Включвала съм се и в предишните теми по различни въпроси,но сега искам да ви обнадеждя.
Преди 3 г и няколко месеца ми откриха висок пролактин и назначиха ЯМР с контраст. Нищо не излезе на резултата,но въпреки,че пролактина ми беше над 1000 всеки път доктора ми изписа достинекс. На втория месец забременях и родих здраво детенце. Веднага след като ми се намали пролактина ми се повиши прогестерона по естествен път. След като родих и мина време пак направих ЯМР и вече беше видим микроаденом, според ендокриноложката се е показал след раждането и хормоните.
Започнахме отново прием на достинекс и отново забременях (беше планирано ако се случи да задържим бебето и не се пазихме). Родих и втората си рожба и сега съм с две породени бебета. Кърмих 5 месеца и спрях принудително кърменето с 2 хапчета достинекс, направихме ЯМР и микроаденома не се е изменил. Сега започваме лечение с достинекс и след 8 месеца пак контролно ЯМР.
Въпроса ми е, какви са рисковете от приема на достинекс, на какво може да навреди той? Приема ще бъде половин хапче на седмица.
Пиша това и да обнадеждя и споделя,че при нас няколко години не се получаваше и веднага след приема на достинекс забременях.