Има друг на хоризонта

• 19 134
  • 663
  •   1
Отговори
# 360
Предполагам очите са им били там, където са били очите на тези мъже, които са зарязани, изоставени, жената им е взела апартамента, заживяла е с друг на втората седмица след раздялата и т.н. неволи, от които се ожалиха мъжете в темата Laughing
Е кой? Те колегите нямат още жени, че да ги зарежат. Предполагам, още избират най-достойната сред кандидатките.
Само аз и рф22 имаме жени, ама нас пък не са ни зарязали (все още).
Това сме то мъжете във форума. А пък сред жените ето виж последните страници - на коя мъжът пари не давал, на коя не му ставал, на коя бил дошъл като готованец в нейния апартамент и нищо не вършел, на коя пък не си обръщал внимание на децата...
Чудя се като го зареже, повече ли ще вземе да им обръща, или се надява да намери друг заместник, който ще им обръща - нищо че не са негови? Грубо казано, ако бащата има 100 единици внимание за даване и тя очаква да дава 80 за децата и 20 за себе си, а той дава 20/80, то като го зареже и изгони ще дава пък хептен 0 - практически погледнато, вниманието, обръщано на децата намалява - или аз не смятам правилно?
Всъщност, парадоксално, но при мен се увеличи вниманието към детето. Защото сега си го взема, води някъде си, прекарва време само с него и тн. А преди не е имало такива работи, все аз на пангара... Таааа, всъщност, да, след раздяла е възможно качествено увеличаване на времето, което бащата прекарвас детето си. Знаеш ли защо? Защото майката вече я няма там, в тяхното време,  да поема отговорността и ментал лоуда.

# 361
Е, каква форумна несправедливост. Един мъж да похвали жена си и веднага го изтриха. Аз, добре че помня
Защо един, те повечето си я хвалят. Проблемът е, че хвалбите са малко тип 'мойта е прилична, защото готви, чисти и търпи ето този списък с мои глупости, за разлика от всички други пачи'. И ти почваш да се чудиш точно каква дреболия е нужна,  за да разжалва въпросната 'мойта' от ставаща обратно в лоното на пачите.

# 362
  • София
Мая, много се радвам за това.
БМ в началото беше много надъхан за децата, беше водил малкия насам натам, но явно вече се измори и тотално абдикира като родител, по-точно се върна към състоянието, в което беше преди -отсъстващ родител. Може и да се събуди лятото, да се направи на "летен баща".

# 363
  • София /Абсурдистан
Когато зарязваш някого, който ти е като “най-голямото дете”, изпитваш само облекчение. Една грижа по-малко.

# 364
Роки, аз се радвам на момента. Радвам се, че постигнахме толкова много за една година. Започнахме от там, че детето се страхуваше от него и не искаше да се вижда, и стигнахме до там да си излиза спокойно по цял ден с него. Но и двамата полижихме огромни усилия за това. Много съвместни срещи , много говорене от моя страна и на детето, и на бившия. Всеки се раздаде въпреки себе си и въпреки личните си чувства към другия. Заради детето. това е важното, според мен, родителите /бивши или настоящи партньори/ да осъзнаят, че завинаги са родители на това дете и неговия интерес е над всичко. Надявам се и занапред да е така. Пък ако не, квото дойде, аз вече знам, че мога да се справя с всичко.

# 365
  • Обран бостан ;)
Е, каква форумна несправедливост. Един мъж да похвали жена си и веднага го изтриха. Аз, добре че помня

Тук само жените може да се хвалят с мъже. Ако се похвали мъж - лъже, а лъжата се трие. Wink

К'о стана с другия ? Още ли е на хоризонта или вече залезе ? Trollface

# 366
Защото сега си го взема, води някъде си, прекарва време само с него и тн. А преди не е имало такива работи, все аз на пангара... Таааа, всъщност, да, след раздяла е възможно качествено увеличаване на времето, което бащата прекарвас детето си. Знаеш ли защо? Защото майката вече я няма там, в тяхното време
Добре сте направили значи, че сте се разделили. Явно неговият проблем/дразнител си била ти, не детето - както и той твоя.
Аз съм напълно съгласен, че ако двамата не могат да се дишат, дразнят се, карат се - много по-добре е да се разделят, и за тях самите и за децата.
По-назад говорех за случаите, когато единият партньор му е ОК и иска да продължат, но другият каже "абе омръзнал/а си ми, връзката ни се изчерпа, тревата е по-зелена от другата страна на реката" - и наложи решението си на другия и на децата (че и допълнителна компенсация очаква после за това).

# 367
  • Далечният изток
И какво?!
Насила ли да го държим?
Като се е изчерпала връзката, прав му път. Никога няма аз лично да карам някого насила да бъде с мен.

# 368
  • София
Честно казано, съм си мечтала за такава кротка раздяла. Сядаме, говорим, уговаряме се кой къде ще живее и кой откъде е.

По мое скромно мнение, до изневяра често се стига, когато единият или и двамата не искат да пуснат изчерпана връзка. Те вкъщи се разминават, не могат да се дишат, ама "държат да са заедно", "заради децата" и прочие. Кого лъжат? Себе си.

# 369
Прав му път, ама не баш - ама ако той каже "изнеси се ти, а аз оставам тук, децата също остават с мен, а искам от теб и допълнителни компенсации освен законовата издръжка"?
Щото по-назад казаха, че жените точно това трябвало да кажат. За мъже явно не важи, обаче.

# 370
  • София
Прав му път, ама не баш - ама ако той каже "изнеси се ти, а аз оставам тук, децата също остават с мен, а искам от теб и допълнителни компенсации освен законовата издръжка"?
Щото по-назад казаха, че жените точно това трябвало да кажат. За мъже явно не важи, обаче.
Кой мъж иска да гледа децата? Честно. Иначе ако той ще ги гледа остава и ги гледа. Имам такива познати, мъжът остана в жилището на жената с децата и тя се изнесе.

# 371
  • Далечният изток
А, той да каже... Мхм.
А аз имам ли право нещо да кажа или само каквото той каже веднага се изпълнява?
Ако не се разберем, каквото определи съдът.

# 372
  • София

Ако той поеме цялата грижа по децата, защо не? Това е изключително натоварване, възможно е да не може да си запази настоящата работа покрай всички ангажименти и болнични, а дори да го направи, няма да има свободно време. Жената ще има много свободно време, няма да има сериозни ангажименти и ще може да работи спокойно. От тази гледна точка е нормално да поеме разходите по децата. Те и без това много жени дори във връзка поемат значителна част от тези разходи. Повечето жени просто не са готови да си оставят децата, да не ги виждат и да са само проформа родители, това е проблемът.

Иначе насила с никой не бих стояла. Защо? Да не ме иска, да не ме желае, да съм му просто удобна. Не бих искала да съм в тази позиция, нито да поставям някой друг в нея.

# 373
Ох, пак ли, как не ти омръзна във всяка тема едно и също, крис.
Това нали вече 150 пъти се дъвкА.
Като някакъв психичен проблем е вече.

Влизат хора с правен опит и обясняват: кое как се дели, деца, дом, отговорности - и това сто хиляди милиона пъти... и пак: "ама ние мъжете ако сме били кажели така както вие жените"

наистина нещо психотично вече

# 374

Тази компенсация защо продължаваш да я споменаваш,че я искаме,като тя си беше твоя идея? Наистина е шизофренично вече това намилане на твоите глупости,които ни ги приписваш като наши желания.....

Общи условия

Активация на акаунт