Има друг на хоризонта

• 18 571
  • 663
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Ама, толкова ли ви е важно да доказвате, че нямате сестра и тя не е *урва?

И да има и да няма някой, щом съм рекла баста, нямам потребност да си доказвам причините.

# 16
Защото мъжкия мозък не може да разбере,защо една жена ще предпочете да остане сама и как така няма друг в картинката. Той в себе си причина за раздялата трудно ще намери,не допуска,че тая жена може и сама да се оправи и естествено първата мисъл е за друг мъж.
Повечето не обичат партньорките си,но не се решават на раздяла,чакат да й писне тотално и да го зареже,за да може тя да е виновна. Особено,ако имат и деца.
Елементарни същества,какво да ги правиш  Simple Smile

# 17
  • София
А каква в целта на темата? Защо защо, има ли значение какво ще реши някой льольо, след като бъде отрязан?
И кампанията за точки не свърши ли за СО?

Не знам, може би на всички като и на мен вече им доскучава форумът в този си подраздел, но напоследък има бум на хипотетични теми, в които да си проветряване устите, без да е налице реален проблем.

# 18
  • Бургас
Първо това се отнася и за двата пола просто убидите при раздяла се различават. Второ стои въпросът от кога са заедно. Ако са месец два е до его. Ако са години защо чак сега не стават за стока. И трето наи честата причина е някои друг.

# 19
Жената търси сигурност - не пуска единия докато другия не е вързан вече. Но все пак гледа да не се застъпват Innocent
Ха-ха. И защо мислите, че няма жени, които просто търсят свобода - да разкарат кофти мат'ряла и после задравей живот - да решават сами дали изобщо да не ходят за съчки в гората или да си скачат от клонче на клонче.
Има такива жени, истински диаманти , но съжаление също толкова рядко се намират.

# 20
  • София
Това е психологически трик, автосугестия. Някои мъже, поради огромно болно ЕГО, не могат да приемат, че те са направили нещо толкова лошо, че жена им тотално да й писне и да ги зареже. Затова горкият им мозък /щото толкова си може/ измисля измислен враг - "оня лошия друг". И прехвърля всичката вина на "другия". Независимо че е абсолютно измислен.

Последна редакция: вт, 15 апр 2025, 06:07 от Rockstar

# 21
А каква в целта на темата? Защо защо, има ли значение какво ще реши някой льольо, след като бъде отрязан?
И кампанията за точки не свърши ли за СО?

Не знам, може би на всички като и на мен вече им доскучава форумът в този си подраздел, но напоследък има бум на хипотетични теми, в които да си проветряване устите, без да е налице реален проблем.

Няма никакви кампании за точки в момента, нито в СО, нито в останалите раздели.

Моето мнение, че на много хора и от двата пола им действа това с другия. Оневинява "изоставения". Колко пъти се е случвало някой изоставен, защото не става, да използва факта, че жената го е зарязала и после си е намерила друг, за да си живее без ангажименти от негова страна към следващата жена.  Той "страда", а новата стъпва на пръсти, съчувства му, че лошата му жена го е изоставила. Мъжът си живее като ерген, но страда, не може да прежали бившата, а новата на повикване, гледайки да се докаже като по-добра от лошата бивша, защото той нали просто е объркан и ще дойде ден, когато няма да се държи като егоистично прасе.

# 22
Има достатъчно много изследвания, (извинявам се, че тръгвам толкова клиширано и необосновано, без да давам линкове, но не ми се търсят), показващи, че жените много по-често от мъжете напускат човека до себе си, без да са си подсигирули друга опция. Също така жените по-често искат брак и по-често развод.

Защо се случва така, по мои наблюдения и разсъждения:

1. Жените сме по-емоционални същества. Ако сме наранени и неразбрани, си тръгваме. Не ни е нужен заместител, с когото да ближем рани, за да се възстановяваме. Предпочитаме често това да го правим сами-
2. Ако има деца, те са ни автоматично приоритет. Решим ли, че един мъж е лош и опасен баща и влияе зле на детето, бягаме с двеста.
3. Емоционално по-стабилни сме. Можем да се чувстваме щастливи и без половинки.

