Висок Пролактин и аденом на Хипофизата -9

• 2 260
  • 84
  •   1
Отговори
# 75
Нямам лечение, имам резултат двойно завишен пролактин, който трябва дс повторя, за да видя наистина ли е висок. Защото преди изследването бях пила 2 кафета, знам, че не се прави така и бях след безсънна нощ.

Тоест на трети ден от цикъла да повторя изследването е ок?

Последна редакция: ср, 15 окт 2025, 11:58 от marigold_

# 76
Повторете и ако трябва потретете.
На гладно, без кафе,само вода.
Без секс предната нощ.
Ако имате безсънна нощ,по-добре друг път.
В лабораторията 20тина минути седнете без телефон без нищо, просто максимално спокойна трябва да сте за да има смисъл боцкането. Ако тогава резултата е висок може пак да се повтори същата процедура на друга лаборатория ,хубаво е във вашия случай да е 3-5 ден от МЦ.

Нямам лечение, имам резултат двойно завишен пролактин, който трябва дс повторя, за да видя наистина ли е висок. Защото преди изследването бях пила 2 кафета, знам, че не се прави така и бях след безсънна нощ.

Тоест на трети ден от цикъла да повторя изследването е ок?

# 77
Благодаря ви много.

# 78
Здравейте, дерматоложката пусна на дъщеря ми на 15 години заради акне пълни изследвания. TSH е 4,41 при норма 0,500 - 4,300. FT3 и FT 4 са в норма. Много ме притеснява пролактинът - 1120 при горна граница 300. LH и FSH са в норма. ТАТ и МАТ също са в норма. Инсулина също е в норма. Кръвта е взета на третия ден от цикъла след 15 Мин. Покой и на гладно. Лекарката смята, че няма проблем. Каза да повторим изследването след 3 месеца. Аз обаче съм в ужас. Не съм мигнала през нощта и не спрях да плача. Ще бъда благодарна и за мнение тук.

# 79
Няма нужда от драма. Пуснете както е казала лекарката след 3 месеца и ще видите дали стойностите са високи. Пролактинът се влияе от хиляда неща.

Това, че хормоните са в нормите на лабораторията не значи, че стойностите им са добри. Кой ви консултира, надявам се ендокринолог, не дерматолог?! ТСХ е височко.

# 80
  • Русе, у дома
Здравейте, дерматоложката пусна на дъщеря ми на 15 години заради акне пълни изследвания. TSH е 4,41 при норма 0,500 - 4,300. FT3 и FT 4 са в норма. Много ме притеснява пролактинът - 1120 при горна граница 300. LH и FSH са в норма. ТАТ и МАТ също са в норма. Инсулина също е в норма. Кръвта е взета на третия ден от цикъла след 15 Мин. Покой и на гладно. Лекарката смята, че няма проблем. Каза да повторим изследването след 3 месеца. Аз обаче съм в ужас. Не съм мигнала през нощта и не спрях да плача. Ще бъда благодарна и за мнение тук.
Това се случи и с моята дъщеря, от Май месец насам, след една дентална снимка сме в шок..., но явно това е новата тенденция, благодарение на лабораторните и образните диагностики - вече всичко се открива много рано...
Споделям нашия опит - 20 год., рентгенова снимка на челюстта, видимо увеличено "турско седло", консулт с ендокринолог - нищо притеснително (без кръвни изследв), препоръка за ЯМР, за вс случ. ЯМР - микроанаденом на хипофизата, при клиника. Тук вече направихме и кръвните, който показаха завишен пролактин и ТСХ леко над горната граница, но ...
Дъщеря ми е на хормонална терапия, заради една киста на яйчника отпреди 2 години. Тогава явно високия пролактин е довел до липса на овулация и е направила киста, лекарката не допуска това, а изписва противозъч., за да държи кистата под контрол, а това допълнително 'омаза' хормоналния статус. Сега има изписан елтироксин, за да намалее ТСХ-то и да видим на чисто пролактина как ще се повлия след два месеца.
Това вече е доста срещана ситуация, според ендо-то, преди са срещали случаите чак на 30 год., когато се правят опити за забременяване....

# 81
  • Пловдив
Проблемите и болестите зачестиха, факт...но ще си берем последствията от всичко...И да, вярявам, че Чернообил, ваксините са виновни.

Кокиче, идете на ендо, но такъв в клиника...да ви приеме и да пусне всичко. Не се шашкай.

# 82

Точно дерматоложката ги тълкува вчера. Изпратила съм ги и на детски ендокринолог. Ще чакам днес и неговата трактовка. У дома имаме невролог. Тя смята, че е добре да се повторят след месец.

# 83
  • Пловдив
Да, 3мес са много...
Но и при посрастващите хормоните не са това, което са Simple Smile
Спокойно, щом е на време е решим проблем.

# 84

Здравей, за мен инсулина е висок. Според мен прекалява с въглехидратите, а не яде полезни мазнини. Да промени храненето и вижте добавки , които намалят пролактина. Като подрастващи може да има развиване на млечните жлези и за това да е висок пролактина. Тсх не е много високо, за това смятам,че с промяна в храненето ще се оправи. Проверете за дефицити на минерали и витамини свързани с хипотиреодизъм на щж. Да направи 3-6 месеца курс с тези добавки и промяна в храненето и пак пуснете изследвания. Но може и да се прегледа при ендокренолог за изключване на патология. Успех

Общи условия

Активация на акаунт