Има друг на хоризонта

• 19 100
  • 663
  •   1
Отговори
# 135
Скрит текст:
Не са ли скъпи операциите за смяна на пола? Ако ще съм мъж, то поне да е на 100%, няма да се именувам мъж, пък пак да съм жена, няма смисъл. Ако аз се пиша мъж, ти ще се пишеш ли жена? Щото някой трябва да натиска копчето на пералнята.

Чакай сега, аз дерт нямам, че съм мъж. Ти се оплакваш.

С това копче сте смешни. Иди си купи пералня и после натисни копчето да видим как ще изпереш. Wink
Joy Вече се чудя как ви работят пералните Joy

Al_Bundy съм сигурна, че ползва ето такъв модел

# 136
Самият факт как тук в темата мъж си представя, че ако остане сам автоматично става ерген без ангажименти говори достатъчно. Направо ме остави без думи. Не помня, коя потребителска беше с куфарите, но май трябваше да напише, че тя ще си стегне багажа и го оставя сам с деца, домакинство и сметки.
Че моята жена като ходи командировка ми ги оставя редовно, пък не сме умрели от глад, нито сме ходили неопрани (само неогладени, понеже за мен гладенето е излишно).
И перманентно да е, защо да не се справи мъжа - човек знае 2 и 200. Само че коя майка иска да да си остави децата, когато си оставя и мъжа? Много малко са такива жени (познавам 1-2 само).
Сигурно ще се чувства много горда, че си е оставила децата и в замяна на това се е освободила от бремето на готвене и пране. Истинска уиминс-либ-хироу!

А ти ще се почувстваш ли горд да изпратиш децата ти с майка им при раздяла, щото апартаментът си е твой?

Те твоите деца са големи, като нищо може да ти ги остави в семейното жилище да ги отглеждаш, докато тя ергенува.

# 137
Че моята жена като ходи командировка ми ги оставя редовно, пък не сме умрели от глад, нито сме ходили неопрани (само неогладени, понеже за мен гладенето е излишно).
И перманентно да е, защо да не се справи мъжа - човек знае 2 и 200. Само че коя майка иска да да си остави децата, когато си оставя и мъжа? Много малко са такива жени (познавам 1-2 само).
Сигурно ще се чувства много горда, че си е оставила децата и в замяна на това се е освободила от бремето на готвене и пране. Истинска уиминс-либ-хироу!
По тази логика и един истински мъж не би си оставил децата, ама примери такива доста повече от 1-2. Който има дете не би следвало да е освободен от гледане и издръжка на въпросното, поне до момента когато то може само да върши тези неща. Поста ти е показателен как се гледа на мъж и как на жена изоставили потомството. За мъжа винаги е било достатъчно да хвърля едни мизерни пари и да вижда децата 2 пъти в месеца, но жената отнася цяла камара негативно отношение.

# 138
Самият факт как тук в темата мъж си представя, че ако остане сам автоматично става ерген без ангажименти говори достатъчно. Направо ме остави без думи. Не помня, коя потребителска беше с куфарите, но май трябваше да напише, че тя ще си стегне багажа и го оставя сам с деца, домакинство и сметки.

Е мъжа може да си бие камшика,пък жената не може? Що тъй ся? Щото е по-трудно да си вземеш децата и няма да стане с едно копче нали? И няма да има ергенлък и вясване 2 уикенда в месеца.Ех мамини сладки....

# 139
  • Обран бостан ;)
Ех Ал,помисли ако влагаше толкова енергия и в къщи,както във форума дали няма пък да видиш жена си задоволена.
Не бери грижа. Wink

Скрит текст:
Скрит текст:
Не са ли скъпи операциите за смяна на пола? Ако ще съм мъж, то поне да е на 100%, няма да се именувам мъж, пък пак да съм жена, няма смисъл. Ако аз се пиша мъж, ти ще се пишеш ли жена? Щото някой трябва да натиска копчето на пералнята.

Чакай сега, аз дерт нямам, че съм мъж. Ти се оплакваш.

С това копче сте смешни. Иди си купи пералня и после натисни копчето да видим как ще изпереш. Wink
Joy Вече се чудя как ви работят пералните Joy

Al_Bundy съм сигурна, че ползва ето такъв модел

Ооо, това е нов модел. Аз пера с бухалка на реката. Wink

# 140
Аре стига с тая пералня, бях я научил как се пуска, ама понеже ми се налага веднъж на година две имам нужда от опреснителен курс всеки път.
Моята също ходи в командировки и аз ги гледам децата, не са ходили гледни и боси в това време, ама си е трудно да се съчетава с  работа под голямо натоварване

# 141
  • София
А защо презумпцията е, че ако се разделите, оставате ергени. Не може ли жените ви да останат моми?

# 142
А ти ще се почувстваш ли горд да изпратиш децата ти с майка им при раздяла, щото апартаментът си е твой?

Те твоите деца са големи, като нищо може да ти ги остави в семейното жилище да ги отглеждаш, докато тя ергенува.
Не съм го направил вече 15 години и кусур, така че не се чувствам нито горд, нито засрамен. Не ми е на дневен ред.
Ако реша да зарежа жена си заради по-млада и хубава и да я оставя сама с децата, няма да се чувствам горд, разбира се - ще се чувствам виновен пред съвестта си и вероятно ще искам да я компенсирам с нещо, доколкото мога. Така би направил един нормален мъж.
Ако обаче тя реши да си тръгне и да вземе децата с нея - от което не мога да я спра дори да искам - тогава как би трябвало да се чувствам - горд, засрамен или нещо трето?

