Има друг на хоризонта

• 19 160
  • 663
  •   1
Отговори
# 240
Ха-ха, добре Нарци, щом това ти е мнението за масовия мъж, дано случиш на еднорог.
Аз не плащам издръжка или компенсации, защото не съм разведен, а в стабилно семейство, в което си отглеждаме заедно децата.

А относно поискването на пари, апартамент, компенсации, и всичко останало, което се изброи - вижте хубаво какво бях написал, а именно: поискайте тези неща с предбрачно споразумение, преди да се омъжите и да раждате деца от мъж, на когото нямате доверие.
На мен жена ми не ми е искала да подписвам такова. Явно ми е имала доверие, и явно засега го оправдавам вече толкова години, щом още не ме е оставила.

# 241
  • София

Поздравявам тези от вас, които смятат, че живеят по-добре от предходното поколение - от майките си. От малкото щастливи изключения сте.
Този коментар не го разбирам. Майка ми живееше щастливо в личен план, защото беше имала късмета на 17 да срещне любовта на живота си и да се обичат романтично и истински цял живот, цял живот да и държи ръката, докато не издъхна също в ръцете му миналата година. Но тя си беше самостоятелна личност, с кариера, успехи, свой живот и независимост, не е била нечий придатък, ако това имаш предвид.
Искрено съжалявам, че в личен план нямах същия късмет и ти подарявам тази информация, в случай, че ще те зарадва.

# 242
  • София
Ревоукър, нито аз ще убедя Крис, нито той мен Joy Крис е практичен, прагматичен и поставя собствения си интерес на първо място. Освен това няма доверие на жените и не би рискувал да претърпи каквито и да е удари, дали по финансите или егото, заради жена. Съответно изборът му отговаря на това. Аз уважавам правото му да иска да се подсигури на всяка цена, но това минава през отричането му на правото жената да иска същото. Той иска цялата сигурност да е за него, а всичките рискове за нея. Нормално че като жена няма как да съм съгласна с това и отхвърлям този типаж мъже. Иначе вярвам, че бидейки абсолютен практик и поставяйки сигурността и удобството на първо място, едва ли някога ще тръгне да оставя жена си, може би и с изневери не би рискувал. Така че от тази гледна точка е сигурен и предвидим партньор. Намерил си е жена, която обслужва този натюрел и е доволна с такъв начин на живот, той пък се чувства относително спокоен и не живее в (прекомерен) страх, че ще се прецака. Единствено смятам, че му се е искало по-патриархален модел, да а вместо това е по-близо до 50/50. Ама няма пълно щастие, пък и вярвам, че на него му е най-важно жената да не се окаже лоша инвестиция, та според мен максималното го е постигнал. Та няма значение той какъв мъж е за мен, щом е удобен за жена си.

# 243
Ето ми предпочитанията:
1. Аз си оставам в къщи си ги гледам, а ти върви където искаш. Не ти искам никакви "компенсации" че ще ги гледам предимно аз. И когато искаш (и когато те искат) вземай ги при теб.
2. Аз се изнасям, а ти оставай в къщи с децата и ще плащам издръжка колкото са 50% от нуждите на децата.
Но допълнително написах, че познавайки жена ми, едва ли ще е съгласна да си остави децата, тоест няма да е съгласна с вариант 1, затова ако рече да ме остави, вероятният изход е вариант 2.
И да река да я съдя с 5 адвоката, пак това ще ми присъдят, затова го приемам като евентуалното положение, ако ме остави жена ми.
не би рискувал да претърпи каквито и да е удари, дали по финансите или егото, заради жена. Съответно изборът му отговаря на това. Аз уважавам правото му да иска да се подсигури на всяка цена, но това минава през отричането му на правото жената да иска същото. Той иска цялата сигурност да е за него, а всичките рискове за нея. Нормално че като жена няма как да съм съгласна с това и отхвърлям този типаж мъже.
Кажи сега ти как се подсигури от риска за егото ако мъжът ти каже: Лъвице, зарязвам те заради друга жена - или защото си ми омръзнала и не мога да те гледам вече (сама си избери кое от двете е по-леко за егото) - и искам да се изнесеш от къщи и да ми оставиш детето?
Предбрачен договор подписа ли, който те предпазва от този риск - казваш, че не си съгласна да го поемеш, хубаво - и как го елиминира?
Аз не съм се предпазил от този риск - за мен той е реален, брачен договор нямам, и ако рече жена ми - може точно това да направи.

Последна редакция: сб, 19 апр 2025, 15:17 от Не се сърди, човече

# 244
Нееднорозите толкова ги е грижа за собствените им деца, че изобщо не се сещат за тях, даже като са им в къщата. Но! Важното е, че една жена ги е взела (нееднорозите, децата жената си ги взима по подразбиране) и още не ги е оставила. Истинско хистиянско семейство!

