Висок Пролактин и аденом на Хипофизата -9

• 2 261
  • 84
  •   1
Отговори
# 60
Замисляли ли сте се от какво се поражда този аденом,които толкова много жени вече имаме? Има ли някакви изследвания,доказателства или предложения от учени и доктори. На какво се дължи това ,че толкова голям процент вече имаме това нещо и дали навремето също е било така ,но просто не са го знаели хората? Това от новите заболявания ли е или си е било и преди така..

# 61
  • Пловдив
Не съм чула...сякаш на някой му пука! Това е като всички други нещица...отключва ги нещо си, ама мълчат. За мен имат вина Чернообил, поне за моя набор, че и не само, ваксини, храна и какво ли още не...
Все едно някой дава отговор на въпроса защо толкова двойки имат репродуктивни проблеми? Щото аз покрай опит открих висок Пролактин, не че ми помогна смъкването, ама нали...

# 62
Храната, обездвижването, изкуствените материи и материали,  замърсената вода, почва, море, въздух. Забързаното ежедневие. Стреса от всекидневния трафик, графици за работа,  автобуси. Стрес,че не можеш да си облечеш децата, че не можеш да си оправиш зъбите . Химията в пакетираните храни. Тор и др в пресни храни. Крива свекърва, болни роднини....

Като се получи пакет от горе изброеното плюс начина на хранене и някой измислен вирус,  който също ти изменя клетките се получават всякакви болести.

# 63
Здравейте отново.
Аз имам един въпрос,  понеже ендокриноложката ми каза,че достинекса е  допаминов агонин,тоест действа като депресант и има вероятност от леки депресии. Обикновенно тук всички пием по половин хапче на седмица или на 10 дни. Може ли да споделите с годините и натрупване на хапчето усещали ли сте подобни изпадания в депресия или е твърде малка тази доза. Също така посещавате ли кардиолог защото хапчето вероятно вреди на сърце и бъбреци. Изобщо моля да споделите опит за странични ефекти. То е ясно,че ще се пие но поне да сме запознати на какво вреди и да разменим опит. Аз започвам достинекс за 3ти път,защото първоте два пъти заченах на буквално втория месец от приема му. Сега вече не целим бебе и започнах лечение от 3 месеца по половин хапче на 10 дни. Аз винаги съм си била ревлива и чувствителна преди и по време на цикъл,но днес бях на преглед и изговорихме това. Та.. в годините прием на достинекс някой забелязал ли е депресивни състояние и вашите доктори какво казват.

# 64
  • Пловдив
Това за първи път го чувам...
Не съм усетила такива настроения. Имам си ги, ама няма да е от това Simple Smile
А бъбреците си имам проблем също от преди.

Аз съм в др.чуденка...тъкмо си мислех, че намерих читава докторка, тя не отговаря. Решихме са спра за месец Достинекса и да пусна изследване. Така направих, но ми е висок резултата Confused Писах и как да продължим...няма отговор. Идеята е да го спирам уж.

# 65
Благодаря за отговора по моя въпрос.
Защо е дошъл момента на спиране? От колко време го приемате?
Ние се разбрахме да приемам 1 година сега и да направим ЯМР за да видим дали ще се е смалил и тогава ако има резултат да просъшжим терапията,ако ли не да се спре защото можело да е от някакъв вид които не се влиае и тогава нямало смисъл да пия хапче. Но пък от 3 месеца го пия и имам 3 поредни цикъла точни ,без ПМС иначе преди по 10 дни мъки и зацапване и болки,после 7 дни цикъл и то отиде 1 месец .. понякога прескачаше, супер ниски нива на прогестерон съответно и невъзможно забременяване.

Това за първи път го чувам...
Не съм усетила такива настроения. Имам си ги, ама няма да е от това Simple Smile
А бъбреците си имам проблем също от преди.

Аз съм в др.чуденка...тъкмо си мислех, че намерих читава докторка, тя не отговаря. Решихме са спра за месец Достинекса и да пусна изследване. Така направих, но ми е висок резултата Confused Писах и как да продължим...няма отговор. Идеята е да го спирам уж.

# 66
  • Пловдив
Доста години са...може би 6.
Пак ще го пия, отговори ми...по 1/2т на 7-10 дни.

# 67
Аз не съм забелязала някакви промени в настроението или депресивни състояния от Достинекса.От толкова малка доза едва ли би имало такъв ефект освен ако човек не е предразположен към депресивни състояния според мен.Пробвала съм да го спра, но аденома не изчезва.На втория месец пак пролактина си скача висок.

# 68
  • Пловдив
То няма как да изчезне...идеята е да не расте.
Док каза, че ако след 3 поредни г. ЯМР няма промяна в размера или се свива, се предприема спиране...ама явно не става.

# 69
  • Пловдив
Когато аз се лекувах през 90-те години съм пила Бромокриптин, на по- късен етап ми носеха от Европа Достинекс.
Пиех по таблетка на ден и съм нямала депресивни мисли и състояния. Само адско главоболие от Бромокриптина.
Наистина ли вече не стигат до операция на  аденом на хипофизата?

# 70
Аз също имам главоболие основно в дясната страна , на определено място,  над ухото. Като се наведа или напъна ме боли сякаш ще се пръсне , а пролактина ми е в норми

# 71
  • Пловдив
При малки размери на аденома не оперират.

# 72
Момичета, в крайна сметка в чист ден след цикъл е по-добре да се направи изследването или на 3-5 ти ден от цикъла? Чета различни неща в интернет.

# 73
  • Пловдив
МЦ няма отношение към това изследване...
Има др.изиаквания като поне 20мин покой на кушетката в лаболаторията, без секс.контакти 24ч и т.н...

# 74
Винаги ме питат в лабораторията това 3-5 ден ли сте от МЦ? Но това мисля,че важи когати не се прилага лечение. Също както под вас са отговорили 20 мин покой,без секс и т.н. Докторката ми отговори,че това не важи когато приемаме достинекс и да не гледаме дните от МЦ.
Момичета, в крайна сметка в чист ден след цикъл е по-добре да се направи изследването или на 3-5 ти ден от цикъла? Чета различни неща в интернет.

Общи условия

Активация на акаунт