# 143
Брей, значи вариантите са само 2:

Или зарязваш жената с децата, изхвърляш я с тях, един вид, защото си намерил по-млада и по-хубава.

Или жената си тръгва с децата.

И в двата случая ти взимаш жилището, а тя децата.

Не разбирам защо постоянно се изтъква как то няма нищо сложно да натиснеш едно копче на пералнята и домакинстването може да върши и всеки мъж. Да, няма нищо сложно, монотонно е, затъпяващо е и отнема часове от личното време и енергия на този, който го върши редовно и заради други хора. То и на повечето хора работата изобщо не е сложна - нито работят в НАСА , нито в ЦЕРН, голяма част нямат кой знае какви специални умения, не са талантливи хирурзи, не знаят добре редки езици, не програмират... и всеки със завършен осми клас може да им върши работата с малко обучение.

# 144
Не съм го направил вече 15 години и кусур, така че не се чувствам нито горд, нито засрамен. Не ми е на дневен ред.
Ако реша да зарежа жена си заради по-млада и хубава и да я оставя сама с децата, няма да се чувствам горд, разбира се - ще се чувствам виновен пред съвестта си /направо ще се разплача/ и вероятно ще искам да я компенсирам с нещо, доколкото мога. Така би направил един нормален мъж.
Ако обаче тя реши да си тръгне и да вземе децата с нея - от което не мога да я спра дори да искам - тогава как би трябвало да се чувствам - горд, засрамен или нещо трето?
Няма нужда да се чувстваш някак - просто разделяте гледането 50/50 - една седмица/две седмици/месец при теб и същото при нея.
Представи си, че се разделите утре как би я компенсирал? Дай пример. Каква компенсация заслужва жена превърнала се е в баща, носеща отговорност за здравето, благополучието, образованието и възпитанието на х деца

# 145
Брей, значи вариантите са само 2:

Или зарязваш жената с децата, изхвърляш я с тях, един вид, защото си намерил по-млада и по-хубава.

Или жената си тръгва с децата.
Защо да са само два - това са два примерни, а какво точно може да стане един господ знае.
И към следващия пост отговорът е същия - зависи от обстоятелствата.
Ако жената каже на мъжа си "не те обичам вече, обичам Гошо от офиса, изнасям се" - какво може да каже той, освен "прав ти път". На колене ли да падне да се моли? Как ще си разделят децата и жилището е въпрос на цивилизована договорка, ако са зрели хора - или на караници и съдилища, ако са се озлобили и настроили.
Ако ли пък мъжът каже на жена си "срещнах Надето от фитнеса и се влюбих в нея, не ща да живея вече с теб, а с нея" - и ако жената няма друго жилище, редното според мен е да ходи той да си свие ново гнездо с Надето, а в жилището да останат децата с майка си.
Има и много други варианти, предполагам.
Единият от тях е както колежката каза - мъжът заврян зет и всеки момент е на тръни, защото му е казала "ха си сгазил лука, ха си намерил куфарите пред вратата". Аз не бих се поставил никога в такава ситуация, но чувам има мъже, които доброволно го правят.

# 146
Ами затова като се разделите, прилагате споделеното родителство, децата са по равно при двамата родители, не губят връзката с никой от тях, не се натоварва само единия родител и всички са доволни и щастливи.
Само че, трябва да отбележа, че немалко жени още с раждането на детето се превръщат в майки квачки, не допускат мъжа да смени един памперс, щото той не може, не знае как и гледай как смотано го прави!!! или пък го пращат в другата стая да спи, щото видиш ли бил на работа и детето ще му пречи да се наспи и после някак си по дифолт се приема, че майката ще продължи да се грижи за децата, а бащата ще ги вижда уикенда да ги води на кино.
И за това нещо имат вина двойката, и мъжът,  и жената, така че вземете ги гледайте по равно тия деца, та и като се разделите да продължите в тоя дух.

Иначе, аз лично съм на мнение, че който иска да се прекрати връзката, той се изнася.

# 147
Ами затова като се разделите, прилагате споделеното родителство, децата са по равно при двамата родители, не губят връзката с никой от тях, не се натоварва само единия родител и всички са доволни и щастливи.
Аз пък съм против това - децата имат нужда да си знаят къде им е дома, а не да имат два дома, и да ходят през 3 дни ту тук, ту там с дрехите си, играчките, вещите, учебниците и т.н.
Излишно натоварване на децата, както и на родителите да организират цялата логистика, особено пък ако и новият партньор има също деца от бивши и става пълна каша кои дни кои деца при кого ще са.
Познавам наистина 2-3 разделени двойки, които така направиха, но не го възприемам.
В практиката също доколкото знам, съдът автоматично присъжда родителските права на майката, ако ги иска (стига да не е наркоманка или психично болна).
Само ако не ги иска, тогава и мъжът има думата.
Така че въпроси какво бих направил с децата аз или друг мъж АКО жената иска да се разделят, са въпроси от типа 'ако Ботев имаше каска'. Мъжът няма да го питат, а ще питат първо жената и ще направят това, което реши жената.

# 148
Добре, разбрахме, че твоите жена ти ще ги гледа, ами кажи поне как би я компенсирал.

# 149
Ха-ха, вече дойдохме до без вина виновен, и дължащ компенсации Simple Smile
Не съм тръгнал да я зарязвам, че да дължа нещо.
Ако опрем дотам, ще дойда да пиша пак и да ти кажа - обещавам. Щом те интересува толкова. Зависи от обстоятелствата, така че няма как отсега да знам.

Общи условия

Активация на акаунт