# 245
Крис,ти сам каза,че ще компенсираш жена си при евентуален развод.Не ни слагай думи в устата. За това го дъфчем,нито една жена не е написала,че очаква компенсация. Повечето жени знаем как ще се развият събитията,опита и безброй темите във форума го доказват. Мъжете са егоисти,искащи за себе си само най-доброто-млада,красива,успяла,готвеща като мама,самостоятелна нимфоманка, която да припада по вас.

# 246
  • Out of the Mix
Скрит текст:
Ревоукър, нито аз ще убедя Крис, нито той мен Joy Крис е практичен, прагматичен и поставя собствения си интерес на първо място. Освен това няма доверие на жените и не би рискувал да претърпи каквито и да е удари, дали по финансите или егото, заради жена. Съответно изборът му отговаря на това. Аз уважавам правото му да иска да се подсигури на всяка цена, но това минава през отричането му на правото жената да иска същото. Той иска цялата сигурност да е за него, а всичките рискове за нея. Нормално че като жена няма как да съм съгласна с това и отхвърлям този типаж мъже. Иначе вярвам, че бидейки абсолютен практик и поставяйки сигурността и удобството на първо място, едва ли някога ще тръгне да оставя жена си, може би и с изневери не би рискувал. Така че от тази гледна точка е сигурен и предвидим партньор. Намерил си е жена, която обслужва този натюрел и е доволна с такъв начин на живот, той пък се чувства относително спокоен и не живее в (прекомерен) страх, че ще се прецака. Единствено смятам, че му се е искало по-патриархален модел, да а вместо това е по-близо до 50/50. Ама няма пълно щастие, пък и вярвам, че на него му е най-важно жената да не се окаже лоша инвестиция, та според мен максималното го е постигнал. Та няма значение той какъв мъж е за мен, щом е удобен за жена си.

Няма как цялата сигурност да е в единия, може да идва от единия, но не е добре другият да е в зависимост, или да няма възможност макар и със собствени усилия и начинания да си се подсигурява лично за всеки случай в несигурния живот. С други думи живее се в имот на единия, негова собственост, но този който няма е удачно да иска и той да има, а другият да не му пречи да си го купи. Просто пример. Имал съм такъв случай с бивше гадже, което можеше на много изгодни условия да си вземе нещо, нищо не й пречеше, но не взе, и продължава да е по квартири, а докато живеехме в нас примерно, можеше да се възползва от времето, да спести пари, и да си купи. Нищо против не бих имал, точно обратното щях да я подкрепя, а ако отношенията ни се бяха развили и прераснали в семейство, после детето ще има и от двама ни по нещо, какво по-хубаво. Аз съм да давам крила, да мотивирам и вдъхновявам жената до мен, но от нея си зависи.

Крис, не я мисли Лъвица, тя се е подсигурила умно, и до 35 не е лапала мухи, така и трябва.
Изиграла си е картите, преценила си е нещата, по любов е в отношения.
Ако не иска повече да е с нейния, или нещата се разсъхнат, без значение по вина на коя от страните, ако изобщо има вина, защото това може да се случи и без непременно да има "причина", тя си има покрив над главата и доходи. Така се прави.

# 247
Крис,ти сам каза,че ще компенсираш жена си при евентуален развод.Не ни слагай думи в устата. За това го дъфчем,нито една жена не е написала,че очаква компенсация.
Напротив - казахте, че ако жената напусне мъже и вземе децата да ги гледа тя, той дължал компенсация задето ги гледала - при все, че това е нейно решение.
Това, което написах аз е, че ако сам зарежа жена си и я изгоня (едва ли ще го направя, но всичко се случва в живота) тогава бих се чувствал гузен и бих предложил компенсация.
Докато жените тук казвате, че дори по решение и инициатива на жената да е раздялата, пак трябвало допълнителни компенсации над това, което законът предвижда.
Наричайте го селска чест или както искате, но 99% от мъжете ако чуят "зарязвам те заради Жоро от фитнеса" или "напускам те, защото си ми омръзнал" няма да са в настроение да предлагат никакви допълнителни компенсации, освен това, което законът ги задължава.
Както и жените ако чуят това от мъжа си, няма да са благосклонно разположени към него при пазарлъците кой кого на какво дължи след раздялата.
не я мисли Лъвица, тя се е подсигурила умно, и до 35 не е лапала мухи, така и трябва.
Изиграла си е картите, преценила си е нещата, по любов е в отношения.
Ако не иска повече да е с нейния, или нещата се разсъхнат, без значение по вина накоя от страните, ако изобщо има вина, защото това може да се случи и без непременно да има "причина", тя си има покрив над главата и доходи. Така се прави.
Хубаво е направила, съгласен съм. Искала сигурност - подсигурила си я е сама, а не да я очаква после евентуално от зарязания си мъж, защото бил длъжен и така правели мъжете.

# 248
Крис,каква компенсация ще дадеш на жена си,като дори не искаш да си поделиш времето с жена си за да отгледате децата? То много лесно,като не искаш да са при мен децата или като съда ще ги присъди на нея,взимай ги ти и се оправяй. Супер егоистично мислене,типично за мъж. Поредния мъж,който се развежда и с децата си.
Какво значение има причината за развода? Децата са и на двамата нали? Само,че като мъж ти е по-лесно да избягаш от отговорност и да ги дадеш на майката.

