Боледуване на децата ни - тема 89

• 18 550
  • 786
  •   1
Отговори
# 735
И аз мисля, че не варицела. Обаче какво е?! Много ми е необичайно... Затова се колебая между педиатър и дерматолог. Бих завела и при двата специалиста, но плащам почто всеки един преглед и излиза прескъпо Sad

# 736
  • shumen
Барбалена,варицелните пъпки са с връхче.Според мен не е това при каката.Други симптоми има ли?

# 737
  • до най-прекрасния мъж
Привет, прощавайте за рязкото включване, но прочетох за гнойните пъпки. Детето пило ли АБ в последните седмици?
При мен от Клацид се получава обрив само по шията, деколтето и лицето. Обривът избива след като приключа приема на АБ до около седмица горе-долу. Точно гнойни, несърбящи пъпки, не много на брой, но се появяват постепенно - първо 2-3, после още 2-3 и така докъм 15-20.Първият път помислих, че е от самото заболяване, но вече втори път пия в последните 5 г и само от този АБ имам такъв ефект.

# 738
Здравейте...мислех, че този ад с вирусите отшумява, ама явно не. От петък децата в градината са с вирус, моят 2 дни имаше само прозрачен секрет, а другите- температура. Мислех, че ще се разминем леко, но от вчера е с влошена кашлица и 39 и нещо. Редувам нурофен и панадол. Понеделник го преглеждаха, дори гърлото не беше червено. Каква е тази гад...

# 739
АБ пи преди два месеца, единият беше точно Клацид, а другият Уназин... Но надали е от тях, че мина много време.

Не са варицелни пъпки, както и предполагах...Бяхме на педиатър с опит с варицела и ваксини.

# 740
  • Пловдив
И аз мислех, че топлите месеци няма респираторни вируси, а сега сме всички болни, а малкото е на аугментин и инхалации с вентолин и пулмикорт..

# 741
Че то не е особено топло все още.

# 742
  • shumen
То точно това време разболява.Сутрин е хладно,а през деня топло,но духа.
Барбалена,не са от АБ тия пъпки и според мен щом са минали 2 месеца.
So close,заведи го пак за слушалка,ако трябва утре.

# 743
So close, така започна и при нас малкото и после изкара 6 дни с температура и жестока кашлица с повръщане на секрет, още не може да се изчисти втора седмица а и пие Бисептол,уж заради Мораксела в носа, значително количество,не масово,но съм сигурна че е вирус./при нас/
 За тези 6 дни два пъти го водих да го слушат,така кашляше ужасно.
Защото 5 дни след него се тръшна и таткото и аз...
Явно е някакъв нов бацил който върлува в момента...защото гледам по снимки,че половината група от ДГ липсва.
Мен ме удари в гърлото, а Мм на кашлица   ние бяхме без температура, за разлика от малкото.

.

# 744
Teriska, как сте сега?

При нас нощта сякаш мина по-леко от миналата, кашлицата намаля малко, но според мен, защото правим инхалации с Пулмикорт. Опитахме само с физиологичен преди това и нещата ставаха по-зле.

danaeka, да, те го слушаха в неделя последно, утре сигурно или петък най-късно ще го водим. Той е склонен да прави бронхити. След вирус имаше бронхиолит през декември и после през март (тогава 1 лекарка ни наплаши, че е пневмония, но две други казаха, че не е стигнало дотам). Дано сега мине по-леко или поне не е по-тежко.

Пожелавам на всички по-спокоен ден и с по-малко болести. Скоро ще пусна нова тема.

# 745
  • shumen
Teriska,как сте?Дано скоро минава при Вас.
So close,моя е същия.За 12 години има доста пневмонии и бронхити от нищото направо.

# 746
И моят от вчера е с кашлица . В Понеделник прокашля два три пъти ,вчера вече сериозно взе да си кашля (макар ,че като спи не се обажда изобщо) , днес го водих на лекар ,няма хрипове ,няма гърло ,температура няма ..изписа Флудитек. Аз ли имам чувството или след приема на този сироп (час след това )кашлицата още повече се усили? Така ли действа ? Изписа и Изопринозин . Вие давате ли го този имуномодулатор ? Много различни мнения четох и не знам дали да изчакам с него .

# 747
Да, след Флудитек от ЛЛ така се разхлопаха децата, че едва ги овладяхме.
Трябва да се внимава, много втечнява сркретите, от УНГ са ми казвали, че трябва да е съвсем за кратко.

Едното дете гълта секрети и ок, разминахме се само с педиатър.

Другото с проблемна носна сливица, не гълта, а складира секрети, не може да издухва, стана един затворен кръг от секрети - неовладян сопол, пълни уши.
Днес ни изписаха от УНГ, бяхме на вливки, сега продължава вкъщи

# 748
Да, след Флудитек от ЛЛ така се разхлопаха децата, че едва ги овладяхме.
Трябва да се внимава, много втечнява сркретите, от УНГ са ми казвали, че трябва да е съвсем за кратко.

Едното дете гълта секрети и ок, разминахме се само с педиатър.

Другото с проблемна носна сливица, не гълта, а складира секрети, не може да издухва, стана един затворен кръг от секрети - неовладян сопол, пълни уши.
Днес ни изписаха от УНГ, бяхме на вливки, сега продължава вкъщи

Хм. Той си беше с влажна кашлица още от вчера и храчки , споделих й изрично ,че не кашля дразнещо и лаещо …дори се изкашля в кабинета и тя ясно го чу … започвам да се замислям защо точно този сироп са изписали? Не е кашлял сухо изобщо. Оффф то има ли вече педиатър на който можеш да вярваш…
Сега ме накара да се замисля дали точно този Флудитек е най-подходящ в неговия случай или да търся заместители.

# 749
Изопринозин съм дала няколко опаковки от октомври до март. При всяко сериозно боледуване ни изписаха. Сега при последното не дадох, защото ме е страх да не му претоваря организма, малко почивка правя поне от това...Иначе при нас помага.

Общи условия

Активация на акаунт