Има друг на хоризонта

• 19 245
  • 663
  •   1
Отговори
# 150
Чакайте сега, не трябва ли зарязващият да се чувства виновен и съответно да компенсира с нещо?
Ако жената да кажем внезапно получи прозрение как мъжът и не става дали със или без нов клон, защо трябва да очаква нещо от бившия си различно от да полага грижи за децата? А ако има нов мъж, бившият сметките ли да им плаща както попита един колега в друга тема след всичките претенции към него

# 151
Ха-ха, вече дойдохме до без вина виновен, и дължащ компенсации Simple Smile
Не съм тръгнал да я зарязвам, че да дължа нещо.
Ако опрем дотам, ще дойда да пиша пак и да ти кажа - обещавам. Щом те интересува толкова. Зависи от обстоятелствата, така че няма как отсега да знам.

Ти сам каза,че ще я компенсираш по най-добрия начин. На нас просто ни е любопитно да разберем как.
И много удобно,съда питал майката къде да са децата и по дефолт се приемало,че ще са при нея. Що тъй ся? Нали си баща? Не си искаш децата 3 дни седмично ли? Или щото по-лесно?

# 152
Ти вече ме разведе, ха-ха Simple Smile
Ами щом искаш да сменят ролите тогава, и съдът да пита първо бащата тогава - и каквото каже той, майката да е длъжна да се съобрази. Аз съм съгласен. Ти съгласна ли си? Внимавай обаче какво си пожелаваш, защото в такъв случай мъжът ти ще има право да те изгони от вас, да остави децата при него и да ти определи 2 виждания в месеца, и да те осъди да му плащаш издръжка - без да трябва да доказва какво и защо, а просто защото си му омръзнала.

Питаш ме значи - ако законът ти даде еди-каква си привилегия, какво би направил ако можеш да я ползваш? Да, ама не ми я дава, така че тези въпроси са все едно "ако ти пораснеха крила, къде щеше да отлетиш". Нека ми пораснат, пък ще видим. И с родителските права е същото.

# 153
Аз ти говоря за споделено родителство бе Крис-3 дни при теб, 4 дни при жена ти. Съгласен ли си?
Аз бих се навила на тази схема,ако детето ми е по-голямо. Моето дете е на 2г и не бих се съгласила в този момент. Но като поотрасне защо не?
Ти защо бягаш от отговорност? Нали си баща? Или като се разведеш с жената,ще се разведеш и с децата ви? То много лесно,да правиш деца и като опре ножа до колата,хайде Бай и ще се виждаме два уикенда в месеца с 300лв издръжка на дете. Ей мамини сладки.... 😂😂😂 А лошата жена,дето те е изгонила или си я заменил с по- млада, да се спасява. Браво,много умно.

Последна редакция: ср, 16 апр 2025, 21:03 от Karina-88

# 154
Защо да бягам от отговорност - ако се разведа, бих си гледал децата. Само че първо трябва да питам жена ми съгласна ли е, и ако не е - нямам думата.
За споделено писах по-назад, че съм против. Децата трябва да си имат дом, а не да се разнасят като чергари от една къща в друга през 3 дена.

# 155
  • София
Алимони и ще внимават, като си го развяват. Всички други глупости взехме от другите държави, само не и това.

# 156
Кой е казал през 3 дни? Може на 2 седмици.
Компенсацията не е за мен, тя е заради факта, че оставам основен отглеждащ на 2 деца. Попитах те как ще я компенсираш, но ти удобно избягваш да отговориш. И какво значи ще видим как са нещата? Или ако има друг мъж няма да компенсираш.
А какво ще правиш, ако жена ти настоява за споделено родителство?

# 157
  • София
Аз на приказки на мъж не вярвам. Всичко е лъжа и литература.

# 158
Защо да бягам от отговорност - ако се разведа, бих си гледал децата. Само че първо трябва да питам жена ми съгласна ли е, и ако не е - нямам думата.
За споделено писах по-назад, че съм против. Децата трябва да си имат дом, а не да се разнасят като чергари от една къща в друга през 3 дена.

Демек децата или при теб(хаха) или при жена ти. Много удобно,понеже знаеш,че жената ще си иска децата и съда ще й ги присъди.
А пък аз за момент си помислих,че има шанс, да има мъж,който да иска да си вижда децата повече от 2 пъти в месеца....

# 159
  • София
Чакайте сега, не трябва ли зарязващият да се чувства виновен и съответно да компенсира с нещо?
Ако жената да кажем внезапно получи прозрение как мъжът и не става дали със или без нов клон, защо трябва да очаква нещо от бившия си различно от да полага грижи за децата? А ако има нов мъж, бившият сметките ли да им плаща както попита един колега в друга тема след всичките претенции към него
И в страните с издръжка за жената тя се дължи ако е сама. Омъжи ли се и край. Макар да познавам повече от една жена, която живееше в жилище на бившия с новия, но това е друга тема.

# 160
И в страните с издръжка за жената тя се дължи ако е сама. Омъжи ли се и край. Макар да познавам повече от една жена, която живееше в жилище на бившия с новия, но това е друга тема.

На всяка, която живее в жилище на бившия с новия, сигурно се падат няколкостотин, които живеят в детската стая при родителите си с децата, а бившият си живее в неговото жилище, ако е негово или на родителите му.

# 161
  • София

На всяка, която живее в жилище на бившия с новия, сигурно се падат няколкостотин, които живеят в детската стая при родителите си с децата, а бившият си живее в неговото жилище, ако е негово или на родителите му.

Да, и получава половината от минималната в момента издръжка, защото са се развели във времена на инфлация и за актуализация ще трябва да води ново дело.

# 162
В тоя форум няма мъже, които носят жените си на ръце.
Има. И провайдват, и жилища купуват, и домакинстват, и в секса са невероятни. Само че рядко пишат в СО как стоят нещата от живота и постовете им дори не предполагат някой да ги цитира.
Другите не щат да дават пари, не щат да взимат децата, направо мечтата на поетесата. Жалка картинка.

Последна редакция: ср, 16 апр 2025, 21:16 от Нарцùса

# 163
  • София
Крис, ако жената поеме изцяло грижата за децата, какво ще поеме мъжът?

# 164
  • Out of the Mix
Имам един приятел, много близък и не ме кефи как му се стичат нещата, той всичко прави, майката на децата (не са женени) нехае, живеят заедно, той изкарва парите, гледа ги, кара ги на градина, и всичко по домакинството, госпожата се мотка нещо, нито готви ежедневно поне, нито нищо, подхваща някакви дреболии, няма сериозна работа и професия да отсъства, което да я оправдае, той изнемогва, чудя му се, но още не я е разкарал, мотка му се там, присъствие, живеят в конюшня, две стаи "замразил", затворил, друга му е фитнес. Той ми е пример как деца не се създават с неподходящ човек, защото вече "му е дошло времето".

Иначе не съм Крис, но така написано от Лъв, ако това е така мъжът трябва да го няма по цял ден, и да е "на къра".

Дъвкано е много, че златна среда е разковничето, и ти знаеш, че е така - и двамата действате.

Общи условия

Активация на акаунт