# 249
Какво значение има причината за развода? Децата са и на двамата нали? Само,че като мъж ти е по-лесно да избягаш от отговорност и да ги дадеш на майката.
Интересно мислене - от една страна, какво значение имала причината за развода, голяма работа, какво толкоз? От друга страна, явно за теб има достатъчно голямо значение, ако си решила да напуснеш дома си, да зарежеш съпруга си, на когото си се вричала, и да разделиш децата от единия родител или да ги водиш като чергари през 2 седмици насам-натам. Начи, има ли или няма значение? Явно за теб има голямо значение, ако си взела това решение.
И последиците от него се носят за този, който го взема.

Това първо. А второ - кой ти каза, че искам да ги дам на майката? Напротив, аз бих си ги взел да живеят с мен. Само че няма да питат първо мен, а ще питат първо майката иска ли ги. И само ако не ги иска, тогава ще ми ги дадат на мен. Моята жена доколкото я познавам не би си ги оставила. Ако бях женен за тебе и ти си готова да си оставиш децата, ОК - ето заявявам: вземам ги аз като отговорен баща и ще си ги отглеждам. И даже няма да ти искам "компенсации".

# 250
  • София
Ами наистина няма значение причината, ако човек е разумен. Просто край, точка и това е. Въпросът е и двамата да са човеци и да се разберат по човешки след развода за деца, жилище и пари.
Завиждам на тези, които са успели.

# 251
  • София
Искала сигурност - подсигурила си я е сама, а не да я очаква после евентуално от зарязания си мъж, защото бил длъжен и така правели мъжете.
Не е длъжен да подсигурява жената, но децата си- да. Потребителката, както и други жени, са си осигурили жилище, доходи, но това не означва, че се грижат, поемайки 100% от издръжката и гледането на детето..
И стига сте ѝ секретарствали и говорили от нейно име, че е супер досадно. Тя има уста, ще си каже, каквото има да каже, достатъчно подредено и аргументирано.

# 252
Естествено, че няма да си оставя детето,да не съм луда? Но,ако детето ми е по-голямо бих искала споделено родителство. Какъв е този баща,който си гледа детето 2 пъти в месеца? Това ли е да си баща Крис?
Дори и мъжа ми да ме зареже заради по-мада жена например, детето ни какво общо има? Той му е баща,какво общо има едното с другото? И изобщо не очаквам компенсации от него, ще очаквам да си гледа детето. То не е само мое,отговорността не е само моя и няма причина на света,поради която бащата да се появява 2 пъти в месеца. Ако си обича детето де,ако не е егоист.

# 253
  • Out of the Mix
Хубаво е направила, съгласен съм. Искала сигурност - подсигурила си я е сама, а не да я очаква после евентуално от зарязания си мъж, защото бил длъжен и така правели мъжете.
Принципно този типаж жени са най-партия за отношения, независимите жени, защото основното, което гледат и искат от мъж е отношението и да ги кефи, уважението, и другите ясни неща, да не ги изброявам.
При раздяла такава жена не иска нищо, освен ако има детето си.

Много напред мога да отида в разсъжденията за "компенсациите" и кой какво дал, взел, получил по време на връзката, но много дълго ще стане. Удачно би било и двете страни да се чувстват добре, и никой да не е ощетен.

Всеки случай много трудно и при много малко случаи се стига до справедлив консенсус, порядките и манталитетът са такива.

Знам едно и то е, че с кофти отношение, ултиматуми, квалификации, скандали, драми, подмолни действия, подливане постоянно на вода, търсене под вола теле и т.н., нищо добро не може да се случи.

# 254
Дарлинг, да си слагам шушоните и да идвам за лятоска?

Заповядай, само да спомена, че се изисква доста сериозно планиране - за момента информацията е, че лятото тази година ще се падне в третия петък от месец юли.
Но е възможно и да избърза с някой ден. Ето, кокичетата ми подраниха, има 2 пробили.

Крис,каква компенсация ще дадеш ...
Скрит текст:
на жена си,като дори не искаш да си поделиш времето с жена си за да отгледате децата? То много лесно,като не искаш да са при мен децата или като съда ще ги присъди на нея,взимай ги ти и се оправяй. Супер егоистично мислене,типично за мъж. Поредния мъж,който се развежда и с децата си.

Знаете ли, че в България най-много спорове, свади, пререкания и даже престъпления са на имотна основа. Била тази основа движима или недвижима Simple Smile
Както ме похвали една съфорумка, аз съм различен Wink, ама се чудя на вас, сходните, не ви ли писнаха тия истории с компенсации, имàнета, вземания и давания? Форума почва да мяза на счетоводителски - дала съм, взела съм, баланс.
Аман.

Общи условия

Активация на акаунт