Великден – празник за всеки с Kolichka.bg!

• 10 627
  • 352
  •   1
Отговори
# 120
Вече направихме веган козунаци

# 121
  • София
Каша от коприва
Почистете и измийте копривата много добре под течаща вода и я прибавете към заврялата вода. Разбъркайте и варете около 10 минути.
В друг съд прецедете водата на копривата и я запазете (не я изхвърляйте, там е желязото за кръвта ви) за готвенето на копривената каша. Измийте копривата, както е в цедката под течаща вода, изстискайте леко и я нарежете.
В тиган загрейте олиото и запържете в него ситно нарязаните лук и чесън до омекване. Прибавете чрез поръсване брашното (за да не се образуват брашнени топчета) и запържете до златисто.
Прибавете червения пипер, разбъркайте и веднага (за да не прегори червеният пипер), налейте копривената вода на тънка струя, при непрекъснато бъркане. Ако е нужно, посолете и поръсете с черен пипер, като добавите и копривата. Варите кашата до желаната от вас гъстота.

# 122
Споделям част от моите яйца и безглутенови бисквитки от миналата година!
Яйцата са в ярки цветове, а бисквитките – без глутен, но с много вкус! Обичам да добавям лично докосване към всяко празнично приготвяне. Великден за мен е момент да съчетая традиция и внимание към здравословното. Очаквам с нетърпение да видя и вашите идеи!

# 123
  • Бургас
Различното при нас е, че курабиите не са кръгли, а ги правим с формички: зайчета, цветя, сърца, звезди...
Никога не съм ги снимала, но тази година ще го направя.

# 124
Малки козуначени творения  и боядисване на яйца

# 125
  • Пловдив
У дома любимо е козуначеното руло:
1 кг брашно
4/5 яйца (запазваме единия жълтък за намазване)
200 г захар
200 мл прясно мляко
150  мл масло разтопено
30 г мая жива
1 щипка сол, ванилия/ кората на лимон
1/2 шепа стафиди накиснати  предварително в ликьор

За намазване:
50 г захар
50 г филирани бадеми
Мармалад по ваш вкус

# 126
  • "Винаги прави това, което сърцето ти казва."
Великденски хляб Heart

# 127
Ще направя любимите ми сладки, много се харесват и лесно се приготвят.
Необходими съставки:
150 гр-брашно - около 1 1/4 ч.ч.
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 с.л. кисело  мляко
80 г масло
80 г захар
1 яйце
1 ч.л. ванилова захар ( 1 ванилия на прах )
1 шоколад- нарязан на дребни парчета
Смесват се содата с киселото мляко, пресявя се брашното и се добавя към тях. В друга купа се разбиват яйцето, захарта, разтопеното масло и ванилията. Сместа се слага при брашното, добавя се нарязан на дребни парченца шоколад. С лъжица се слагат малки топчета ( с големина на орех ) от сместа в тава покрита с хартия за печене.Курабиите се пекат 12 минути, на180 градуса в загрята предварително фурна.

# 128
Празникът е време за нещо вкусно 😊

# 129
  • Варна
Боядисваме яйцата, като преди това ги рисуваме със свещ. Правим козунаци. Приготвяме печено агнешко. И се събираме цялото семейство. Светли празници!

# 130
Разкажете ни! Публикувайте в темата снимка, кратка рецепта или идея, с която празникът ви става още по-вкусен и различен.

# 131
Великден може да се превърне в незабравим празник, ако се организирате заедно с приятели или съседи и направите общо украсено великденско дърво Flowers Herb

# 132
За мен Великден е перфектен момент да се запалите за ново хоби, като например изработване на декорации за дома или ръчно изработване на картички за близките си. Ще добавите уникален щрих на празничната атмосфера!

# 133
Обичам велик ден, защото се събираме цялото семейство

# 134
Решила съм да пробвам така нашумелите козунаци с дубайски шоколад.

Общи условия

Активация на акаунт