Боледуване на децата ни - тема 89

• 18 564
  • 786
  •   1
Отговори
# 90
Бръм,и него съм го пила,но не ми помага.Тя доки изписа прахчета,че по малко дразнят стомаха.
Аз в момента съм с такива гадни болки и ме боли и дъх като поемам и крака ми изтръпва.

Дани, има по-лека алтернатива на Кетонала. Мисля беше Кетопрофен. Малко по-бавно обаче действа и по-малко държи като болкоуспокояващо.

toni1189 при нас започна с Т и главоболение и леко подкашляне. Няколко часа по-късно се запуши носът и подкашлянето стана кашлица това първият път. Сега само главоболие с Т, която вдигна еднократно и накашляне, което отшумя. Също задна хрема, но лека. Но преди да му направя теста на третият ден, педи му изписа бисептол и инхалации започнах и пресякох процеса

Последна редакция: ср, 16 апр 2025, 13:28 от emiliq.nikolova88

# 91
Въпроса ми е до майките, чиито деца са изкарали РСВ вирус. Как започна всичко? Лека полека с кашлица или ударно? Имаме няколко деца кашлящи в групата, тестове не са правени. Моето дете се позакашля ту сухо ту влажно няколко пъти вчера, през нощта и тази сутрин. И имаха ли температура?

Малката беше болнава месец по-рано,два-три дни леко сополива и подкашляше,после два-три дни няма нищо.
В последствие когато вече се разболя официално вечерта започна да кашля повече, сополите май се появиха после,вдигна температура след два дни някъде. Доста бързо се развиха нещата и стигна до болницата,но не започнахме инхалации от ден едно,което отчитам като лекарска грешка.

Последна редакция: ср, 16 апр 2025, 11:12 от Antilop_9723

# 92
При нас RSV започна с прозрачен сопол 1 ден, после кашляне, когато спи, от секрета. На втори и трети ден лека температура - 37.4. После увеличаване на кашлицата, направо гъгнеща и влошаване на състоянието, покачване на температурата до 40....

# 93
Боже, ужас. Направо съм в тих ужас.. това кашляне дето го има тука от вчера не ми харесва какво ще се окаже 😭😭😭

# 94
Ами 1 тест за РСВ да се вземе и да се направи например утре.

# 95
Боже, ужас. Направо съм в тих ужас.. това кашляне дето го има тука от вчера не ми харесва какво ще се окаже 😭😭😭

Стискам палци каквото и да е да минава бързо!Правете инхалации.

# 96
При моето РСВ започна с постепенно нарастваща кашлица, ту по-суха, ту по-влажна, неопределена. Леки сополи, които после станаха много обилни, жълти, гъсти и накрая слагахме и антибиотични капки. Температура вдигна 2 дни не висока, до 38.2-3, не съм давала нищо за нея, защото сама я свали.

# 97
Аз се опитвам да намаля салутамола на моето. Днес не е инхалирал, обаче повърнал и главата го боли. Мен тази комбинация много ме притеснява. Реално 8 седмици не оздравява това дете.

# 98
Рейна, звучи ми като нов вирус. Има ли как някой да ви го е лепнал?

# 99
Дребния кашля влажно. В кои ситуации се прибягва до инхалации с пулмикорт? Нямам опит с кашлиците.

# 100
При моите деца РСВ започна с влажна кашлица, сутринта, която до вечерта при малкия стана суха и вдигна температура. Постепенно ставаше все по-зле. Големия мина само с кашлица, но и на него правих инхалации с пулмикорт. Аз бих направила тест и ако излезе РСВ, най-добре да се започнат инхалации с пулмикорт, а ако детето е под 5г и с вентолин. От нашата група имаше деца, които за 24ч направиха пневмония.

# 101
Рейна, звучи ми като нов вирус. Има ли как някой да ви го е лепнал?
Няма друг вкъщи пу пу..тази седмица е във ваканция, така че отпада да е от училище, не е имал с друг контакти. Ако знам, че е някакъв чревен ще ми е по-спокойно.

# 102
  • shumen
Тони,при моя РСВ започна с кашлица и Т.Хрема се появи по късно.
Емилия,доки Кетонал изписа и излишно каза саше,че не дразни стомаха.Днес го пих с пробиотик и е малко по добре положението.Но не знам боли ме кръста и гърба и не минава още и ако продължава след Великден ще ходя пак и ща не ща ще вземам болнични.
Рейна,ужас 8 седмици.Какво ще е това чудо?

# 103
Тонш, пулмикорта е при суха спастична кашлица,целта е да отвори дихателнити пътища и да се отхрачи по-лесно.
И аз съм в сюпа с детския вирус. В пълен синхрон и аз и голямата се разболяхме. Глави ни болят и гърла. На нея сутринта и се гадеше, но за кратко. Температура и аз вдигнах ниска по едно време, но с нурофен живнах. Сега се надявам да не сополясаме 🤣 днес времето хубаво, поседяхме навън, голямата иска да потича, ама не може, изморена, няма сила, та поседяхме си като баби на пейката...

# 104
Аз от три  часа съм със зверски цистит момичета. Такова чудо не ми се е случвало чак. Супер силни болки и пикая кръв. Кошмар е 😭😭

Общи условия

Активация на акаунт