В същото време
4. Мъжете ги е страх повече от самотата.
5. За тях връзката е вид отговорност и се подчиняват на някакви стандарти.

Така че, ако един мъж си тръгне от дълга връзка, хеле пък семейство с малки деца, на 99% означава, че има друга жена. 1% жена му го бие редовно.

А ако една жена си тръгне, нещата са най-вероятно 50-50 дали в същото време има някой друг на хоризонта.

# 23
Защото, както вече са казали по-горе, мъжете съдят по себе си. Един мъж няма да напусне жена си, особено когато имат и деца, ако не се е появила на хоризонта друга. И то ще я напусне доброволно в много редки случаи, независимо от това как заблуждава любовницата си, ако жена му не разбере и не го изрита.
За мъжете е трудно да проумеят, че жената може да сложи край не защото има друг, а защото не иска да живее повече така. Обикновено причините са лошите отношения в семейството, алкохол, насилие...
От хубавото никой не бяга.

# 24
Не съм съгласен, някой който очевидно е ставал години, праснали са си едно две деца и изведнъж рязко да стане най-черният, най-калпавият и не-ставащ, тогава причината в много голям процент от случаите е друг. При мъжете го има същото, но такива истории съм срещал по-често от страна на жени.

# 25
Точно това щях да напиша и аз - жената си избира мъжа, живеят 10+ години, имат дете/деца, свикнали са си и изведнъж..... Изключвам случаите, когато има радикална промяна у мъжа - става алкохолик, комарджия, насилник и др.

# 26
Не съм съгласен, някой който очевидно е ставал години, праснали са си едно две деца и изведнъж рязко да стане най-черният, най-калпавият и не-ставащ, тогава причината в много голям процент от случаите е друг. При мъжете го има същото, но такива истории съм срещал по-често от страна на жени.

Откъде е очевидно, че е ставал с години? Че не си е взела някоя багажа и няколкомесечното бебе при първия проблем? При повечето жени, хеле пък с малки деца, нещата трябва да се натрупат, дават се шансове, има някакъв оптимизъм за промяна към по-добро, и това може да отнеме няколко години, докато се увери, че положението е неспасяемо.

# 27
От известно време се чувствах ядосана с дни. Преди можех да пусна лошите емоции и да ги забравя, но напоследък не ми се получава. Опитвам се за говоря с ММ да ми помага малко повече, за да мога да почивам. В неделя се разправяхме до 01.30 през нощта - ако искате може да ви напиша 1000 глупости, които наговори. С един такъв мъж се опитваш, опитваш, опитваш и накрая просто разбереш, че не става. А през това време ей 8 години заедно, дете на 4. Ей така след Х години и деца жените просто им светва, ама не е като да не са се опитвали преди това. Никакъв мъж, на който да пера чорапите, няма да търся ако разкарам този сега. Малко ме е страх от самотата на стари години, но предполагам затова Гостод е направил кучетата.

# 28
Това е поредната голяма самозаблуда на мъжете, която те упорито като магарета отказват да разберат.

Решението да си тръгнат жените не го взимат от днес за утре. Понякога пътят до раздялата отнема години страдание, болка, самоосъзнаване, преди жената да сложи край на отношения, които я нараняват. Често преди да си тръгне, жената е направила хиляда и един опита да промени нещо в мъжа, който пък е решил, че щом са я карали досега така, значи жената може да търпи още.

Ще използвам отново клише - в един момент количествените натрупвания водят до качествени изменения. Друг на хоризонта не е необходим, за да се случи при жените. При мъжете явно е, четейки коментарите.

# 29
  • София
Напоследък общувам с повече жени. И удивително често се случва, след няколко години връзка, мъжът да започне да се държи като идиот. Няма да давам примери, защото са абсурдни и в същото време си приличат. Жените търпят, чудят се как да замажат положението, да задържат връзката и семейството, докато един хубав ден, просто им писва.
Да, възможно е да има друг отстрани. Но и след раздялата, новият остава встрани, не се събират да живеят заедно. Т.е. - жената продължава сама.
Скромна моя статистика, основана на 5 случая.

Общи условия

Активация на акаунт