Има друг на хоризонта

• 19 206
  • 663
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Как ги нареди веднага 4 възрастни!!!!

Когато спазвахме "споделеното", аз живеех на 420 метра от бившото семейно жилище и "децата" си идваха когато искат.
Едно нещо ще ви кажа за след развода - никой си няма представа даже как ще се наредят нещата. Въпросът е да вярваш, че ще се наредят!

# 181
Е, именно защото са си свикнали да живеят в апартамента, в който са и в момента, трябва да продължат да живеят там, независимо от това има ли други на хоризонта, ама млади ли били, стари ли и и пр.  
Ми да, най-добре си е за децата да си останат в жилището, в което са. Ако то е на името на мъжа, жената има право да иска от съда да й предостави ползване на жилището, до пълнолетие на децата. Ако е общо семейно пък съвсем.
Мен ако рече да ме изгони жената, има право - естествено, не с куфарите пред вратата, както смята колежката, а като разбрани цивилозовани хора, по съответния ред. Даже няма какво да ходи на съд, мога доброволно споразумение да й подпиша, ако така иска.
Ти пак не разбираш. Моите решения са мои и си нося отговорност. Питам те, как ще компенсираш жената, която е основния отглеждащ на общото ви потомство.
Наистина не разбрам. Компенсация за кое - компенсация бих ти дължал за вреди, които аз съм ти причинил.
Да речем, че си ми жена и речеш:
- Крис, край, искам да се разведем.
- Помисли добре, Чичи, за децата е по-добре да ги отглеждаме заедно, разбрани хора сме, все ще се изтраем в една къща.
- Не, не мога да живея с тебе вече.
- Защо, друг ли има?
- Не, няма, просто не мога да те трая, омръзнал си ми отношенията ни се изчерпаха.
- Ок, върви си тогава, и бъди щастлива.
- А как ще ме компенсираш?
И аз в този момент какво трябва да кажа, освен "Моля?"

# 182
  • София
Ами с едно жилище поне...🤣

# 183
  • Обран бостан ;)
Ами с едно жилище поне...🤣

Ама пък скромна бе Trollface

# 184
  • София
Т.е. ако жената те зареже, а не ти нея, и СИ гледа децата, ще плащаш евентуално законовата издръжка, разбрахме.
Давайте нататък. Няма какво да го въртите на шиш, че да си признае, и увъртането е отговор.

# 185
Ами да, то иначе няма как да му олекнат домакинстването и ангажиментите при развод, ако не се случат така нещата.

# 186
Наистина не разбрам. Компенсация за кое - компенсация бих ти дължал за вреди, които аз съм ти причинил.
Да речем, че си ми жена и речеш:
- Крис, край, искам да се разведем.
- Помисли добре, Чичи, за децата е по-добре да ги отглеждаме заедно, разбрани хора сме, все ще се изтраем в една къща.
- Не, не мога да живея с тебе вече.
- Защо, друг ли има?
- Не, няма, просто не мога да те трая, омръзнал си ми отношенията ни се изчерпаха.
- Ок, върви си тогава, и бъди щастлива.
- Добре, но имаме общо дете. Аз съм навита за споделено родителство.
- Аз не искам, детето трябва да си има 1 дом.
- Добре, идва с мен. Но това означава, че аз ще съм отговорна за него да кажем едно 80% от времето, а ти само 20%. Това означава, че поемам допълнително твоите 30%. Ще имам ли допълнителна компенсация за тези 30%?

# 187
  • Обран бостан ;)
Аз, като разправях, че задоволената жена е като еднорога, вие ми се подигравахте Wink

# 188
  • София
Ако децата са основно при мен, трябва да имам и жилище, и издръжка. То и в закона си го пише така.
Ох, защо забихме в разводите?

# 189
  • София
Напротив, Крис, питам те какво смяташ, че трябва да поеме един мъж, не ти, мъжът като цяло, в случай че жената поеме цялата грижа за децата. За теб разбрахме, че съдът и жена ти ще те оставят без споделено родителство, въпреки желанието и протестите ти Rolling Eyes
Точно обратното - споделеното не съд, а аз не го искам.
Някоя от вас би ли искала живее на две места? Да трябва да си купи две жилища и по два комплекта от всички вещи и да се мести през 3 дена или през 2 седмици от едното в другото? Някоя да го е направила? Никоя, нали?
Аз не бих. Затова и на децата си не бих го причинил. Каквото не е добре за мен не мисля, че е добре и за децата ми.

Какво общо имам аз? Аз като родител, ще искам детето ми да продължи да има връзка с баща си. Повечето деца също искат това, особено ако бащата е бил грижовен и любящ. Бащата също би искал това. Та съжалявам, аргументът ти е несериозен. Продължава да изглежда, че просто не искаш да се нагърбваш с грижа за децата, ако с жената се разделите.

И понеже избягваш усилено другия въпрос, ще кажа моето мнение. А то е, че ако мъжът очаква жената да поеме грижите за децата след раздялата, минимумът който той трябва да поеме е, всичките разходи по тези деца. Всичките, а не някаква мижава издръжка.

