, кара много тежък КОВИД, в болница, с тежки двигателни увреждания, едва се възстанови. Обаче след време получи херпес зостер, големи мъки, болки, страшно беше. После пак някакъв вирус хвана, близките ѝ не са я тествали, но дали вследствие на херпеса, или просто от изтощения организъм, разви бъбречна недостатъчност и си отиде на 66 години.
От ваксинираните никой не е карал в тежка форма, камо ли в болница. Леля ми и майка ми са със сърдечни проблеми, по на 80/85 + години.

# 350
Единствената ми братовчедка, която не беше ваксинирана, кара много тежък КОВИД, в болница, с тежки двигателни увреждания, едва се възстанови. Обаче след време получи херпес зостер, големи мъки, болки, страшно беше. После пак някакъв вирус хвана, близките ѝ не са я тествали, но дали вследствие на херпеса, или просто от изтощения организъм, разви бъбречна недостатъчност и си отиде на 66 години.
От ваксинираните никой не е карал в тежка форма, камо ли в болница. Леля ми и майка ми са със сърдечни проблеми, по на 80/85 + години.

Ние без ваксина не карахме тежък ковид. Майка също, над 80г. възраст. Обаче се лекувахме незабавно и компетентно. Точно този въпрос стои за твоята братовчедка. Доколко е закъсняла с лечението, за да стигне до болница? Доколко е било компетентно? По-отношение на следващите вируси въпросите са същите.
Мазнейкови умориха майката на един приятел. Той им дал 2000лв. с надеждата, че ще я лекуват качествено! Не е разбрал, че парите не са най-важното, а аз му обяснявах тези неща и нашия опит преди майка му да закъса.

# 351
А при бурна реакция на ваксина срещу Ковид бихте ли рискували с такава за менингит? Гледам, че във Франция много си ги поставят, у нас не е разпространено. Бих си поставила, но ме е страх да рискувам.

Иначе смятам най-после да си сложа срещу грип, че почти всяка година си карам по един.

Имам антитела за цитомегаловирус и инфекциозна мононуклеоза и за двете IgG, но не и IgM, направо съм в ужас тези дни след резултатите. Хванати от Белгия със сигурност, в моя институт бяха много разни вегани, които бяха антиваксъри и тогава изкарах нещо на крак.

# 352
Гледам, че във Франция много си ги поставят, у нас не е разпространено. Бих си поставила, но ме е страх да рискувам.

FSME ли визираш? Ние сложихме защото при нас е рисков район ,а сме много сред природата .
Не съм сигурна до каква степен има и няма проблеми. По време на първата ваксина, а те се слагат 3 и след това през години опресняващи, мм получи проблеми с  щитовидната и кръвно. Но тогава имаше и доста стрес в службата . Всичко се размина и вече 20 г. няма никакви проблеми и има всички опреснения на ваксината. Но не мога да дам или не препоръка. Всеки за себе си.

DeVa® разбрахме , че имаш мисия, разбрахме. Браво!

# 353
На мен пандемията ми се отрази екстра, като изключим първоначалния страх, че съм хронично болна и мислех, че няма да издържа на тази нова болест. Много преди това се бях затворила принудително вкъщи покрай кризи и болки и се чувствах единствена на света. Неприятно изживяване. С ковид се почувствах, че н съм сама.
Ваксини - да. Убеден проваксър съм и съжалявам, че живите ваксини вече са ми забранени, всичко друго слагам. Вярвам в традиционната медицина и разчитам само на нея да ме крепи и пази. Това не ми пречи да вярвам в живота след смъртта и в прераждането, тъй като видях и такова мнение покрай антиваксърите. Нямат общо. Човек, който е бил по средата между екстровертите и интровертите може да се изолира напълно у дома, защото ходенето не само му е трудно, но понякога и силно болезнено. Казвам го от личен опит.

# 354
  • София
Има различни типове менингит, и различни ваксини. Специфични са за региона. За БГ е една, за Англия може да е друга. Най-добре е консултация с лекар, както и да имате идея къде ще пътувате.

# 355
Има различни типове менингит, и различни ваксини. Специфични са за региона. За БГ е една, за Англия може да е друга. Най-добре е консултация с лекар, както и да имате идея къде ще пътувате.
В нашето регионално РЗИ, лекарят, който  консултира ( в консултативен кабинет), беше супер неадекватен. Наложи се да търсим и четем. Алерголожката, при която попаднахме в кабинет за ваксинация против бяс, беше 100 пъти по в час.

Последна редакция: пн, 22 сеп 2025, 22:54 от _re_ge

Общи условия

Активация на акаунт