Революция в кухнята: Instant Pot – здравословно готвене за модерния живот

• 11 520
  • 512
  •   1
Отговори
# 480
  • Враца
1.   Един комбиниран уред, защото ще ми спести място
2.    Най-важното за мен е да е херметичен, спестява се много време в забързаното ни ежедневие. Следващите по важност за мен са да е безопасен и да има сервизно обслужване в България
3.   Бих сварила субпродуктите в мултикукъра и след това бих запекла дроб сармата. Чела съм отзиви, че и яйцата ги варят под налягане в мултикукъра и така няма спукани, както при варенето в тенджера

# 481
1. При избора си на уреди, търся максимална функционалност и практичност, именно поради тази причина бих предпочела комбиниран мултикукър с еър фрайър.
2. По отношение на важното за мен при избора на уред за готвене, е той да е от неръждаема стомана, без съмнителни и вредни покрития, да е безопасен, лесен за работа и с добро сервизно обслужване.
3. В уреда бих приготвила крехко агнешко .

Последна редакция: вт, 22 апр 2025, 16:20 от Laaadybug

# 482
1.   Един комбиниран мултикукър с еър фрайър или два отделни уреда (мултикукър и еър фрайър) бихте избрали и защо? - Бих избрала комбиниран уред, защото е безмислено да слагам безброй уреди и да си заемам място, ако мога да свърша всичко само с един и добре.
2.    Кое е най-важното за вас при избора на мултикукър – неръждаем вътрешен съд (БЕЗ нанесени тефлонови, керамични и други покрития), да е херметичен, размер и обем, системи за безопасност, гаранционен и следгаранционен сервиз в България, лична препоръка или друго?  - За мен най-важните фактори са: уредът да е с вътрешна част, която позволява лесно миене и не се драска (тотално съм изключила опцията тефлон и керамика, поради много лош опит с тях), добър обем (около 4-5 л и повече), желателно е да има опция за обезопасяване на поне 2 нива, да може да се готви в него под налягане, за да си пестя време, относно гаранцията бих предпочела да е поне 2 години.
3.   Ще включите ли мултикукъра/еър фрайъра в приготовленията на празничната великденска трапеза? Ако да – какво ще сготвите? - Бих включила и двата, за приготвя хрупкави пилешки крилца, пухкав ориз със зеленчуци, картофи. Със сигурност ще експериментирам и с някоя от последно видяните рецепти , които са ме впечатлили.

# 483
  • Варна
1.   Един комбиниран мултикукър с еър фрайър или два отделни уреда (мултикукър и еър фрайър) бихте избрали и защо? - Отговор : Един общ, за да не заема повече място.
2.    Кое е най-важното за вас при избора на мултикукър – неръждаем вътрешен съд (БЕЗ нанесени тефлонови, керамични и други покрития), да е херметичен, размер и обем, системи за безопасност, гаранционен и следгаранционен сервиз в България, лична препоръка или друго?   - Отговор: Всичко, което сте изброили , но водещото за мен е да е най-вече здравословен, с другите неща мога да направя компромис!
3.   Ще включите ли мултикукъра/еър фрайъра в приготовленията на празничната великденска трапеза? Ако да – какво ще сготвите? - Отговор: Да, разбира се! Агнешко месо и дроб сърма!

# 484
1. Вече съм избрала своя комбиниран уред и той е  INSTANT POT DUO CRISP ULTIMATE LID, основната причина беше липсата на място за 2...
2. Всичко от изброените.
3. Не, тъй като не бяхме у дома Simple Smile

# 485
1. Бих избрала комбиниран уред, само защото нямам много свободно място вкъщи.
2. Единственото ми изискване с което се съобразявам е да няма тефлоново покритие.
3. Нямам такъв уред, но ако имах щях да приготвя крехко агнешко месце.