# 190
- Добре, но имаме общо дете. Аз съм навита за споделено родителство.
- Аз не искам, детето трябва да си има 1 дом.
- Добре, идва с мен. Но това означава, че аз ще съм отговорна за него да кажем едно 80% от времето, а ти само 20%. Това означава, че поемам допълнително твоите 30%. Ще имам ли допълнителна компенсация за тези 30%?
Щом искаш, продължаваме разговора:
- Аз съм съгласен да го гледам, остави го да живее с мен.
- Не, искам то да живее с мен, но и ти да не бягаш от полагане на грижите, които досега полагаше.
- Ако искаш това, стой си в къщи при мен и детето и ще си го гледаме заедно; пък ако държиш сама да го гледаш, не мога да те спра - законът ти дава право да ме напуснеш и да го вземеш.
Т.е. ако жената те зареже, а не ти нея, и СИ гледа децата, ще плащаш евентуално законовата издръжка, разбрахме.
Давайте нататък. Няма какво да го въртите на шиш, че да си признае, и увъртането е отговор.
Защо да увъртам? Това казвам от началото. Ако жената иска да си гледаме децата заедно, ще си ги гледаме заедно; ако иска да ме напусне и да ми ги остави - да върви, не мога да я спра; ако иска да ме напусне и да ми ги вземе и да иска да й плащам на нея, а не на децата - не, нека си ми ги остави, аз ще си ги гледам и без да ми плащат - защото така искам; а ако нейното гледане струва пари, може да ходи да гледа чужди деца за пари - доколкото знам, добре се плаща. Тук поне така го смятате като почнете "ако мъжът плащаше на детегледачка, чистачка, готвачка, а не да готованства на гърба на жена си, щеше да му излиза колкото 3 заплати".

# 191
  • Out of the Mix
Да, Лъв, но това е само на теория и в розовите желания.
В реалността не се получава така, особено отношенията, ако са лоши, и/или мъжът е с нова жена и дете.
Майката се задоволява с минимума, като дори и той не се плаща навреме, а в голямата част от случаите и блъска сама.

Оттук и всичкото "движение" и сметки, теглилки преди да си направил детето, както и жената да е независима, вкл. и късните раждания. Тенденциите вече са, че жените заприискват евентуално деца след 35, евентуално, дори бих казал, че голяма част и не искат, развили кариера, вече с имот/имоти, и станали на 36-38, свикнали сами и нетърпящи Мунчо, или намират донор там, колкото да забременеят. Нормални връзки, минаващи през всичките етапи от-до вече са по-скоро изключения, и това няма да се промени.

Мъжете пък имат проблеми от друго естество, напълни се с джуки, силиконки, или такива искащи да се обезобразяват, промити мозъци от соц. мрежи, зависимости от телефоните, мързел. Това е само миниатюр в голямата картина.

Парите са най-малкият проблем, вече не си решил, не си изкарвал, колкото трябва, искаш, или имаш нужда, но всички само там са вперили поглед, без да се замислят за истински важните неща в живота и отношенията.

Последна редакция: чт, 17 апр 2025, 11:56 от Revoker

# 192
От има друг на хоризонта стигнахме до попечителство над деца, издръжка и делене на имущество Grin

Явно така стана като изскочи някой на хоризонта.

Специално за вас поздрав с Преслава и Мъж на хоризонта
https://www.youtube.com/watch?v=CVR9v8FgX3Y&list=RDCVR9v8FgX3Y&start_radio=1

Лъвицата аз си я представям точно като Преслава между другото, може би и заради профилната снимка, ама и като енергия, поведение ми носи същия леко хищнически секси вайб като нея Smirk

# 193
  • София

Някоя от вас би ли искала живее на две места? Да трябва да си купи две жилища и по два комплекта от всички вещи и да се мести през 3 дена или през 2 седмици от едното в другото? Някоя да го е направила? Никоя, нали?
Аз не бих. Затова и на децата си не бих го причинил. Каквото не е добре за мен не мисля, че е добре и за децата ми.
А по-добре ли е децата да прекарват с единия родител 4 дни месечно, а с другия 26-7? Този родител с 4-те дни как по-точно гледа децата? Хвърля 270 лв и това родителство ли е? Със сигурност половината време при всеки от родителите е в пъти по-добро за децата и те наистина имат двама родители, а не един.

# 194
  • Out of the Mix
Шъ умръ, като ви чета за "представите" кой как изглеждал.

Брюнети сме, това е достатъчно...Smirk

Телесила, нищо общо няма с Преслава, и по-добре.
Представи си я слабичка, стегната и във форма, с нормални гърди, не като от снимката на Ал Бънди.
Пилатесът й поддържа такава фигурата, генът и начинът на живот. Сега може да е качила покрай бременността, нормално, но бързо влиза и ще влезе във форма, доколкото я познавам.

Общи условия

Активация на акаунт