# 486
1.   Един комбиниран мултикукър с еър фрайър или два отделни уреда (мултикукър и еър фрайър) бихте избрали и защо?
Със сигурност комбиниран уред.
2.    Кое е най-важното за вас при избора на мултикукър – неръждаем вътрешен съд (БЕЗ нанесени тефлонови, керамични и други покрития), да е херметичен, размер и обем, системи за безопасност, гаранционен и следгаранционен сервиз в България, лична препоръка или друго?
 Гаранцията на уреда, както и се доверявам на препоръка от приятели.
3.   Ще включите ли мултикукъра/еър фрайъра в приготовленията на празничната великденска трапеза? Ако да – какво ще сготвите?
Със сигурност агнешко месо със зелен лук и лапад.

# 487
1.   По принцип бих избрала два уреда - всеки с неговата функционалност. Но поради липсата на място може да е само един.
2.   Всяко нещо е важно. 
3.   От доста години използвам по-стар модел мултикукър без да е херметичен, в него приготвям всякаква храна

# 488
1:Бих предпочела комбиниран мултикукър със запичащ капак,защото всичко се приготвя в един уред от запържването,през основното готвене до запичането на ястието.Почистването е лесно и не се налага да прехвърляш в други съдове.
2:С предимство за мен е качеството на съда-да е от неръждаема стомана,да има топлоизолирани дръжки за по безопасно изваждане от уреда.Разбира се да има повече защити и естествено да има добър гаранционен сервиз.Да бъде под налягане,за да може ястието да е готово за по-кратко време като вкусовите качества се запазват.
3:Да с удоволствие бих го включила в приготвянето на великденската дробсърма.Бързо,лесно и най-вече вкусно стават гозбите в тези уреди.

# 489
1. Определено комбиниран, спестява място в кухнята;
2. Реномето на производителя, препоръка от приятел или познат, здравословна среда на готвене, без тефлон;
3. Бих готвил често с него, с празник или без. Агнешко би се получило добре.

# 490
Instant Pot се превърна в незаменим помощник в кухнята за много домакинства – благодарение на бързината, удобството и многофункционалността си. С него можете да приготвите богато разнообразие от ястия – от ароматни супи и крехки меса до пухкави оризови или картофени гарнитури, задушени зеленчуци и дори десерти. Независимо дали разполагате с малко време, или просто търсите по-ефективен начин да готвите,
Instant Pot ви дава възможност да създавате домашно приготвени ястия с минимални усилия и максимален вкус!

Ризото с гъби, вино и балсамико

Шоколадов мока лава кейк

Още полезни съвети, рецепти и кулинарни вдухновения може да откриете ТУК и ТУК.

# 491
  • Бургас
1.   Един комбиниран мултикукър с еър фрайър или два отделни уреда (мултикукър и еър фрайър) бихте избрали и защо?
Бих избрала Мултикукър - един уред и много приложения.

2.    Кое е най-важното за вас при избора на мултикукър – неръждаем вътрешен съд (БЕЗ нанесени тефлонови, керамични и други покрития), да е херметичен, размер и обем, системи за безопасност, гаранционен и следгаранционен сервиз в България, лична препоръка или друго? 
Да е безопасен за здравето, да е с обем подходящ за семейството, а ако е с препоръка от близки - не бих се замислила.

3.   Ще включите ли мултикукъра/еър фрайъра в приготовленията на празничната великденска трапеза? Ако да – какво ще сготвите?
Не нямам -  мултикукър/еър фрайър.

# 492
1.  Два отделни уреда са по-добър вариант за нашето домакинство.
2.    1 размер и обем
        2 гаранционен сервиз
        3. неръждаем вътрешен съд
        4. херметичен
        5. системи за безопастност
3.  Не успях, втория ден на Великден приготвих нещо не-празнично в него

# 493
  • София
Бих избрала един комбиниран уред, защото нямам място в кухнята.
За мен е важно, че вътрешният съд е неръждаем, също и това, че е херметичен и се запазват качествата на храната.
Мусака - всички я харесват!

# 494
Бих избрала комбиниран уред. Нямам достатъчно място на плота в кухнята.
Важно е да е херметичен, както и здравословен без излишни покрития. По възможност гаранционен и следгаранционен сервиз в България.
Бих пробвала да сваря яйцата, бързо здравословно и без "жертви".

Общи условия

Активация на акаунт